Mit gondoltok, mi lehetne a megoldás erre a problémára?
Római katolikus vagyok.
Szeretnék áldozni, de mivel szentségtörésnek számít, ha úgy megyek ki az oltárhoz, hogy halálos bűnöm van, ezért meg kellene előtte gyónnom.
Egyáltalán nem szeretek gyónni, nagyon ideges vagyok előtte (és közben is elég kellemetlenül érzem magam), de ezen még csak-csak túl lennék, ha tudnám, hogy utána majd rendszeresen áldozhatok.
CSAKHOGY hiába gyónok meg, mert tudom, hogy már a következő héten elkövetek valami újabb halálos bűnt (hiszen a helytelen gondolat is annak számít, azt pedig egyáltalán nem tudom kizárni), és akkor újra mehetek gyónni... én pedig biztos nem fogok minden héten.
ERGO egyáltalán nem megyek el sem gyónni, sem pedig áldozni, és helyette tovább vágyódom Krisztus teste után. :(
Ne gyertek azzal, hogy menjek másik egyházhoz, én ki akarok tartani a sajátom mellett, csak nem igazán találom a dolog megoldását. :S Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy sokszor még a templomban is tisztátalan gondolataim támadnak, és hiába próbálom elnyomni őket, újra és újra a felszínre törnek. Mi lenne, ha pont gyónás/áldozás közben jutnának az eszembe...? Nagyon szégyellném magam miattuk!
Segítsetek, kérlek! 18/L
"CSAKHOGY hiába gyónok meg, mert tudom, hogy már a következő héten elkövetek valami újabb halálos bűnt"
Hiszen pontosan tudod, mi a fő problémád: így hiába gyónsz meg, semmit nem használ és még rosszul is esik.
Amire neked szükséged van, az a MEGTÉRÉS. Ez Isten üzenete számodra:
"Jóel 2:12 De még most is így szól az Úr: Térjetek meg hozzám teljes szívetek szerint; böjtöléssel is, sírással is, kesergéssel is.
Jóel 2:13 És szíveteket szaggassátok meg, ne ruháitokat, úgy térjetek meg az Úrhoz, a ti Istenetekhez; mert könyörülő és irgalmas ő; késedelmes a haragra és nagy kegyelmű, és bánkódik a gonosz miatt."
A lelked csak akkor talál nyugalmat, ha bűnbocsánatot nyersz, azt pedig úgy érheted el, ha teljes szívedből megtérsz az élő Istenhez. Ha a szívedet szaggatod meg, nem a ruháidat. Ez azt jelenti, hogy nem csak külsőképpen teszel úgy, mint egy jó vallásos keresztény, hogy meggyónsz mintha minden rendben lenne, aztán visszamész a korábbi állapotodba. Hanem belső emberedben, teljes és tiszta szívből keresni kezded Istent és kifejezed a szándékod, hogy meg akarsz változni.
Ehhez jó ha tudod, hogy Ő szeret téged, akármi is ez a szégyellnivaló bűnöd, és jó ha hiszed, hogy képes megváltoztatni a szíved, hogy ne a gonoszra vágyjon, hanem a jóra, ha te is akarod.
Kedves 7es/1es vagy kicsoda is vagy amelyik beszólt nekem alias a 4esnek
Ha te majomként látnád az embereket ha nem lennének intelligensek akkor sajnállak.
Ráadásul az egyháztalanságot összekeverni a hitetlenséggel...
Én hiszek 1 Istenben de nem tartozok egyik egyházhoz sem ugyanis NEM az a lényeg hogy hogyan hiszel hanem maga a HIT A FONTOS.
az a gond hogy a legtőbb egyház egy mesekönyvre épül (vannak benne tanmesék amik jók de mégiscsak egy könyv)
szóval mind1 hogy gyónsz-e ugyanis Isten mindenképp szeretni fog téged, és veled együtt mindenkit
Vallásos vagy, vagy megtért? Nem mindegy. De nem is értem ezt a halálos bűn listát és akkor most beváltok nagybetűre, egyrészt, mert tényleg üvöltök, másrészt, hogy nyomatékosítsam a mondanivalómat:
ISTEN TUDJA CSAK, HOGY KI MILYEN BŰNT KÖVETETT EL, HOGY MILYEN ÁLLAPOTBAN VAN A SZÍVE, A KATOLIKUS EGYHÁZ NEM VEHETI ÁT ISTEN SZEREPÉT, HOGY MAJD Ő JÓL MEGMONDJA, HOGY KELL PROFIN HINNI!!!!!!!!!
