A reformátusokat mennyire zavarja, hogy nekik nincs pápájuk? Mennyire ismerik el pápa legitimitását?
Figyelt kérdés
Nem célom vita provokálása. Pusztán adatgyűjtés céljából kérdezem.2013. szept. 20. 14:56
1/5 Ozmium42 válasza:
Tagadják a pápa létjogosultságát, mégpedig elvi szinten, ezért nincs nekik, és nem is tartanak rá igényt.
2/5 anonim válasza:
Semennyire nem ismerik el a pápa létjogosultságát. Mivel katolikus vagyok, így arról nem tudok nyilatkozni, hogy ez mennyire zavarja őket, viszont hallottam már saját fülemmel ref. lelkésztől, hogy jobb nekünk, hogy van pápánk, de olyat is hallottam, hogy fölösleges.
3/5 anonim válasza:
A katolikusokon kívül senkinek sincs pápája s z így jó. Mer az egyház feje Jézus és nem a pápa.
4/5 anonim válasza:
Sajnos reformátusnak kereszteltek,ha jól tudom nekünk püspökünk van, vagy a fene tudja 15 éve nem voltam templomba sem.Engem nem zavar a pápa legalább egy idős bácsi jól él ott.
5/5 anonim válasza:
A református püspök nem azonos a katolikussal. A reformátusoknál igazából a helyi lelkész a püspök (episzkoposz). Minden feladatukat teljesen önállóan látják el, felső engedélyeztetés nélkül. A püspöki tiszt adminisztratív feladatokat ellátó lelkészt takar. Hat évente választják.
A pápaságot nem ismerik el a reformátusok, tehát kifejezetten zavarná őket, ha valaki pápa akarna lenni közöttük :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!