Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy zajlik egy felnőtt...

Hogy zajlik egy felnőtt megkeresztelése?

Figyelt kérdés
Segítsetek nekem. Még soha életemben nem voltam keresztelőn, és ha valaki felnőttként akarna megkeresztelkednie... Mit kell tenni, hogyan zajlik egy ilyen ceremónia, milyen kötelezettségekkel jár? Igaz az, hogy templomi esküvő csak akkor lehet ha mindkét fél meg van keresztelve?
2013. jan. 24. 10:46
1 2 3
 11/23 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Csupán arról lenne szó,hogy teljes testtel belemerítkezünk a vízbe?

Akkor a folyók,tavak,tengerek vagy strandok szakrális helyek?

2013. jan. 24. 15:45
 12/23 anonim ***** válasza:
58%
János a Jordánban keresztelt, Fülöp egy útjába kerülő "vízben", amiről azt sem tudjuk, hogy tó vagy folyó volt. Bármilyen víz alkalmas a keresztelésre, de teljes bemerítkezéssel történik.
2013. jan. 24. 15:52
 13/23 Pietrosol ***** válasza:
Nem akarom elviccelni,de ezek szerint,aki fürdött már természetes vízben az megkeresztelkedett!
2013. jan. 24. 16:00
 14/23 anonim ***** válasza:
58%
Olvasgasd még egy kicsit a Bibliát, hogy rájöjj mi a fürdőzés, és a megkeresztelkedés közt a különbség...
2013. jan. 24. 16:31
 15/23 Pietrosol ***** válasza:
Kérlek fejtsd ki nekem!
2013. jan. 24. 16:44
 16/23 anonim ***** válasza:
39%
Nem a szakrális hely a keresztelés feltétele, hanem a szívből megtért ember.
2013. jan. 24. 16:47
 17/23 Pietrosol ***** válasza:
Ez viszont nem külsőség,mert amit le kell mosni az nem kívül van!
2013. jan. 24. 16:51
 18/23 anonim ***** válasza:
39%
Így van, azonban a víznek magának van szakrális jelentősége. Az, hogy az a Jordán, egy gyülekezet medencéje, vagy a Keleti-főcsatorna, lényegtelen.
2013. jan. 24. 16:54
 19/23 Pietrosol ***** válasza:

Amiről beszélünk,ahhoz egy csepp víz nem kell kívülről,mint ahogyan a körülmetélkedés sem egy bőrdarab eltávolítása,hanem a lélek tisztára mosása és körülmetélése,hogy eljuss addig ami valódi.

Az összes többi csak színjáték,ami belül nem történik meg azt hiába vizezik és metélik kívül.

2013. jan. 24. 17:14
 20/23 anonim ***** válasza:
66%
Egyetértek, ezért írtam, hogy tiszta szívből való megtérés szükséges hozzá. Meg víz. És nem egy maréknyi, mert Jézust se homlokon spriccelték.
2013. jan. 24. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!