Meg vagy keresztelve? Ha igen, milyen egyházban?
Katolikus pap keresztelt, de azóta semmi közöm az egyházhoz.
"de már jópárszor megróttam érte a szüleimet"
Miért bűn az, ha valaki megkeresztelteti a gyerekét? Mit árt az?
"Én nem vagyok, és semmi bajom nincs vele, sőt."
Ezzel az állítással mi a szándékod?
Azt vedd azért figyelembe, hogy amit te most érzel a helyzeteddel kapcsolatban, és az hogy jelenleg jól érzed magad a bőrödben, még nem minden.
Biztos emlékszel arra a dalrészletre, amit az LGT énekelt, miszerint "annyi mindent nem szerettem még".
Meg tudod mondani pl. hogy holnap, holnapután, vagy jövőre minek, kinek fogsz nagyon örülni az életedben? Nem hiszem.
Persze ez azon is múlik, hogy mennyire vagy alapos és nyitott, kutató szellem.
Ha engeded, ha nem, fog még néhány dolog meglepetést okozni neked. "Soha ne akard örökre leszögezni szöggel és kalapáccsal azt, amin a reggel és a holnap is változtat valamit", mondta valaki, már nem emlékszem ki volt.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, Jehova Tanúja vagyok.
Ezzel arra utaltam, hogy én nem vagyok megkeresztelve, és ebből nem érzem semmi olyan hiányát, amin az a tény, hogy "meg vagyok keresztelve" változtatna. Nem mondtam sehol, hogy éppen jól érzem magam a bőrömben(nem tudom, hogy ez hol íratott általam - én nem látom), de ha meg lennék keresztelve, valószínűleg nem lenne másképp. Valóban nem tudom megmondani, hogy minek fogok örülni, hogy mi lesz velem később, és bizony, sokminden fog még nekem meglepetést okozni, de hát hogy is ne lenne ez így?
Amúgy azért kérdeztem, mert én ugyan nem vagyok megkeresztelve, de akiket ismerek(haverok, osztálytársak, stb.), közülük nagyon sokan meg vannak, és én eddig nem tudtam pontosan, hogy milyenek is az arányok ilyen téren. köszi az eddigi válaszokat, jöhetnek még :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!