Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden ellenszenv nélkül!...

Minden ellenszenv nélkül! Jehova Tanúi miért állítanak meg utcán, mikor látják, hogy sietősen megy a buszhoz? És még ők flegmáznak velem!

Figyelt kérdés

Reggel sietek a buszhoz, szembe jön két öreg nő, megállítanak, letegeznek(! 24 múltam !) és elkezdték nekem nyomtani, hogy nem fogok csalódni a vallásukban, kezembe nyomtak 1 szórólapot, Jézusról írnak benne ilyen mesés kis nem tudom mi, és elkezdték kérdezgetni, hogy hiszek-e Istenben, meg minden. Mondtam nekik, hogy "elnézést, kezicsókolom, sietek, nem érek rá elbeszélgetni!" de erre, "jójój, 5 percet csak tudsz szánni Istenre!"

Mi? Maga Isten állt előttem? Bakker! Miért nem kértem tőle világ békét, vagy olyan dolgot, ami segíti az emberiséget! Ezt sosem bocsájtom meg magamnak!

És elkezdtek velem flegmázni, hogy ilyen a mai fiatalság, ők megállítottak egy jó hírt közölni velem, meg kedvesek voltak, én meg tiszteletlenül le akarom őket rázni!

Na erre mondtam volna valamit, de ekkora nem húztam fel magam, inkább hátra fordultam, és siettem tovább a buszhoz!

Miért kell nekik zargatni az embert, ha látják, hogy az ember siet valahova? Még ha a parkban ücsörögtem volna, és oda jöttek volna beszélgetni, akkor ok, de így?

2013. szept. 12. 13:58
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
8%

Ha már a sztereotípiáknál tartunk, vajon nem általánosítás-e "mindről", vagy akár "többségről" beszélni, amikor ezek sokszor csak dühösködő és egyoldalú feleselések a Tanúkkal szemben. Minden olyan becsületes és türelmes ember, aki ismeri a Tanúkat valamelyest, az őszintén elismeri, hogy ez nem jellemző rájuk, sőt mivel csak a "kérdező" elbeszélését ismerjük, erősen megkérdőjelezhető, hogy a két "öreg nő" valóban olyan bosszantóan érzéketlenek voltak-e, vagy csak a kérdező volt intoleráns azzal a ténnyel szemben, hogy ők egyáltalán léteznek, arról nem is beszélve, hogy még volt pofájuk őt meg is szólítani..., botrányos! A tapintat és az empátia alap, a krisztusi szeretet lényege, melyet a legtöbb Tanú gyakorol is.

Valójában ezek az álkérdések szélsőséges indulatokat gerjesztő módon vannak megfogalmazva, természetüknél fogva kihagyva a másik fél véleményét, a történtekről az igazság pontos ismerését - ez is a céljuk. Előadja a kedves és drága "kérdező" magát, mint valami "áldozati bárány", akire "prédaleső farkasok" támadtak a nagyváros dzsungelében. Nem kicsit visszatetsző eljárásmód!!

Arról nem is beszélve, hogy ha valaki egyértelműen kinyilvánítja, hogy márpedig nem óhajt foglalkozni a kérdéssel, vagy éppen nincs ideje, siet, akkor ezt a Tanúk megértik és tiszteletben tartják. Vagy tán tudsz arra példát, hogy valakit nem engedtek felszállni a buszra, elállták az útját, mikor időre sietett valahová???? Nem kell a kábítás, mert már több mint 20 éve vagyok Tanú, de egyetlen olyan esetet sem láttam, tapasztaltam, hallottam, amit ezek és az ehhez hasonló történetek túlzó buzgalmukban lefestenek. Persze, lehet egy tapasztalatlan, vagy kezdő hírnök vagy Tanú is túlbuzgó, amivel már egyes ingerlékenyebb egyéneknél kiveri a biztosítékot, de akkor is és nála is igaz, amit e bekezdés elején írtam. Nem tisztességes és egyoldalú az ilyen ellenségeskedő hangokat felszító "kérdéskiírás".

Ilyenkor elgondolkozom azon, hogy az ilyen dolgokat ilyenformán tálaló, felfújó kérdező vajon mekkora ügyet csinálna abból, ha valódi bűnözök kirabolnák a nyílt utcán, vagy valami tényleg kellemetlen "élmény" érné, aminek hosszútávú negatív hatása van ránézve?!!

Vajon éppen ilyen felháborodottan kérdezné, hogy történhetett vele ilyen és stb.??? Mert ebben az esetben valódi oka is lenne rá!

2013. szept. 19. 14:34
 22/27 anonim ***** válasza:
12%

A kedves kérdezőnek is a figyelmébe ajánlanám, aki ezt írja: "Minden ellenszenv nélkül!"

Majd többek között ilyen keresőszavakat alkalmaz: "bunkóság, vallás, erőszak, öregség, nő, térítés, elvakultság"

Még jó, hogy semmi ellenszenv nincs benned a Tanúk iránt. :-) Köszönjük!

2013. szept. 20. 12:31
 23/27 A kérdező kommentje:
:) Nem én lettem lepontozva 0%ra! Kedves 25%os! XD
2013. szept. 20. 16:38
 24/27 anonim ***** válasza:
22%
Persze, mivel te kérdező vagy, és azt nem lehet lepontozni. De sokat sejtet az is, hogy számodra ez az értékmérő. Tudod, a lepontozással nem cáfolnak meg.
2013. szept. 20. 17:21
 25/27 anonim ***** válasza:
16%
De.
2013. szept. 20. 22:10
 26/27 anonim ***** válasza:
71%

Nem tudom, én épp azt becsülöm bennük, hogy udvariasak, legalábbis akikkel eddig találkoztam. Kamionsofőr vagyok, külföldön is járják a parkolókat, figyelik a rendszámokat, és mindenkinek adják a maguk nyelvén az Őrtornyot, ha nincs magyar angolt vagy németet adnak, én el szoktam fogadni, el is olvasom, jó unalom ellen, meg nyelvet gyakorolni. Persze nem hiszek abban amit hirdetnek, de barátságosak, mosolygósak miért bántsam őket? Sok érdekes cikk is előfordul ezekben a kiadványokban.

Ha szóban akarnak diskurálni, mindig azzal kezdem, hogy elmondom, engem nem fognak megtéríteni, ne vesztegessék az idejüket, ha még ezek után is kitartanak, és rá is érek, én ugyan szívesen eldumálgatok.

2013. okt. 4. 14:20
 27/27 anonim ***** válasza:
19%

Kedves HakapesziM!

Jól teszed és jó látni a kiegyensúlyozott hozzáállásod. :-)

2013. okt. 6. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!