Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerernék alapítani egy új...

Szerernék alapítani egy új vallást, kérdésem, ti hogyan kezdenétek hozzá? 20F

Figyelt kérdés

Nagyon régóta érzem magamban a késztetést, hogy alapítsak egy új vallást. Elsőként le kell szögeznem, hogy mindenki vallási nézetét tiszteletben tartom és elfogadom, senkit sem szeretnék ráerőltetni az én véleményemre. Fontosnak tartom a harmóniát és békességet. A jogi egyenlőség híve vagyok.

Rengeteg mitológikus történetet elolvastam már, sok ilyen témájú könyvvel is rendelkezem. A leginkább az ősi egyiptomi hitvilág és a sámánizmus fogott meg engem. Ezeket elolvasva megtaláltam önmagam, de mindig is éreztem, valami hiányzik belőlük a tökéletes azonosulas szempontjából.

Az Égieket én antropomorf állatok képében képzelem el, szerintem ilyen alakban testesülnek meg. (Hasonlóan, mint az ősi egyiptomiak istenségei) A szememben minden természeti jelenségnek megvan a maga istensége és rendeltetése, akik rokoni kapcsolatban vannak egymással. Az új vallás megalapítása lelki meggyözödésemből eredeztethető.

Egy egész füzetett megtöltöttem a mitológikus történeteimmel, a Teremtéstől kezdve egészen "Az istenek mai feladatai" részhez. Rendelkeznek nevekkel, címekkel, kinézettel, jelképekkel, szokásokkal, elvekkel, feladatokkal. Nem szeretnék semmiféle merev, szigorú dogmákat leírni, a szabad önrendelkezés és boldogulás híve vagyok

Művészeti iskolába jártam és most művészeti egyetemre szeretnék bejelentkezni, tehat az illusztrációban, történetírásban van gyakorlatom. Az itt szerzet tudásom szeretném hasznosítani ezen a téren.

A kérdésem az, ti hogyan kezdenétek bele egy új vallás megalapításához? Mit javasoltok nekem ehhez a nehéz feladathoz?

2013. szept. 9. 20:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
91%
Legalább olyan karizmatikus képességekkel kell rendelkezned, mint Orbán Viktor.
2013. szept. 10. 09:18
 12/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, leírtak itt már pár dolgot.

Mindenekelőtt hívekre van szükséged. Sokra. Hívek nélkül nincsen vallás!

Mennyire vagy vezető egyéniség? Egy vallásalapító mindig tömegeket mozgat, nem lehet ez másképp.

És maga a vallásod elég jó-e?

Értem ez alatt azt, hogy megfelel-e a sikeres vallás 3 szempontjának:

- hízelegjen az embereknek (fontos vagy, hatalmas istenek foglalkoznak veled).

- fenyegesse is őket (ha nem hiszel, a büntetés is legalább ilyen hatalmas lesz).

- legyen benne titokzatos, misztikus, érthetetlen rész is.

2013. szept. 10. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!