Szerintetek melyik vallás a rosszabb, ha az elméletét és az alkalmazott gyakorlatát nézzük? Az iszlám vagy a keresztény?
Figyelt kérdés
Elsősorban ateisták véleménye érdekelne, illetve olyanoké, aki nem vallási fanatikus.2013. aug. 20. 21:59
1/9 anonim válasza:
iszlam
(katolikus csaladban születtem, de nem elek vallas szerint, a környezetemben mind2 vallas kepviselöi elnek)
2/9 anonim válasza:
Mindegyik vallás fanatizmus. Nem szabad gondolkodni, csak hinni! Az iszlám mindennapjaival nem találkozunk olyan mértékben, mint a kereszténységgel. Mindkettő népbutítás!
3/9 anonim válasza:
Mindkettő. Viccet félretéve, szerintem a keresztény. Azért, mert a kereszténység a szeretet nevében (álszent módon) gyilkolt. Szeretetről prédikálnak, aztán mégis gyűlölködnek (utálni kell a homokosokat, a paráznákat stb.). Persze az iszlám is hasonlóan káros, de kevésbé képmutató, kevesebb az önellentmondás benne.
4/9 anonim válasza:
Iszlám alaptana tudomásom szerint:
Áldozza fel magát az ember Istenért (Allahért).
Kereszténység alaptana tudomásom szerint:
Isten elküldte egyszülött fiát, hogy feláldozza magát az emberért.
Szerinted?
5/9 anonim válasza:
Szerintem nagyon nem mindegy hogy a kereszténység illetve iszlám mely ágairól beszélünk konkrétan. Ha érdekel akkor nagyjából ez a véleményem a teljesség igénye nélkül.
római katolikus vallás > síta iszlám
római katolikus vallás < szunnita iszlám
református vallás > szunnita iszlám
antitrinitáriusok > szunnita iszlám
stb.
6/9 anonim válasza:
Olyanok válaszát várod, akik nem is ismerik egyiket sem, mivel ateisták és csak innen-onnan összekapirgált félinformációk alapján felállított téveszméik vannak? Hijnye de logikus! :DDD
7/9 KZitus válasza:
Szervusz
Olyasmiről kérdezel, amiről keveset tudsz, olyanoktól, akik még kevesebbet tudnak róla.
Szerinted? Értelme?
8/9 anonim válasza:
Az ateisták nagy része jobban ismeri a vallásokat, mint a híveik, hiszen objektívan képes őket szemlélni. Nem kell megtérni ahhoz, hogy ismerj egy vallást. Valószínűleg Szabó Árpád sem hitt az olümposzi istenekben, ennek ellenére nagyon jól ismerte az ókori görög hitvilágot.
9/9 anonim válasza:
A keresztény szerintem is az álszentebb, a másik legalább nyíltan"valamilyen"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!