Köszönöm a figyelmet. Térj meg, úgy könnyebb lesz minden. Egy sima vallásosnak nehéz terhek ezek.
"Ne gyertek azzal, hogy menjek másik egyházhoz, én ki akarok tartani a sajátom mellett, csak nem igazán találom a dolog megoldását. :S Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy sokszor még a templomban is tisztátalan gondolataim támadnak, és hiába próbálom elnyomni őket, újra és újra a felszínre törnek. Mi lenne, ha pont gyónás/áldozás közben jutnának az eszembe...? Nagyon szégyellném magam miattuk!
Segítsetek, kérlek! 18/L"
Kérdező:)
Rendben van,ne hagyd ott az egyházadat,de tudnod kell,hogy továbbra is szenvedni fogsz,és félelemben élni.A szemléltetés miatt leírom,hogy miért:A katolikus egyház élén nagy befolyással bíró emberek ülnek.Azért szeretik használni a büntető,megfélemlítő Isten fogalmát,mert így sakkban tudják tartani az embereket.Ha rossznak,bűnösnek,értéktelennek érzed magad,akkor mindig is hozzájuk fogsz fordulni,hiszen úgy van a dolog kitalálva,hogy ők adják a problémát a kezedbe,de náluk van a megoldás is.Ha elfordulsz,szintén bűnös vagy,tehát bűntudattól vezérelve ismét vissza vagy irányítva hozzájuk.Érted,hogy mekkora ravaszság folyik itt? Aggódsz a gondolataid miatt...de hát valójában a gondolataidat nem is te irányítod...te magad írod,hogy próbálod elnyomni őket,de újra felszínre törnek.Hát persze,hogy felszínre törnek!:) A probléma az,hogy az egyházad mindent elítél.Pont az benne a csapda,hogy olyan dolgokat elítél,amiről nem is tehetsz.tehát bármit is csinálsz,bűnösnek fogod magad érezni.Bizony mondom,ez az Istenkép,amit neked adnak,nem a szeretetből jön,ez emberi,manipulatív találmány,ami hosszú távon félelmet,szorongást,bajt hoz a fejedre.A szeretet a kulcs.A szeretet nem hajt bűntudatba és kétségbeesésbe másokat,a szeretet elfogad,és megért,nem akar mindenáron magához kötni.Szeresd magad,szeresd a gondolataidat,szeresd a "halálos bűneidet"/bocs,de ezen mosolyognom kell:)/ szeresd a tökéletlenségedet,szeresd azt,hogy soha nem leszel tökéletes,csak törekedhetsz rá.Sok vallásos ember van,aki azt mondja,meg kell bocsájtani felebarátainknak,igyekezni kell nem vádaskodni,mert Krisztus is ezt tette.Ez szép,és valóban felemelő.Csakhogy közben egy valakit felejtenek el,saját magukat! önmagukat lekicsinylik,lebűnösözik,így pedig nem lesz bennük szeretet! ez tévút,mert akiben nincs meg a kellő önszeretet(nem önimádat!)az mit ad szívből a másiknak? ami nincs,abból nem tud adni.
Valószínűleg most felháborodtál egy-egy mondatomon,és nem hiszel nekem az egyházzal kapcsolatban.Persze nem is kötelező hinned nekem.Abban hiszel,amiben szeretnél.Nem nekem kell választanom,nem nekem kell a te életedet élnem.Azt azonban tudd,van szerető,és van büntető Istenkép....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!