Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tehetek akkor ha nem...

Mit tehetek akkor ha nem akarom megkeresztelni a gyerekemet?

Figyelt kérdés
nem vagyok megkersztelve és a gyerekemet sem akarom.Csak érdeklődöm hogy muszály e a megkeresztelés vagy lehet hogy nem kell.

2013. szept. 10. 23:00
1 2 3
 11/24 Mulder614 ***** válasza:
66%
Nyugi a biblia sem beszél arról hogy megkereszteld a gyermekedet. Majd felnő és saját meggyőződéséből megteszi. Ha meg nem akkor nem. Ez a szabad akarat!
2013. szept. 11. 08:31
 12/24 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem a választ neked kellene megtalálnod. Gondolkodj el,hogy mit jelent a keresztség,és ha úgy döntesz,hogy neked és a családodnak erre nincs szüksége mert feleslegesnek tartod...akkor ne tedd.

Amúgy meg a gyereked ha nagykorú lesz és úgy dönt,hogy keresztény életet akar élni akkor neked abban már úgysem lehet beleszólásod.

Ezt tapasztalatból mondtam.

2013. szept. 11. 08:32
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező, dehogyis.
2013. szept. 11. 08:52
 14/24 anonim ***** válasza:

12. válaszolónak: olyant egyáltalán nem írt a kérdező, hogy nem engedné, hogy megkeresztelkedjen a gyereke, olyat sem írt, hogy beleszólna.

Egyszerűen ő most nem akarja megkeresztelni a gyerekét.

2013. szept. 11. 10:05
 15/24 anonim ***** válasza:
50%

Én meg azt írtam kedves utolsó,hogy; ,,ha úgy döntessz....akkor ne tedd.,,

Semmi rosszat nem írtam azzal amikor a jövöre nézve elmondtam a tapasztalatomat. Az esélyek egyenlőek de akár az is megtörténhet.

És igen most még a kedves kérdező dönti el,hogy mi legyen.

2013. szept. 11. 10:21
 16/24 homo ludensz ***** válasza:
Engem mint oly sok más kis apróságot megkereszteltek a róm.katolikus vallás szerint. Azóta felnőtt fejjel azt gondolom hogy talán a baptisták csinálják jól mivel olyan korban merítenek alá mikor valaki önállóan dönthet arról hogy bemerítkezik vagy sem. Istenhívőnek tartom magam de soha senkit nem "térítgetnék" mert a hit az az ember legbensőbb ügye. Vagy hívővé válik valaki vagy sem. Ez magánügy és nem a néhány hetes gyermek megkeresztelésén múlik.
2013. szept. 11. 10:29
 17/24 anonim ***** válasza:
64%

A keresztelkedés azt jelenti, hogy valaki Istennek adja az életét és felhagy a korábbi életével, aminek nem volt része Isten, de része volt a bűn. Erről nem tud egy szülő dönteni, mert nem a saját életét érinti. A saját életéről viszont egy csecsemő sem képed dönteni.

Ha viszont egy tartalom nélküli dologról van szó, akkor nincs értelme, tehát nem kell megtenni.

2013. szept. 11. 12:33
 18/24 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom mit vagytok annyira oda ezzel a felnőtt kereszteléssel. Ha sok protestáns felekezet annyira hangsúlyozza, hogy a katolikusoknál ilyen meg olyan üres külsőségek vannak, akkor miért vannak annyira oda ezzel a kereszteléssel? Nem teljesen mindegy, hogy ráloccsantanak egy kis vizet, vagy egy medencébe alámerítkezik? Csak üres külsőség, a lelki tartalom a lényeg szerintem!!!

A gyereket valóban megkeresztelik csecsemőkorban, de csak majd a bérmálás alkalmával tesz hitvallást saját hite mellett. Tehát ha pl. vkit katolikus pap megkeresztel, de felnőtt korában református akar lenni és konfirmál, akkor a konfirmálással vallást tesz a ref. hit mellett, és ezzel reformátussá válik, nem kell "átkeresztelkedni", mert a keresztelést minden vallás egyformán elismeri.

A történelmi egyázaknál is ugyanúgy van felnőtt keresztelés ha valaki úgy szeretné.

2013. szept. 11. 14:19
 19/24 A kérdező kommentje:
azért nem akarom megkereszteli mert nem vagyok vallásos,a másik mert szerintem ha felnő ő döntsön a vallásáról
2013. szept. 11. 15:01
 20/24 anonim ***** válasza:
A vallásszabadság azt jelenti, hogy egyházi kérdésekben te döntesz. Mindenben. Ha nem vagy vallásos, akkor úgy, hogy nem használsz egyházi ceremóniákat. Hogy a gyereked mit tesz, az majd később legyen az ő dolga (persze aszerint fog cselekedni feltehetően, amilyennek neveled).
2013. szept. 11. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!