Ti hisztek az isteni igazságszolgáltatásban? Van róla tapasztalatotok?
Kettő rövid történet, mind a kettő hajléktalanokkal kapcsolatos:
1. Egy alkoholista ember kért tőlem pénzt, mondván hogy ételre kell neki meg most rakták ki a munkásszállásról és majd éhen hal és nincs hol laknia. Adtam neki kaját és (2 részletben) 1500 forintot, ami nem nagy összeg. Szereztem neki munkát, mert adtam fel egy hirdetést a nevében "alkalmi munkát vállalok" címmel. Ahogy dolgozott és lett pénze (napi 4-5 ezret kapott tisztán), eltűnt. A mobilja kikapcsolva és nem lehetett elérni.
Egyik nap jártamban-keltemben találtam 2000 forintot.
2. Egy másik kéregetőnek adtam egy-kétszáz forintot ("Könyörüljetek rajtam!!!") és nemsokkal utána találtam egy Tippmix-szelvényt, volt rajta 1500 forint. Valaki elhagyta.
Lehet hogy kárpótolnak fentről, amikor megszánom az elesetteket??? Önzetlenül adom, nem várok érte cserébe semmit. Tapasztalatok???
En hiszek abban, hogy mindenki azt kapja amit ad.
Titkon bizom benne, hogy Isten keze van a dologban.
Hasonlo dolog egyebkent velem is tortent mar :-)
Jo ember vagy, maradj ilyen :-)
Ha létezne isteni igazságszolgáltatás, akkor nem zárnák a templomokat.
Az a pénz meg a tippmix, biztos hiányzik valakinek. Nem hiszem, hogy kárpótlás lenne az, ha valakitől elveszik.
Szia!
Hát az isteni igazságszolgáltatásról nekem egészen más jut eszembe...! ;-)))
Ezt inkább isteni ajándéknak, vagy kárpótlásnak nevezném bár meggyőződésem szerint ez utóbbi sem jó szó, hiszen nem ért kár.
Nekem az egész életem erről a tapasztalatról szól, hogy bármit adok önzetlenül annak sokszorosát adja Isten vissza! Ez az Isten világában mindig így működik!
Üdv. Péter
A munkahelyemen a sofőr összetörte a céges autót, a fizetéspapírt aláíratták vele, de a pénzt nem kapta meg.
Ugye az okozott kár 20 százalékáig lehet levonni, de nem egyszerre, mert meg is kell élni. Jött hozzám szomorúan, én tudtam, hogy ez nem marad büntetlenül. Délután tönkrement egy gép, 800ezer volt a javítása, a srác fizetése 80 körül volt. Többször azt tapasztaltam, hogy a tízszeresét fizeti az, aki a másikat megkárosítja.
Én adakoztam beteg gyerekeknek, beteg embereknek, többször is, erre fel ezektől az alapítványoktól kaptam csekket, hogy ha gondolom, fizessek be még többet. Talált pénzt, jutalom pénz nuku.
Fizetem ezt, fizetem azt, igyekszem mindent kifizetni, hogy sehová ne legyen tartozás, cserében jönnek dörömbölni az ajtón, hogy de fizessek még, mert nekik még kell a pénz.
Nekem ez a személyes tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!