Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miről szól a Jelenések könyvéb...

Miről szól a Jelenések könyvében a Végítélet?

Figyelt kérdés
Csak így röviden, mert nem találom sehol, a bibliában meg nem értem:s Köszönöm a válaszokat!

2013. szept. 1. 13:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Vannak akik azt állítják, hogy értik, én elég sokszor elolvastam már és egy szót sem... :) De röviden nagyjából arról szól, ha nem kéred, hogy a benne szereplő utalásokat és képeket magyarázzam meg, hogy eljön az idő, amikor drága Jézusom teljes dicsőségében visszajön, és ítéletet mond a gonoszak felett, a jókat pedig jutalomban részesíti. Előtte lesznek dolgok, amiknek meg kell majd történni, előtte lesz nyomorúság, természeti csapások és lesz majd valaki, aki be fogja csapni az embereket, mert azt hazudja majd, hogy ő a Megváltó. Van szó benne az ezer éves királyságról is, de én nem AKAROM értelmezni a Bibliának ezt a részét, mert úgy érzem, hogy ez nem az én feladatom. Az enyém az, hogy másokkal törődjek.
2013. szept. 1. 14:56
 2/6 eric_one ***** válasza:

Az örök ítélet fázisai időrendi sorrendben a következőek:

1. KRISZTUS KERESZTJE Tehát akik hisznek Jézus vérében, azok szabadok a kárhoztatástól Róma 14,10-12

2. KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE 2.Korintus 5,10. "Nekünk mindnyájunknak meg kell jelennünk Krisztus ítélőszéke előtt…" Azoknak aki megigazultak nem lesz részük kárhoztató ítéletben, csak jutalmazásban. Hogy ki mennyire jól sáfárkodott a tálentumaival az szerint lesz része jutalomban, vagy nem kap jutalmat, de az üdvössége az megvan (Róma 8,1 szerint).

3. IZRAEL maradékára vonatkozó ítélet... Izrael életébe sokszor beavatkozott Isten. A történelem végén ismét befog, a nemzetek ellen Izrael oldalán a Josafát völgyében lévő csatába. Nemzeti szintű megtérés lesz, és üdvösséget nyernek a zsidók.

4. NEMZETEK ÍTÉLETE: a nemzeteknek is lesz maradéka, akik megérik Jézus visszajövetelét. Ők kollektív ítéletben fognak részesülni aszerint, hogy milyen volt a viszonyuk Isten népéhez. Lesznek nemzetek, amelyek kipusztulnak, akik Izrael oldalán voltak bemennek az 1000 éves királyságba.

5. UTOLSÓ ÍTÉLET, vagy végítélet a Jelenések könyve 20/11-15-ben olvashatsz róla. Ha valaki nem találtatik beírva az élet könyvébe, a tűz tavába vettetik. Mindenki aki valaha élt felfog támadni testben, hiszen a bűnöket is testben követték el, így az ítélet is testben történik. Ott fognak állni a népek Isten előtt, akik már meghaltak és a még látszatra élők, de szellemileg hullák. Könyv nyittatik meg és lesz aki megmenekül, holott itt szellemileg halottak állnak. Pl. Ninive ffiai, dél királynője, abortuszban meghaltak stb.

2013. szept. 1. 16:58
 3/6 A kérdező kommentje:
Úristen, köszönöm! Így világosabb! :)
2013. szept. 1. 18:04
 4/6 anonim ***** válasza:
Eric_one: a kettes és hármas pontra milyen igék vannak?
2013. szept. 1. 18:28
 5/6 eric_one ***** válasza:

Eric_one: a kettes és hármas pontra milyen igék vannak?

4-esnek!

A ketteshez a 2.Korintus 5,10.

A hármashoz (Jóel próféta 3.rész 2,12,14-es versszaka)

JÓSAFÁT VÖLGYE az Ítélet völgyének is nevezi az Írás az a völgy, amelybe Isten

összegyűjti a népeket az ítéletre.

2013. szept. 1. 20:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Isten eljövendő háborújáról.
2013. szept. 4. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!