Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztényég hisz a "Testben...

A keresztényég hisz a "Testben való feltámadásban". Na jó, és mi van azzal, akit elhamvasztottak, már elporladtak a csontjaik, vagy szentté avatták, és szétküldték a földi maradványaikat mindenfelé? Ők hogy támadnak fel?

Figyelt kérdés

2013. szept. 13. 18:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
25%

1. A csecsemőként meghaltak felnőnek, az öregek megfiatalodnak.

3. Ahogy Jézus mondja: nem lesz házasság, nem marad meg a férj-feleség kapcsolat. A házasság sírig szól, a halál felbontja.

5. Ha a gyilkos őszintén megbánja a bűnét, akkor nem fog elkárhozni, mint egyébként. Ha megbánta még halála előtt, akkor Isten lelkileg átformálja, már nem lesz ugyanaz, mint aki ölt, sőt, maga is visszaborzad bűnétől. De ehhez őszinte bűnbánat kell.

6. Isten helyreállítja a lelkiismeretüket, és annak jelzései alapján fogja megítélni őket.

2., 4. Ne úgy képzeld, hogy erre a Földre fognak feltámadni. Lesz mennyország és lesz pokol. A szentek a mennyországba, a kárhozottak a pokolba fognak feltámadni. Nem is biztos, hogy egy bolygón fognak mindannyian élni.

2013. szept. 13. 20:06
 12/23 anonim ***** válasza:

"- És a legfontosabb: mi történik azokkal, akik soha életükben nem hallottak a kereszténységről, de jó emberek voltak, és azokkal, akiknek az életében megjelent a kereszténység, de nem érdekelte őket annyira, hogy kövessék, de ettől még rendes, becsületes ember volt?"

Állítólag megtörtént eset:

Az eszkimó megkérdezte a misszionáriust:

És az emberek, akik hallottak Istenről meg Jézusról, de nem hiszik el, azok a pokolra kerülnek?

Misszionárius: Igen, mivel tudtak róluk, de elutasították őket.

Eszkimó: És ha soha nem hallottak róluk, akkor is pokolra kerülnek?

Misszionárius: Nem, ha nem tudtak róluk, akkor nem.

Eszkimó: Akkor mi a francnak mondta el nekünk?

2013. szept. 13. 20:14
 13/23 A kérdező kommentje:

Na jó, de ez csak az jtleneti,h ogy nema semmiből termeli újra az emberetk,hanem visszaviszi őket a menynből.

De ha az t estünk Jézuséhoz hasonlít, akkoris: Jézus táplálkozott, és ez nem ad választ arra mi lesz az élelmezéssel, családi bajokkal + azokkal, akik csecsemőként haltak meg?

Tovább ott van egy óriási kérdés: a Föld előbb-utóbb megsemmisül. Utána mi lesz a sok feltámadottal?

2013. szept. 13. 20:16
 14/23 A kérdező kommentje:

11-es:

"1. A csecsemőként meghaltak felnőnek, az öregek megfiatalodnak."

Ez hol szerepel a Szentírásban?

"3. Ahogy Jézus mondja: nem lesz házasság, nem marad meg a férj-feleség kapcsolat. A házasság sírig szól, a halál felbontja."

Ezt hol mondta?

"5. Ha a gyilkos őszintén megbánja a bűnét, akkor nem fog elkárhozni, mint egyébként. Ha megbánta még halála előtt, akkor Isten lelkileg átformálja, már nem lesz ugyanaz, mint aki ölt, sőt, maga is visszaborzad bűnétől. De ehhez őszinte bűnbánat kell."

Igen, én is erre gondoltam. Na és mi lesz az áldozat érzéseivel. Akit tegyük fel megerőszakolt, összevert, felgyújtott EGYSZERRE?

"2., 4. Ne úgy képzeld, hogy erre a Földre fognak feltámadni. Lesz mennyország és lesz pokol. A szentek a mennyországba, a kárhozottak a pokolba fognak feltámadni. Nem is biztos, hogy egy bolygón fognak mindannyian élni."

Forrás?

2013. szept. 13. 20:19
 15/23 A kérdező kommentje:

12-es:

Nyilván azért mondta el, hogy bosszantsa a gondolt élete hátralévő részében. :))))

De felvet egy jó kérdést: tegyük fel, hogy Kínába misszionáriusok érkeznek, de vannak olyan kínaiak, akik úgy vannak "vele én ezt nem hiszem el, mert ezt és ezt hallottam ezekről cölibátust fogadott emberekről, és engem ez nem érdekel".

De attól még lehet rendes, becsületes, tisztességes jó ember, aki ha el is bukik az élete során, mégis igyekszik a hibáiból tanulva egyre jobb emberré válni.

