Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért fogták vissza magukat a...

Miért fogták vissza magukat a Jehova Tanúi?

Figyelt kérdés

Vissza emlékszem,hogy a 90-es évek derekán szinte lépten nyomon ott voltak. Naponta becsöngettek a lakásokba városunkban. Nagyon rámenősek voltak.

Ma már nagyon ritkán találkozom Jehova Tanúival az utcán,és elmaradtak a házról házra járások is,legalábbis nálunk.

Mi okozta ezt a visszavonulást?

2013. szept. 16. 22:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
54%

Nem tudom, nem is érdekel, de örülök neki.

Lehet, hogy sok volt nekik, hogy mindenhonnan kirúgják őket.

2013. szept. 17. 02:37
 2/16 anonim ***** válasza:
35%

Haladnak a korral:

online, neten térítgetnek. Pl. konkrétan ezen az oldalon is. De ez már nem ugyanaz. Ez már jóval a konfortzónán belül van. Egy gombnyomással sok emberre tudják magukat ráerőszakolni, ugyanakkor nincs semmilyen személyes kapcsolat...

2013. szept. 17. 06:36
 3/16 A kérdező kommentje:

Az internet használata megengedett a tanúknál?

Mármint bármilyen fórumba beléphetnek. Én úgy tudtam,hogy ez tiltott.

2013. szept. 17. 07:30
 4/16 anonim ***** válasza:
48%

Egyetértek az előttem szólókkal, ezen az oldalon konkrétan hemzsegnek.

Priviben írnak térítő levelet, meg sunyi kérdéseket tesznek fel, mintha várnák rá a választ, aztán ha nem úgy válaszolsz, akkor kezdik a térítést.

2013. szept. 17. 07:42
 5/16 anonim ***** válasza:
5%
Sunyi kérdések? Mutass néhányat, hadd lássuk, mire gondolsz, te feddhetetlen, derék, igaz lelkű (megmondó)ember!
2013. szept. 17. 08:13
 6/16 anonim ***** válasza:
2013. szept. 17. 09:22
 7/16 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

"Az internet használata megengedett a tanúknál?

Mármint bármilyen fórumba beléphetnek. Én úgy tudtam,hogy ez tiltott."

Az internet használata NEM tiltott a tanúknál.

Viszont az úgynevezett hitehagyott weboldalakat NEM látogathatják. Na most ki dönti el hogy mi a hitehagyott?

Mert arról pl. szerintem lehetne vitatkozni hogy amit Russel tanított s amit ma tanítanak az hitehagyás e. Hiszen már nem azt tanítják napjainkban amit anno Russel. Tehát azt a hitet elhagyták. Hitehagyottak lettek. Persze a tanúk nem így magyarázzák hanem világosságként.

Az Őrtorony július 15. számában ilyen kifejezésekkel lehet találkozni. "Úgy gondoltuk" vagy "Úgy véltük"

Ez nálam is megvan hogy van amit így gondolok és van amit úgy gondolok. De azok az én gondolataim és nem Istené. Na de az Őrtorony meg tanításként írja meg a folyóirataiban.

Tehát a lényeg az hogy nem olyan egyszerű ez az egész.

2013. szept. 17. 10:28
 8/16 anonim ***** válasza:
27%

Kedves Válaszoló

Egyáltalán nem teszek fel sunyi kérdéseket, sőt semmilyen kérdéseket sem teszek fel.

Más részt erőszakkal senkit nem térítünk, hiszen ha erőszak lenne az fájdalmas fizikai rá hatással történne ilyen pedig nincs, itt mindenki Én is önként jött, nem kényszer ráhatással.

Azt már le írtam nem egyszer, hogy válaszolok, és vagy ellehet fogadni vagy nem...

Senkinek semmi sem kötelező, aki nem akarja.Ezek rágalom hadjáratok a tanúk ellen azoknak akik nem ismernek, és csak arra jók, hogy valótlan képet kapjanak emberekről.

Katy Weaver

2013. szept. 17. 13:44
 9/16 A kérdező kommentje:

Kedves Katy!

Nem minden tanú gondolkodik úgy ahogy te,ezt saját tapasztalatból mondom. Viszont a kérdésre még mindig nem kaptam választ egyetlen tanú részéről sem.

Rendeletet kaptak ,,föntről,,hogy elég volt? Vagy rájöttek,hogy baklövést követtek el az erőszakos téritéssel?

Ez érdekelne,hogy mi az oka a visszavonulásnak.

2013. szept. 17. 14:07
 10/16 Kései Sirató ***** válasza:
56%
Nálam tavaly voltak, azóta nem. Nem akarnak normális párbeszédet, csak mondják a magukét.
2013. szept. 17. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!