Elég durva!
Ez Károli fordítás. Nem is valami elvadult szekta fordítása.
Ez a hittanórából valahogy kimaradt.
Egy doksi, amiről ennyit tudunk:
GENERATOR: OpenOffice.org 3.3 (Win32)
AUTHOR: Eva F
CREATED: 20130814;22434160
CHANGEDBY: Eva F
CHANGED: 20130831;21012353
Elképzeltem a helyzetet, ahogy emberek nyugiban ülnek és meditálnak, aztán valaki virágot visz egy Csenrézi szoborra. (Szeretet és együttérzés megtestesítője)
Aztán jön egy csapat másik ember és "kardnak élére hányja őket" csecsemőstül mindenestül az egész falut.
Mindezt egy állítólag jó"isten" utasítására. Őrült dolog ez a Biblia?
Tudjátok én azt gondolom, hogy ahányan a Biblia hatására térnek meg, legalább annyian épp a Biblia miatt maradnak ateisták, ha nem többen.
Vajon mi történne, ha a Biblia csak az Evangéliumokból állna? Bajban lennének a keresztények, hogy hogyan is kellene élniük, miben is kellene hinniük? Abban biztos vagyok, hogy kevesebb magát kereszténynek valló gyülekezet, szekta lenne a világon, akik mind mind különbözőképpen értelmezik ugyanazt a mondatot.
Markioni keresztény vagyok. És egyáltalán nem vagyok bajban, hogy a vallásomban nincs benne egy sivatagi törzsnek a mendemondája.
Jézusban és az ő tanításaiban hiszek.
Ez pont olyan, mint amikor két civakodó fél közül csak az egyiket hallgatod meg és csak az ő szavára hagyatkozol.
Ezek olyan igék a Bibliából, amiknek nincs feltüntetve sem az eleje, sem a vége, sem az, hogy miért történt. Mint amikor te megölöd a szomszédod, mert megerőszakolta a feleséged és a fiad, de a kutya sem kíváncsi a tetted okára, hanem onnantól kezdve téged köpnek le, neki pedig szobrot emelnek. Na ez pontosan ilyen helyzet.
Szia!
Ez az emberi egó megnyilvánulása, amelyet egész egyszerűen Istenre kentek.
8-as
Attól mert a szomszéd megerőszakolta a lányod, nem ölöd meg a szomszéd feleségét,gyerekeit,kutyáját,marháját, nem gyújtod fel a házát és lopod el mindenét, és nem erőszakolod meg te is a lányát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!