Szerernék alapítani egy új vallást, kérdésem, ti hogyan kezdenétek hozzá? 20F
Nagyon régóta érzem magamban a késztetést, hogy alapítsak egy új vallást. Elsőként le kell szögeznem, hogy mindenki vallási nézetét tiszteletben tartom és elfogadom, senkit sem szeretnék ráerőltetni az én véleményemre. Fontosnak tartom a harmóniát és békességet. A jogi egyenlőség híve vagyok.
Rengeteg mitológikus történetet elolvastam már, sok ilyen témájú könyvvel is rendelkezem. A leginkább az ősi egyiptomi hitvilág és a sámánizmus fogott meg engem. Ezeket elolvasva megtaláltam önmagam, de mindig is éreztem, valami hiányzik belőlük a tökéletes azonosulas szempontjából.
Az Égieket én antropomorf állatok képében képzelem el, szerintem ilyen alakban testesülnek meg. (Hasonlóan, mint az ősi egyiptomiak istenségei) A szememben minden természeti jelenségnek megvan a maga istensége és rendeltetése, akik rokoni kapcsolatban vannak egymással. Az új vallás megalapítása lelki meggyözödésemből eredeztethető.
Egy egész füzetett megtöltöttem a mitológikus történeteimmel, a Teremtéstől kezdve egészen "Az istenek mai feladatai" részhez. Rendelkeznek nevekkel, címekkel, kinézettel, jelképekkel, szokásokkal, elvekkel, feladatokkal. Nem szeretnék semmiféle merev, szigorú dogmákat leírni, a szabad önrendelkezés és boldogulás híve vagyok
Művészeti iskolába jártam és most művészeti egyetemre szeretnék bejelentkezni, tehat az illusztrációban, történetírásban van gyakorlatom. Az itt szerzet tudásom szeretném hasznosítani ezen a téren.
A kérdésem az, ti hogyan kezdenétek bele egy új vallás megalapításához? Mit javasoltok nekem ehhez a nehéz feladathoz?
Kérdező, leírtak itt már pár dolgot.
Mindenekelőtt hívekre van szükséged. Sokra. Hívek nélkül nincsen vallás!
Mennyire vagy vezető egyéniség? Egy vallásalapító mindig tömegeket mozgat, nem lehet ez másképp.
És maga a vallásod elég jó-e?
Értem ez alatt azt, hogy megfelel-e a sikeres vallás 3 szempontjának:
- hízelegjen az embereknek (fontos vagy, hatalmas istenek foglalkoznak veled).
- fenyegesse is őket (ha nem hiszel, a büntetés is legalább ilyen hatalmas lesz).
- legyen benne titokzatos, misztikus, érthetetlen rész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!