Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyennek képzeli el a Menyors...

Milyennek képzeli el a Menyországot és a poklot?

Figyelt kérdés
2009. nov. 1. 14:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
76%
gondolkoztam hogy muzulmán leszek és öngyilkos merénylő, mert akkor ott lesz 72 szűz nő. de ne féljetek, mert semmi kedvem ennyi csajt betanítani. :)
2009. nov. 1. 15:25
 12/25 anonim ***** válasza:
"72 szűz". Azt senki sem mondta, hogy nő:)
2009. nov. 1. 15:29
 13/25 anonim ***** válasza:

ma 15:29

:D

2009. nov. 1. 15:31
 14/25 anonim ***** válasza:
50%

a mennyországot egy békés nyugodt helynek képzelem el ahol örökké sárga levelű fák vannak az idő pedig mindig pont olyan amilyennek lennie kell ott van mindenki a szeretteivel és azt csinálhatja amit szeret :-)

a poklot pedig sötét forró helynek ami teli van minden bünősökkel de nem pitikkel...több rész van és ezek az elkövetett bűnök milyenségével köthetők össze..: a pedofilok a pedofilokkal stb..

amúgy télleg gyikok vagytok ha az a kérdés hogy milyennek KÉPZELED el akkor az mire jó ha beirjátok hogy nem képzelem el mert nincsen?

A mennyországot mindenki olyannak képzeli el amilyennek ő szeretné, de azt könyebb leirni hogy nincsen :-)

2009. nov. 1. 15:41
 15/25 anonim ***** válasza:
56%
Én a Mennyországot dupla ny-nyel, a Poklot meg nagy p-vel képzelem el :)
2009. nov. 1. 15:53
 16/25 anonim ***** válasza:
A poklot mint egy kínzó fogfájást a mennyet mint egy virágos rét
2009. nov. 1. 16:12
 17/25 anonim ***** válasza:
61%

A válasz megírásának időpontja: ma 15:53

tökéletesen hasznos válasz volt :-)

2009. nov. 1. 18:27
 18/25 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy csak részben beszéltek létező helyről, legalábbis a Biblia szerint.

A pokol, mint a "tüzes kemence", de egyáltalán a büntetés helye, öntudatuknál lévő "lelkekkel", nem létező tanítás a Bibliában!

A pokol szó az emberiség közös sírját jelenti, ugyanazt, mint a hádesz, vagy a seol kifejezések.

Tehát ha én ennek tudatában sehogyan sem képzelem el a ezt, pontos vagyok, legalábbis a keresztény tanítás szerint.

A mennyország már más kérdés, de azt sem úgy kell elképzelni, hogy minden "jó ember" oda kerül, erről szó sincs a bibliában. A legtöbb Istennek tetsző ember éppen hogy a helyreállított földön fog majd élni örökké a Biblia szerint. Hogy milyen értelmes és nagyszerű munkájuk lehet majd? Hát szomorú azt látni, hallani, hogy egyesek nem tudnak mit kezdeni az idejükkel, és unják magukat. Ezért mindenféle szenvedélybe menekülnek, és sok más káros életmódot folytatnak.

PEDIG NEM A TANULNI, ALKOTNI, VAGY KUTATNIVALÓ KEVÉS, abból van bőven. Más a probléma.

2009. nov. 2. 00:48
 19/25 anonim válasza:
26%
igenis van halál utáni élet, mert én már láttam szellemet, így létezhet és pokol is mennyország is, . Egyszer álmodtam meg a poklot de ott csak azokat láttam akik életükben ittak. kötelező volt inniuk ott , de mikor lenyelte tűz volt a pohárba és nagyon szenvedtek ....
2009. nov. 4. 06:40
 20/25 Plaga ***** válasza:
Egy kis segítség: a Poklot és a Mennyországot nem úgy kell elképzelni mint egy anyagi behatárolható helyet (mert mondjuk a sötét forrongó lávatenger valakinek akár a Mennyország is lehet /érdekes emberek léteznek/). Képzeljétek úgy mint egy különleges érzést, ami abban a pillanatban örökkévalóságnak tűnik, mikor mindenki leszámol a földi életével.
2009. nov. 5. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!