Jehova Tanúi! A hívőknek tényleg két osztályuk van?
gondolkodtam már azon, hogy elmegyek egy ilyen társulásba. hátha nem látnám olyan sötéten a világot.
de ez a szöveg meg fogalmazási stílus, meg juhozás. áá
Utolsónak:
én biztos vagyok benne,hogy úgy van minden,ahogy leírtad.
Hogy úgy folyik a gyülekezeti élet.
De vajon helyes az adott tanítás a fentebb említett Biblia versek tükrében nézve?
Ha azt mondom: Igen! Ezzel nem befolyásollak? - Szerintem az a legjobb módja ennek, ha te magad győződsz meg, azaz az adott kérdésedre adott bibliai idézet (válasz) kielégítő e. Mert úgy, ahogy kérdezed abból nem nem lehet eldönteni.
(pl. lefényképezed magad kócosan, aztán megkérdezed fodrászat után magad, na jól áll a frizurám? és közben nem nézted meg magad tükörben, csak a fényképet nézegeted - tehát nem derül ki semmi.)
minden csoportnak kell egy vezető.
gondolom itt is azért van ez.
amióta világ a világ ez így volt, és így is marad.
Kedves # 6/7-es!
Véleményt szeretnék kérni a linkről,amit ide kiírtam.
Ez egy hitehagyott oldal és csak azért jött létre, hogy a hitünket próbálja aláásni, látszat igazságokkal vagy állítólagos jó kérdésekkel, mint pl. a Ján 10:16-al kapcsolatos 2 osztállyal kapcsolatban.
Valóban igaz lehet, hogy Jézus idejében is létezett már a „más juhok”, akik még a nemzetekben voltak és még ’azokat is elő kellett hozni’ hiszen Jézus az ő életében nem hozta elő mindet hiszen ma is léteznek juhai, akik nem izraelből valók és még nem lettek a követői (Héb 13:20; 1Pét 2:25).
A másik ha csak a zsidókat kellett előhoznia akkor csak 1 akolról lehetne beszélni, de „nem ebből az akolból” beszél. Úgyhogy, aki ezeket az oldalakat olvasgatja, mégjobban összekuszálódik és olyan kérdéseket fog feltenni magának, melyekre Isten által a Szavában találhatja meg a választ segítséggel mint pl. a Csel 8:26-36-ban Fülöp és az eunuch esetében
Kedves kérdező! Ilyen blogokat nem olvasunk, nem olvasmány a számunkra, de abban biztos lehetsz, hogy van minden abban foglalt félrevezető és megtévesztő állításra hiteles bibliai válaszunk.
Jehova Tanúi hosszú és alapos bibliai kutatómunka árán jutottak arra a kézenfekvő igazságra, hogy kétféle reménység van az Istenhez hűséges, halandó emberek számára. Földi és égi. Mivel az ember a Biblia szerint egyértelműen a földre lett teremtve - méghozzá eredetileg nem "ideiglenes" lakosként(!), így természetes, hogy a hűséges emberek túlnyomó többsége földi reménységű, a földi örök élet várományosa. De tagadhatatlan, hogy a Keresztény Görög Iratok beszél az égi reménységről is, ámde az tagadhatatlan, hogy arról viszont nem beszél, hogy minden "jó ember" az égbe megy.
Tehát akkor az égi reménység logikusan csak limitált szám lehet, nem korlátlan. És láss csodát, a Biblia valóban beszél egy korlátozott számú elhívásról: 144.000. Sőt, hogy érthetőbb legyen, még arról is beszél, hogy milyen céllal megy az égebe ez a csoport, mivel meghatározott céllal történik ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!