Nagy baj? Ha nem hiszek Isteben?
13 éves vagyok.
Születésemtől kezdve a vallásra neveltek.
Most mégse vagyok képes hinni Istenben.
Nem érte az egész olyan nagynak,hihetetlennek és megfoghatatlannak tűnik.
"Nem érte az egész olyan nagynak,hihetetlennek és megfoghatatlannak tűnik."
Az irracionálist kihagytad! Ez csak egy mese, mellyel etetik az embereket. Már megbocsáss kedves (vagy kedvetlen) kérdező, de szerintem a vallás ráerőltetése egy emberre nem hit, hanem inkvizíció-szerű szervezet. Nekem a szüleim mindig mondták, hogy menjek a templomba. Én meg cserébe mindig elmondtam nekik, hogy bizonyos "tanításokban" hol a logikai baki. Sajnos, menthetetlen vagyok! X)
Pl: A kígyónak ezt mondja az Úr! "Ezentúl a föld porát fogod enni!"
Kérdem én előtte lábai, vagy szárnya volt?
Mások szerint a kígyó igazából a Sátán volt kígyó alakban, na de akkor meg minek büntette meg a kígyókat?
Jézus mit mond?
"Ha én teszek bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem nem igaz."
Na b×zd meg Jézus, ezt jól megaszontad! X)
Senki sem képes, ez ajándék.
Vágyni kell rá.
Ha megelégítenek a világi dolgok, szórakozás eléggé elvakít, akkor nem vagy kíváncsi a lényegre.
Hogy a halált hogy lehet elkerülni, az örök életet megnyerni.
Ha viszont a szíved értelmes, akkor nem felszínes dolgokkal akar megelégedni, hanem mélyére is kíváncsi a valóságnak.
Máté 5
3 Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa.
4 Boldogok, akik sírnak: mert ők megvígasztaltatnak.
5 Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.
6 Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.
7 Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek.
8 Boldogok, akiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják.
9 Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.
10 Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.
11 Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.
12 Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, akik előttetek voltak.
13 Ti vagytok a földnek savai; ha pedig a só megízetlenül, mivel sózzák meg? nem jó azután semmire, hanem hogy kidobják és eltapossák az emberek.
14 Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!