Isten tényleg egoista?
Többször olvasok itt a Gyk-n,hogy Isten egoista,hogy Isten egy gyilkos és stb..
Mi készteti az embereket,hogy ilyen vádakat hozzanak a teremtőjük ellen?
Sokat gondolkodtam ezen és egyre jobban az a meggyőződésem,hogy nagy szerepe van a szektáknak azért amiért ez történik.
Magamból kiindulva én soha nem áldoznák fel senkit csak azért,hogy másokat megmentsek mert az nem áldozat,ha áldozni akarok akkor saját magamat áldozom fel mások jólétéért,embertársaim életéért de semmi esetre sem valaki mást. Na most ha Isten a saját "képére teremtett" bennünket embereket, akkor minden bizonnyal Ő is úgy gondolja ezt helyesen.
Én pl fel áldozom magam a gyerekeimért és gondolom,hogy nem én vagyok az egyedüli aki ezt teszi,mert általában minden szülő ezt teszi, áldozatokat hoz a családja érdekében.
Persze hogyha Istenről olyan képet "festünk",hogy feláldozza egyetlen gyerekét mások megmentésére akkor sok emberben ez inkább undort kelt mint megbecsülést vagy akár imádatot.
Na most a kérdés az,hogy vajon azok akik azt állítják,hogy Isten az egyetlen fiát áldozta fel az emberiség megváltásáért és nem önmagát, helyesen értelmezik a Szentbibliát?
De várjunk csak egyesek szerint nem is a fiát hanem egy angyalt!
Szerintetek ilyen Isten,keresztények?
Te kit áldoznál fel,magadat vagy a fiadat ha olyan hatalmad lenne,hogy testet öltesz és a földre születsz, hisz te vagy a Mindenható, nem?
Isten nem lehet ennyire egoista!!
Kérdező, csak egy dolgon gondolkozz el: miért teremtette az isten a világot?
Olvasd el a parancsolatait - a sorrend is fontos! - ez segít az eligazodásban.
Hmmm... így ennyi év után - tudod, neked is szabad gondolkodni.
Gondolkozz rajta egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!