Miért teremtett Isten? Miért vagyunk itt?
De igen! Szüksége van ránk. A playstation 35-tel akar játszani, de ő lusta volt megteremteni ezért kivárja amíg mi megvesszük a mostani, abból fejlesztik a következőt, ő meg kivárja a legdurvább kiadását.
Ráér az öreg, azt mondják...
Jeremiás
9,23 Ezt mondja az Úr: Ne dicsekedjék a bölcs az ő bölcseségével, az erős se dicsekedjék az erejével, a gazdag se dicsekedjék gazdagságával;
9,24 Hanem azzal dicsekedjék, a ki dicsekedik, hogy értelmes és ismer engem, hogy én vagyok az Úr, a ki kegyelmet, ítéletet és igazságot gyakorlok e földön; mert EZEKBEN TELIK KEDVEM, azt mondja az Úr.
szerintem ez nagyon erős kérdés. és nekem úgy tűnik, hogy csak úgy lehet rá válaszolni, hogy ha ezt valahogy beemeled isten természetébe. tehát, hogy a tökéletesség és örökkévalóság természete, hogy univerzumokat pattint ki magából. és ez tényleg olyasmi, mint a jeremiás idézet, amit #6 hozott neked. tehát, hogy ez egy végső tény. hogy isten olyan, hogy teremt. nincs több kérdésnek helye tovább.
a hinduizmusban azt mondják, hogy az egész mindenség, amit tapasztalunk, nem más, mint az isteni abszolútum kreatív játéka. ugyan olyan cél nélküli önmagáért való tevékenység, ahogy egy kisgyerek játszik.
Az előző jó válasz!
Még kiegészítve annyival, hogy te pl. nem vagy festőművész, gondolom. Na most egy festő, amikor elkészíti a művét és minél több időt öl bele, annál jobban szereti és az alkotása hozzá nől. Valamikor képtelen elajándékozni vagy eladni. És egy festmény alkotása milyen csekély a világmindenség, ember megalkotásához képest. Az ember képtelen önmagát szeretni, egészséges embernek szüksége van egy másik emberre vagy Istenre, hogy szeresse és ez által viszont szeresse őt. És mivel az ember Isten képére teremtetett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!