Mit tehetek akkor ha nem akarom megkeresztelni a gyerekemet?
Az nem biztos kedves utolsó! Én pl. úgy voltam nevelve ahogy azt a kommunizmus megkövetelte...és ma mégis keresztény vagyok.
Isten utjai kiszámithatatlanok.
Vagy félreértetted, vagy nagyon beetettek, mert nincs kötelező keresztelés.
Hogyan is lenne ez nyilvántartva, hogy a csecsemőnél megjelenik a kommandó, hogy kényszerkeresztelésre vigye????
Én és a korosztályomban a család tagjai mindenki meg vannak keresztelve, én viszont nem lettem hívő, a gyerekeim így nem lettek megkeresztelve. Soha semmi probléma nem volt ebből hivatalosan sehol.
Persze a család az kiakadt, de nem érdekelt, mindenki eldönthette, hogy a saját gyerekét megkereszteli-e vagy sem, én is eldöntöttem a férjemmel, hogy a mieink nem lesznek. Ha annyira hívők lesznek felnőtt korukban, hogy meg akarnak keresztelkedni meg templomban esküdni akkor hajrá, az az ő dolguk.
A hívő keresztények legnagyobb része* megkereszteltei gyermekét. Ha hitetlen vagy, felesleges a templomban hazudoznod, hogy személyes példáddal is Jézus követőjének neveled őt. Ha olyan közösséghez tartozol, amelyik el utasítja a gyermekkeresztséget, nos akkor úgysem keresztelnék ott meg.
* pl. a baptisták és több neoprotestáns közösség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!