Mi a véleményetek John Bunyan-tól: A zarándok útja és a Viskó című könyvekről?
Kösz a válaszokat :)
Én a Viskót nem olvastam csak A zarándok útját és meg kell mondanom,hogy tetszik ha megérted a lényegét akkor sok kérdésre választ találsz benne.
Nem említeném egy napon a kettőt. A Zarándok útja nagyon jó, tiszta teológiával. Ráadásul Bunyan olyan érdekesen írta meg, hogy napjainkban is élvezhető hiába több száz éves könyv.
A Viskót is olvastam de abban nagyon gázos dolgok is vannak amik teljesen szemben állnak a Biblia egyértelmű tanításával.
Igen,hát ezért is tettem fel a kérdést mert a Viskót még nem olvastam de a vélemények viszont megosztóznak.
Kösz a választ!
4. vagyok
Ami nekem elsőre nagyon gáz volt mikor a férfi találkozik az apjával. Az apjáról korábban kiderül, hogy képmutató életet élt, nem volt igazi keresztyén mégis a mennyországban van. MEGTÉRÉS NÉLKÜL!!! Na ez kiverte nálam a biztosítékot.
Amúgy véleményem szerint még zavaró pont az amerikai cukorszirup. Az nagyon ok és igaz, hogy Isten egy szerető és végtelenül irgalmas Isten, de a Biblia e mellett beszél arról is hogy igazságos és szent. A Zarándok útjában mindkét tulajdonsága látható míg a Viskóban túlhangsúlyozzák a szeretetét elmenve egy egészen csöpögős irányba míg az igazságosságáról és a szentségéről nem igazán esik szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!