Minden ellenszenv nélkül! Jehova Tanúi miért állítanak meg utcán, mikor látják, hogy sietősen megy a buszhoz? És még ők flegmáznak velem!
Reggel sietek a buszhoz, szembe jön két öreg nő, megállítanak, letegeznek(! 24 múltam !) és elkezdték nekem nyomtani, hogy nem fogok csalódni a vallásukban, kezembe nyomtak 1 szórólapot, Jézusról írnak benne ilyen mesés kis nem tudom mi, és elkezdték kérdezgetni, hogy hiszek-e Istenben, meg minden. Mondtam nekik, hogy "elnézést, kezicsókolom, sietek, nem érek rá elbeszélgetni!" de erre, "jójój, 5 percet csak tudsz szánni Istenre!"
Mi? Maga Isten állt előttem? Bakker! Miért nem kértem tőle világ békét, vagy olyan dolgot, ami segíti az emberiséget! Ezt sosem bocsájtom meg magamnak!
És elkezdtek velem flegmázni, hogy ilyen a mai fiatalság, ők megállítottak egy jó hírt közölni velem, meg kedvesek voltak, én meg tiszteletlenül le akarom őket rázni!
Na erre mondtam volna valamit, de ekkora nem húztam fel magam, inkább hátra fordultam, és siettem tovább a buszhoz!
Miért kell nekik zargatni az embert, ha látják, hogy az ember siet valahova? Még ha a parkban ücsörögtem volna, és oda jöttek volna beszélgetni, akkor ok, de így?
kispalikee
Amúgy lehet,nem árt óvatosnak lenni:) előző melóhelyemre reggel mindig jött egy öreg tanú,és az orvosra várakozókat próbálta téríteni.rendszerint egy semleges témával nyitott,pl.az időjárással,és miután a gyanútlan áldozat bekapta a horgot,rátért a Bibliára,hogy "És azt tudta-e melyik könyvben írnak a világvégéről...." Az meg érdeklődve "Nem,melyikben?" és akkor jött a monológ:)
NEM?
HEMZSEG TŐLÜK A VÁROS!
Ahol mostanában láttam őket egy egész könyvespolccal:
Moszkva tér, Déli pu., Harminckettesek tere, és a Blahánál egy öregasszony. Mindezt 2 héten belül.
Vidiripi
14. válaszoló!
"Hol akad rá mindenki ezekre? Életemben egyet sem láttam, pedig Bpen lakom."
Írj nekik egy e-mailt. Nem kell rá aknod egyre sem ,mert elmennek oda ahol laksz.
S probléma megoldva.
Viszont ha Isten érdekel akkor inkább előbb olvasd a Bibliát és aztán keres gyülekezetet.
Kérdezőnek.
Azért állítanak meg mert így prédikálnak. De sajnos azt nem tanítják nekik hogy mely személyeket állítsák meg. Mindenkit meg kell állítani. A baj nem is itt kezdődik. Hanem ott hogy nem érzékelik a kialakult szituációt.
Ahogyan írod a buszhoz sietsz. Ezt közlöd is velük. De mondhatnád nekik azt is hogy kövessenek a buszra ott meghallgatod őket. S ennyi.
Vidiripi
19. válaszoló!
Nagyon jól összefoglaltad. Azért nem mindegyik tanú ilyen. De sajnos többnyire ez tapasztalható.
Azt hiszik hogy minden az ismereten múlik. A krisztusi szellemiséget viszont mégsem ismerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!