Jézus elvileg ezt mondta: "Ne építs templomokat, mert az isten benned van. " miért kell mégis templomokat építeni?
Hol mondta ezt?
Jézus közösségről, gyülekezetről beszélt, és hol máshol találkozna rendszeresen a gyülekezet, mint a közös szertartások helyszínén, a templomban.
Üdv!
Sokan úgy hiszik, hogy Isten a templomban lakik, ott van, ez viszont tévedés. Isten nem lakik templomban, ezt alátámasztja a Csel 17,24.
Valahol csak össze kell gyűlni a népnek... a templom pedig erre alkalmas hely.
Nem minden felekezetnél vannak azonban templomok, van, ahol imaházban/királyságteremben/egyéb helyen jönnek össze a tagok. Pont emiatt a "ne építs templomokat..." miatt.
Azért, hogy majd legyen elég nyilvános WC, amikor visszajön Jézus. Legalábbis azokból, ahol bálványokat tisztelnek és imádnak. Jósiás, meg még pár király legalábbis erre a célra rendszeresítette be őket:)
A kérdező szerintem az arannyal felékesített, állami/az adófizetők pénzéből felépített és fenntartott katedrálisokra, meg ilyesmi épületekre céloz, amikből tisztes hasznot húz pár élősködő vallási alapon(?)
Hazardteam amúgy te az egyik kedvenc karakterem vagy:)
De ezt a videót neked is küldöm most...
www.youtube.com/watch?v=u3XXKF0oDtU&hl=en&t=147
Nekem legalábbis a 3 napos rombolásról ez jutott eszembe.
De ha te tudsz más igét, ami egyértelműen a templomok pusztításáról szól, szívesen fogadom...
Egyébként meg a templomnak tényleg csak annyi haszna van, hogy összeülnek ott az emberek tanításra, jótékonykodásra stb...Nem kell túlmisztifikálni ezt. Legalábbis így lenne a normális.
Isten pedig tényleg nem lakik ott. Szerintem ezen nincs mit vitatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!