Szóval...

2013. szept. 13. 20:27
 16/23 anonim ***** válasza:
Egy új testben.
2013. szept. 13. 21:36
 17/23 anonim ***** válasza:
Te most komolyan hit nélkül akarod megérteni a feltámadást?! :D
2013. szept. 14. 13:38
 18/23 anonim ***** válasza:

Szia

Előttem már írták, hogy új testben történik a feltámadás, gondolom az új test nem ilyen földhözragadt lesz, mint most. Mivel még mindig (7 milliárdan) is a Föld 3%-at foglaljuk el, könnyen kiszámolható, hogy ennél is többet bír a Föld.

Ha új lesz a test, akkor új lesz a fenntartásának a követelménye, nem hiszem, hogy a mai dolgokra lesz majd szükség, ráadásul hidd el, hogy nagyon sokan nem fognak itt maradni sajnos. :( Az összes leszületett lélekhez képest túl sokan fognak a pokolba veszni.

Az, hogy az abortált kicsikkel, vagy a babaként meghalt emberekkel mi lesz, azt nem lehet tudni, hisz nem ír róluk a Biblia, de Dávid, amikor vitték a hírt, hogy meghalt a kisbabája, akkor ezt mondta:

2Sá 12:23 De most, hogy meghalt, vajjon miért bőjtölnék? Vajjon visszahozhatom-é azzal? Én megyek ő hozzá, de ő nem jő ide vissza én hozzám.

Dávid a mennybe készült az Úrhoz, ezért gondolom a szavahihetősége, mint Isten embere elég komoly, hogy ha ő azt mondja, hogy megy a kisfia után. Nem a halálról beszélt, nem azt mondta volna, hogy megyek utána a halálba, hanem az ő szavai szerint, "megy hozzá".

A szentekben pedig nem hiszek, ne haragudj. Az a szent, akit Isten azzá tesz, nem az, akit az ember kikiált annak.

2013. szept. 14. 14:42
 19/23 KZitus ***** válasza:

Ismét szia

Ez válasz a második, és az utolsó kérdésemre? Na és a többiről mi a véleményed?

Teljesen mindegy, hogy elhamvasztanak valakit, vagy természetes úton "ismét porrá lesz". Ha figyelmesen olvasod az idézett bibliai részt, ott Pál elmondja egészen részletesen, hogy amely magot beteszed a földbe, annak ahhoz, hogy új magot(búzát, árpát, kukoricát) hozzon, előbb el kell rothadnia. Nem az a mag kel ki amelyiket elvetsz, mert az "elporlad", de a búzából nem lesz árpa, stb.

Ha Isten meg tudta teremteni az embert, nem nagy dolog számára, engem, téged "újjáteremteni" a feltámadás által, de mindenkinek azt a testet adja vissza, aki meghalt. Én nem leszek te, te pedig nem leszel én. Különben senki sem ismerné meg a hozzátartozóit a feltámadáskor. Erről beszélt nagyjából Pál.

Szenté avatás(ember által) nincsen a Bibliában. Vannak Istennek szentjei, akiket Ő személyesen választott, azokról maga gondoskodik, és akikről szintén írt Pál apostol amit idéztem is, ők nem fizikai testet kapnak a feltámadáskor, szellemi testben támassza föl Isten őket, amilyen testel Jézus is feltámadt. Ahogyan Pál írta, azoknak más(nagyobb) a dicsőségük.

Azt amit eddig leírtam, választ ad arra is, hogy nincsen jelentősége a feltámadással kapcsolatban annak, hol van, vagy hány darabban(van), temették el az embert. Fontos, hogy az egyén Isten emlékezetébe legyen beírva.

Erról

2013. szept. 14. 15:42
 20/23 KZitus ***** válasza:

bocsi (nem jó gombot nyomtam meg)

tehát erről Malakiás írt, (3,16-18)

"Akkor a Jehovát félők beszélgettek egymással, mindegyik a maga társával; Jehova pedig figyelt és hallgatta őket. És emlékkönyvet kezdtek írni őelőtte azokról, akik félik Jehovát, és azokról, akik gondolnak az ő nevére.

17 „Enyéim lesznek — mondja a seregek Jehovája — azon a napon, amelyen különleges tulajdont hozok létre. Könyörületes leszek hozzájuk, mint ahogyan könyörületes a férfi a fiához, aki szolgálja őt. 18 Ti pedig újra látni fogjátok a különbséget az igazságos és a gonosz között, aközött, aki szolgálja Istent, és aközött, aki nem szolgálja őt.”

Remélem tudtam segíteni.

Üdvözlettel: Zita

2013. szept. 14. 15:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!