Mit tehetek akkor ha nem akarom megkeresztelni a gyerekemet?
Szerintem a választ neked kellene megtalálnod. Gondolkodj el,hogy mit jelent a keresztség,és ha úgy döntesz,hogy neked és a családodnak erre nincs szüksége mert feleslegesnek tartod...akkor ne tedd.
Amúgy meg a gyereked ha nagykorú lesz és úgy dönt,hogy keresztény életet akar élni akkor neked abban már úgysem lehet beleszólásod.
Ezt tapasztalatból mondtam.
12. válaszolónak: olyant egyáltalán nem írt a kérdező, hogy nem engedné, hogy megkeresztelkedjen a gyereke, olyat sem írt, hogy beleszólna.
Egyszerűen ő most nem akarja megkeresztelni a gyerekét.
Én meg azt írtam kedves utolsó,hogy; ,,ha úgy döntessz....akkor ne tedd.,,
Semmi rosszat nem írtam azzal amikor a jövöre nézve elmondtam a tapasztalatomat. Az esélyek egyenlőek de akár az is megtörténhet.
És igen most még a kedves kérdező dönti el,hogy mi legyen.
A keresztelkedés azt jelenti, hogy valaki Istennek adja az életét és felhagy a korábbi életével, aminek nem volt része Isten, de része volt a bűn. Erről nem tud egy szülő dönteni, mert nem a saját életét érinti. A saját életéről viszont egy csecsemő sem képed dönteni.
Ha viszont egy tartalom nélküli dologról van szó, akkor nincs értelme, tehát nem kell megtenni.
Nem tudom mit vagytok annyira oda ezzel a felnőtt kereszteléssel. Ha sok protestáns felekezet annyira hangsúlyozza, hogy a katolikusoknál ilyen meg olyan üres külsőségek vannak, akkor miért vannak annyira oda ezzel a kereszteléssel? Nem teljesen mindegy, hogy ráloccsantanak egy kis vizet, vagy egy medencébe alámerítkezik? Csak üres külsőség, a lelki tartalom a lényeg szerintem!!!
A gyereket valóban megkeresztelik csecsemőkorban, de csak majd a bérmálás alkalmával tesz hitvallást saját hite mellett. Tehát ha pl. vkit katolikus pap megkeresztel, de felnőtt korában református akar lenni és konfirmál, akkor a konfirmálással vallást tesz a ref. hit mellett, és ezzel reformátussá válik, nem kell "átkeresztelkedni", mert a keresztelést minden vallás egyformán elismeri.
A történelmi egyázaknál is ugyanúgy van felnőtt keresztelés ha valaki úgy szeretné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!