Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért érdemes (mi hasznunk...

KZitus kérdése:

Miért érdemes (mi hasznunk van belőle) többet megtudni Isten örömteli üzenetéről?

Figyelt kérdés

2013. szept. 27. 10:31
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Máskép hogyan tudnád megismerni azt aki megváltott?

Sztem ezért érdemes,

mert ez a Jó Hír,hogy mindenki megtudja és,hogy mindenki megismerje Jézus Krisztust.

2013. szept. 27. 13:00
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Új ivós játék:

Minden egyes zitus (ál)kérdésnél egy üveg misebor.

2013. szept. 27. 14:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Jó a kérdés, és szerintem életbevágóan fontos, én is csalódtam már az emberekben és a politikában, csak Istentől várhatunk reményt.
2013. szept. 27. 17:40
 4/10 anonim válasza:
30%
Nem érdemes (nincs hasznunk belőle).
2013. szept. 28. 08:42
 5/10 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem miért gondolkodsz így kedves válaszoló?
2013. szept. 28. 09:09
 6/10 anonim ***** válasza:
56%

Vidiripi

Szerintem csak meg kellene hallgatni azt az üzenetet. Hiszen olyasvalakitől származik aki az Univerzum teremtője. S "küldött" nekünk embereknek egy örömhírt.

2013. szept. 28. 09:26
 7/10 Annta ***** válasza:
Nem Isten üzeneteiről kell megtudni többet elsősorban, hanem magáról Istenről. Ezt pedig a Biblián keresztül tudod megtenni. A legegyszerűbb út, ha elmész egy általad választott gyülekezetbe, ahol Jézus Krisztusról beszélnek, megtérsz, azaz egy imán keresztül elfordulsz a bűneidtől és odafordulsz Jézushoz, a Megváltóhoz, s rajta keresztül Istenhez. Ezután a Szent Szellem fogja neked világossá tenni azt, amit a Bibliában olvasol, és érteni fogod. Mikor már meg tudod ragadni Isten személyét és lényegét, hogy ő a szeretet és szeret tégedet, azután láss neki üzenetei tanulmányozásának. A haszon: bölcs leszel,szeretett, áldott, lesz hited és reménységed, s nem utolsó sorban földi életed végén nem a pokol, hanem a menny vár rád!
2013. okt. 1. 17:48
 8/10 anonim válasza:
Én nagyon ajánlom Neale Donald Walsch Beszélgetések Istennel című könyvsorozatát, de kizárólag nyitott szellemi és lelki beállítottságú "Istenkeresők" részére.
2013. okt. 4. 13:31
 9/10 A kérdező kommentje:

"Megkérdezhetem miért gondolkodsz így kedves válaszoló?"

Azért tettem így fel a kérdést, mert sokan(tisztelet a kivételnek) azt nézik, miből milyen hasznuk származik. Ezt lehet jó és rossz értelemben is érteni.

De Istennek tényleg örömteli üzenete van számunkra, emberek számára.

Érdekel, kinek mi a véleménye erről.

Üdvözlettel: Zita

2013. okt. 4. 18:38
 10/10 BíborHorse válasza:

Egy Istennel való jó kapcsolat mindig segíthet. A barátaid, a családtagjaid és más emberek elfordulhatnak tőled, cserben hagyhatnak. És ha már úgy érzed, teljesen egyedül vagy, ott lesz veled a Mindenható. Csak te tudsz elfordulni tőle, Ő nem hagy magára senkit, aki benne bízik. Ő az, aki mindent megbocsát, Ő az, aki akkor is segít, ha már senki más nem, Ő az, aki mindig mögötted áll, bármilyen megpróbáltatásról is van szó. Szent ösvényén kézen fogva vezet, és ha letérnél róla, vissza tudsz térni, nem zárja be kapuit. Örök életet kínál, valamint földi békés életet is.

Isten valójában tökéletessé teheti az életedet. Senki sem tökéletes - de Isten az. Ha bízol benne, semmiben hiányod nem lesz, mert megadja neked, ami szükséges. Ezért "érdemes" vele élni, benne hinni. Csodás, boldog életre lelsz.

A Biblia pedig Isten igéje, azaz üzenete hozzád. Isten nem csak szó nélkül vezérel, hanem egy könyvben Neked adta az üzenetét. "Érdemes" ezt olvasni, mert ez segít Isten útján a Menny felé.

És különben Ő a teremtőnk. Hálás vagy-e édesanyádnak, hogy világra jöttél és felnevelt? Nos, az Úrnak még hálásabb lehetsz. Megteremtette neked a Földet, a vizeket, a nappalok és éjszakák váltakozását, a növényeket, az állatokat és az embertársaidat.

Aztán még mennyi csodát tett értünk, emberekért! Kezdve az ősatyákkal, Jákóbbal, Izsákkal... Aztán Mózessel, a népével... Majd jóval később nekünk adta egyetlen, egyszülött fiát, Jézus Krisztust, aki feláldozta magát értünk. - Mindez le van írva a Bibliában.

Nem tudom, te hívő vagy-e, de sok sikert kívánok az Úr útján.

Jómagam református keresztyén vagyok, és engem hitben neveltek a szüleim, református gimnáziumba küldtek. Ez nem volt akkor még könnyű, az ismerőseim nem egyszer fintorogtak, vagy csúfoltak, mert keresztyén iskolába mentem. De megérte. :)

2013. okt. 5. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!