Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a feltétele, hogy felnőtt...

Mi a feltétele, hogy felnőtt korban keresztelkedhessek evangélikusnak?

Figyelt kérdés

Keresgéltem a neten és a városban működő evangélikus közösség honlapján, ezt találtam:

A keresztelés nincs korhatárhoz kötve, így keresztelését kérheti felnőtt ember is, aki megtért Istenhez.

A keresztelés alapfeltételei:

• valamelyik szülő evangélikus legyen,

• szülők és keresztszülők is legyenek megkeresztelve.

Egyik feltételnek sem felelek meg...

Nem lehetek evangélikus???

2013. szept. 12. 15:47
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok szakértő a témában, de elképzelhetetlennek tartom, hogy ezt a választ kapnád, ha az ev. egyháznál (legyen az akár egy lelkész) utánakérdezel.

Én úgy gondolom, hogy a csecsemő-/kisgyermek korban azért kell, hogy a szülők/keresztszülők evangélikusok/keresztyének legyenek, mert akkor ők nyilatkoznak a gyermekre vonatkozólag, hogy az egyház tanításai szerint nevelik fel a kicsit.

Akkor azonban, ha a megkeresztelkedő felnőtt, a maga nevében jelenti ki, amit ilyenkor kell, ergo nem kell mögötte álljon felnőtt.

Én így gondolom, de ez csak a magánvéleményem.

2013. szept. 12. 16:05
 2/2 anonim ***** válasza:

Persze, ezek a feltételek csak kisgyermek keresztelésére vonatkoznak.

Aki már képes egy ilyen döntést felelősen meghozni (úgy nagyjából általános iskolás kor végétől) az minden feltétel nélkül "saját hatáskörben" jelentkezhet keresztelőre.

2017. febr. 4. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!