Hogy zajlik egy felnőtt megkeresztelése?
Figyelt kérdés
Segítsetek nekem. Még soha életemben nem voltam keresztelőn, és ha valaki felnőttként akarna megkeresztelkednie... Mit kell tenni, hogyan zajlik egy ilyen ceremónia, milyen kötelezettségekkel jár? Igaz az, hogy templomi esküvő csak akkor lehet ha mindkét fél meg van keresztelve?2013. jan. 24. 10:46
1/23 anonim válasza:
Melyik egyháznál szeretnél keresztelkedni?
Egy jó tanács: kerüld a reformátusokat.
2/23 A kérdező kommentje:
Katolikus, de mi a gond a reformátusokkal? (ha szabad kérdezni)
2013. jan. 24. 11:02
3/23 anonim válasza:
Nos szomorú de sajnos sok "vallásban" már nem úgy keresztelnek ahogy eredetileg Jézus bemutatta.
A valódi keresztelkedés vízben való alámerítkezéssel történik.
4/23 anonim válasza:
Ugyanúgy, mint a kisgyerekeknél. Előtte néhány oktatáson kell részt venni, utána jöhet keresztelő.
A vízbe merítkezés a szekták szokása, a történelmi egyházaknál nem.
5/23 A kérdező kommentje:
Máskülönben papot, templomot, ilyen részleteket megválaszthatja az ember, vagy itt is vannak kijelölt helyek, személyek, mintha kórházba menne az ember, körzeti orvoshoz??
2013. jan. 24. 11:35
6/23 anonim válasza:
Van egy medence féleség és abban alá kell merítkezni ha férfi vagy akkor kürül kell metélkedni.
7/23 anonim válasza:
Pedig az eredeti szövegben a "baptidzó" görög szó ezt jelenti: bemerít, alámerít, megkeresztelkedik, más alakban: alámerítkezik, megkeresztelkedik. Tudom, biztos egy marok vízben történt mindez...
8/23 anonim válasza:
Szerintem nincs "kijelölt" hely.Ha neked egy másik városban szimpatikusabb akkor menj oda.A Katolikus Egyháznál az a fontos,hogy vasárnap részt vegyél egy Szent misén ,ha azt nem ott teszed ahol laksz az nem probléma (Elfogadott a Görög katolikus és az Ortodox mise is).
9/23 anonim válasza:
A Bibliában sehol nem találsz olyat, hogy csecsemőt keresztelnek, vagy fél deci vizet valakinek a fejére löttyintenek. Az összes ezzel kapcsolatos vers arról számol be, hogy teljes testtel a vízbe merültek. Ha ez neked szektás dolog, akkor perelj Istennel.
10/23 anonim válasza:
A reformátusokat egyrészt azért kell kerülni, mert nekik minden szekta. Lásd a 4-es hozzászóló válaszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!