Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg vagy keresztelve? Ha...

Meg vagy keresztelve? Ha igen, milyen egyházban?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok, és semmi bajom nincs vele, sőt.
2009. nov. 4. 18:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"De frászt kell nektek Istenhit, jobb kötelezettségek nélkül élni, hát éljetek. Én meg élek a saját közösségemben vallásos, szép, teljes életet. Sziasztok!"

És megint ez a keresztényi felsőbbrendűség... :))

Hiszen teljes értékű életet bizonyára csak keresztény élhet. Ki más, ugye? :DD LOL

Csak szerencsére megfogdíthatjuk a mondandódat, és fogalmazhatnánk máshogy is. Pl.:

A gyenge emberek sajátja, hogy kitalált dolgokban hisznek, mivel enélkül nem képesek szembenézni a valósággal. Még jó, hogy vannak olyanok is, akiknek nincs szükségük Micimackóra meg a Mikulásra, hogy normális, felelősségteljes életet tudjanak élni. És még nagyobb szerencse, hogy ez utóbbiakat a hívők nem tudták soha teljesen elnyomni, így a világ is fejlődött valamennyit.

2009. nov. 6. 16:39
 22/28 anonim ***** válasza:
Ez nem keresztényi felsőbbrendűség, hanem keresztényi bizonyosság abban, hogy kereszténynek lenni jó, és kövezz meg, de tényleg ezt tartom teljesértékűnek, mindamellett, hogy Micimackót én is szeretem, sőt egy csomó világi dolgot, hisz ugyanúgy élem az életem mint mások, csak az értékrendem más, és sok dologban magasabbra teszem a mércét. Ez persze lehet hogy csak engem akadályoz dolgokban, így aztán másnak ezzel nem is nagyon kell vele foglalkoznia, mégis foglalkoztok vele.
2009. nov. 6. 17:01
 23/28 anonim ***** válasza:

A probléma nem ez. Inkább az, hogy te a kijelentéseddel voltaképpen alacsonyabbrendűnek bélyegzel másokat.

És onnantól már egyből foglalkoznak veled.

Ha nem tennéd, a kis életed a kutyát nem érdekelné. (Mondjuk így sem, csak a sértegető szavaid zavaróak, így válaszreakciót váltanak ki.)

2009. nov. 6. 17:48
 24/28 anonim ***** válasza:
Elnézést, ha valaki alacsonyabbrendűnek érezné magát a "kijelentésem" miatt, nem volt szándékom a "megbélyegzés". Különben meg kellene bélyegeznem jónéhány embert is, akit szeretek és tisztelek és ez nem így működik.
2009. nov. 7. 11:22
 25/28 anonim ***** válasza:
Meg vagyok,mint római katolikus keresztény,sőt,még elsőáldoztam is.De a bérmálás elmaradt valahogy.
2009. nov. 21. 18:07
 26/28 anonim ***** válasza:

Igen, római katolikus.

25/F

2009. nov. 21. 22:43
 27/28 anonim ***** válasza:
igen, római katolikus vagyok, és semmi bajom ezzel, örülök neki, és gyakorlom a vallásomat
2009. nov. 22. 19:59
 28/28 anonim ***** válasza:
Igen, római-katolikus vagyok. És szeretem az életem.
2009. nov. 22. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!