Szerintetek mi a legelslegnagyobb szenvedés a Pokolban?
KZitus, nagyon jó ez a bibliai idézet, de pont ezt mondják az ateisták is. Meghal az ember is, úgy mint az állat és elbomlik a teste, megeszik a kukacok.
Meg hiábavalóság az élet, eszünk, iszunk, házasodunk, dolgozunk, mind-mind felesleges.
Viszont, a kereszténynek van reménysége:
a Feltámadás, vagy is vissza kapja az életét.
Ha nem így volna Jézus halála értelmetlen lenne.
Egyébként semmi sem felesleges, azért tett ide a Teremtő, hogy itt éljünk a földön, ami munkával jár.
Persze most még mindenki meghal, de ez nem sokáig lesz már így
Katy Weaver
Katy Weaver!
Nem is tudtam, hogy Károli félrefordítása miatt alakult ki mindenütt az a kép, hogy a pokol egy hely.
Egyébként pedig szerintem a legnagyobb szenvedés mindenki számára más. Viszont ami igazán elő tudja ezt idézeni, az a tehetetlenség érzése és a reménytelenség.
3 latex ruhás nő kéjeleg veled de te nem tudsz csinálni semmit mert kivagy kötve 1keresztre.
Amúgy nem létezik se pokol se menny mert isten se létezik
egyszer kérdeztem vallásos embereket ki hova kerül.
Most nem fejteném ki csak a lényeget írom,
az a bűnöző akihez nem jutott el isten igéje tovább élhet majd a paradicsomban mert nem tudhatta mi a helyes.
Akihez meg eljutott volna isten igéje de nem hitt benne az nem él majd öröké.
"Meg hiábavalóság az élet, eszünk, iszunk, házasodunk, dolgozunk, mind-mind felesleges."
Az élet csak akkor hiábavaló, ha nem ismerjük meg az élet célját. 34 évig így éltem. Na látod az volt a pokol, ha visszagondolok. Lehet, csak azért volt számomra az, mert szeretem a kiszámítható dolgokat, szeretem megtervezni az életemet és úgy élni. De az életem első szakaszában csak éltem úgy bele a világba, a bizonytalanságba, nem értettem miért történnek körülöttem a szörnyűségek, stb. Igen úgy gondolkodtam, ahogyan te az idézőjelben.
Ma már mindent másként látok. Tudom miért élek és boldog céltudatos életem van.
Számomra a pokol nem ijesztő, mint a gyereknek a manó. Már nem félek tőle.
Üdvözlettel: Zita
Szerintem ezt végig hallgatni:
A Pokol ha létezik, szerintem nem központi hely, van aki a Földön az egyedülléttől retteg a legjobban, más attól fél, h butának tartják, más attól, hogy soha nem lehet gyereke, más attól, hogy nem tetszik az ellenkező nemnek. Legtöbbünknek ilyen félelmei vannak, nem pedig kígyók és tűz. A Pokollal szerintem a középkori embereket riasztgatták, főleg a tűz maradt meg, akkoriban mennyi tűzvész volt, hány csecsemő halt meg tűzvészben. Biztos, h a középkori hidelemek, félelmek sokat alakítottak a Pokol megjelenésén.
Neked mi a legnagyobb félelmed itt a Földön?
Amúgy most az egyszer, de csak most támogatom Katy Weaver hozzászólását, miszerint: "A bűnért a halál a fizetség, vagy is a nem létezés állapotába való visszakerülés."
Ezalatt azt értem, hogy a lélek halhatatlan, örökké való, de ha sok gonoszságot teszünk, akkor elpusztíthatjuk magunkat. Minél többször teszünk szándékosan negatív dolgot, annál lentebb süllyedünk, és mi magunk idézzük elő a lelkünk halálát. Persze ehhez én hozzáveszem a több leszületés filozófiáját, ha az életedi során folytonosan negatívan viselkedsz, akkor egyre lejjebb süllyedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!