Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Zsidó vallás mit tanít a...

Zsidó vallás mit tanít a Messiásról?

Figyelt kérdés

Tudom, ők nem Jézust tartják annak. De mit tanít a zsidó vallás a Messiás eljöveteléről? Szóval, miről lehet felismerni a zsidó tanítás szerint? Egyáltalán, mit jelent pontosan, hogy Messiás? (azon kívül hogy Megváltót jelent)

NAgyon köszönöm, kicsit tájékozatlan vagyok ebben és érdekelne. Kérem csak az írjon, aki maga is zsidó vallást követ és benne él! köszönöm.

2013. szept. 7. 22:50
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenki válaszát.

Nnedudgi, nagyon köszönöm a részletes tájékozott választ!

engem érdekelne, nem fogok megbotránkozni vagy semmi ,ha megírnád , mi az a "cenzúrázott" rész! Tényleg érdekel, ez is a kérdésemhez tartozik, megköszönöm ha megírod, nyugodtan írd ide kommentben, érdekel. Köszi és szép napot.

2013. szept. 8. 17:24
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Katy!

Ezt írtad: "Semmit nem tanítanak, róla. "

Ez pedig - mint ´rtam - szamárság.

"nem az igazságnak megfelelőt tanítanak róla. "

Komolyan állítod, hogy tudod az igazságot? Aztán mi volna az? Nem az az igazság, ami a Bibliában le van írva?

Ja, hogy Te azt HISZED, hogy a Biblia Jézust jövendöli. A megadott szövegek között találsz olyat, amelyik egy részletrõl nagyon világosan, pontosan elmagyarázza, hogyan értelmezik félre. Hasonlóképp ki lehet deríteni a többit is.

Azért az mégiscsak merész feltételezés volna, hogy jobban akarod tudni, vagy bárki jobban akaja tudni, mit is jelent a szöveg, mint olyan tudós rabbik, akiknek az anyanyalvüka a héber, mertugy nõttek fel, õk is, a szüleik is és visszamaneõleg vagy 3000 évre. És egész életükben a Bibliát tanulják.

Szóval kicsit több szerénységet!

Nem azr írtam, hogy MINDIG, hanem, hogy "szokása szerint sajnos megint". Ez nem azt jelenti, hogy MINDIG, hanem "csak" az esetek túlnyomó többségében, ami sajnos igaz.

"mihez képest szamárság?"

A Bibliához képest.

"El szoktam ismerni ha hibázok."

Lehet. Sajnos én még nem találkoztam olyan szöveggel, amelyben Te elismerted volna, hogy tévedél. A legtöbb az volt, hogy nem erõltetted tovább. Ebbõl esetleg lehetett sejteni, hogy beláttad állításaid tarthatatlanságát. De azt, hogy "tévedtem", még nem olvastam Tõled.

nneddudgi

2013. szept. 9. 04:16
 13/13 anonim ***** válasza:
40%
Azt, hogy segítségével a népeken fognak uralkodni.
2013. nov. 4. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!