A Biblia azt tanítja, hogy valaki megmentése attól függ, hogyan viszonyul egy földi szervezethez?
Kedves Kérdező
A kommentedre szeretnék reagálni.
"Milyen érdekes azt írja hogy Krisztus táplálja az egyházat. Ami nem is meglepő hiszen ő a feje.
De lényegében nem ez a kérdés hanem az hogy kell e valamilyen szervezethez tartozni ahhoz hogy megmentésben részesüljön valaki. A válasz egyértelműen az hogy nem kell."
Amit írtál, van benne igazság. Igaz, Jézus a feje a mai egyházának. Viszont az utolsó napokkal kapcsolatban, amelyről a Máté 24 részében olvashatsz részletesen, van egy(sok) prófécia, amely már jó ideje láthatóan teljesedik. Az, ami 24:45-47 verseiben van leírva: "
Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik eledelüket a kellő időben? Boldog az a rabszolga, ha az ura, amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! Bizony mondom nektek, MINDENE FÖLÉ KINEVEZI."
Korábban Jézus egy szemléltetésében a rabszolgáknak rész osztott ki, majd elutazott és amikor visszatért, mindegyiktől számonkérte, hogyan gazdálkodtak a vagyonával. Aki rosszul gazdálkodott, elítélte.
A Máté hasonló ehhez, csak konkrétabb. Ahogyan az első században Jézus vezette a keresztény gyülekezetet, ma is Ő vezeti, ellátja őket szellemi táplálékkal, a "rabszolga osztály" pedig, aki ki van nevezve(Jézus nevezte ki, nem emberek döntése) Jézus földi nyája fölé ellátja táplálékkal és mindenben segíti őket, hogy végezni tudják Jézustól kapott megbízatásukat, hogy hirdessék az egész földön Krisztus Királyságát. Nem véletlen az, hogy rajtuk kívül ezt a munkát senki nem képes végezni. Jézus azt ígérte, végig támogatni fogja ezt a munkát: "és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”" Krisztustól kapott parancs megtanítani az embereket Jézus tanításaira és ez az Ő támogatásával, és vezetésével folyik. Mivel mintegy 8 millióan végezzük ezt a munkát, szervezetten, lehet akár szervezetnek is nevezni, de lehet Krisztus látható földi népének is. Kinek melyik jobb kifejezés.
Üdvözlettel: Zita
Hát csak elviszitek a témát más irányba. Mert a téma nem az hogy kell e a szervezettség hanem az hogy kell e egy szervezethez tartozni a megmentés miatt.
De jó akkor beszéljünk erről ha mindenáron ezt akarjátok.
Katy Weaver!
"A földön levő gyülekezet nem égi szervezettség, hanem földi.
Ennek világszerte mindenhol egységben kellene lenni, hogy egy egységes keresztény közösséget alkossanak, és akkor így teljesedik be a biblia szava: "
Igen ez sajnos meg is látszik az összes felekezeten.
A Jelenések könyvéből vett idézeteid a jövőre vonatkoznak még csak ezután fognak bekövetkezni ,tehát jelen pillanatban nem releváns a mi témánk szempontjából.
"(Galácia 6:15, 16) . . .. 16 És akik rendezettségben fognak járni e viselkedési szabály szerint,. . ."
Ez ugye az ÚVF-ból van. Ezzel van egy kis gond először is nagyon keveset idéztél belőle. Ez majdnem olyan mint amikor azzal érvelnek hogy a Biblia is írja hogy nincs isten. Valóban írja de az is oda van írva hogy "rajtad kívül"! Tehát javaslom nézzük meg kicsit közelebbről ezt a részt.
Galácia 6:15 Mert Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség nem használ semmit, hanem az új teremtés. 16 És a kik e szabály szerint élnek, békesség és irgalmasság azokon, és az Istennek Izráelén. 17 Ennekutána senki nékem bántásomra ne legyen; mert én az Úr Jézusnak bélyegeit hordozom az én testemben.
(Károli Gáspár fordítás)
(Galácia 6:15-17) 15 Mert sem a körülmetéltség nem valami, sem a körülmetéletlenség, hanem egy új teremtés, az valami. 16 És akik rendezettségben fognak járni e viselkedési szabály szerint, mindazokon béke legyen, és irgalmasság, igen, az Isten Izraelén! 17 Ezentúl ne háborgasson engem senki, mert én Jézus rabszolgájának bélyegeit hordozom testemen.
(ÚVF) Itt megjegyezném hogy érdekes hogy a Galácia 6:15-nél lemaradt a "Krisztus Jézusban" rész. Több fordítást is megnéztem és mindenütt ott kivéve ezt a fordítást.
"Egyféle viselkedés, vagy is ha Magyarországon élő keresztényeknek ugyanúgy tilos a paráznaság, mint az Afrikában , vagy Rómában élő keresztényeknek, mert egyet tanulnak egyet hisznek, egyféle szabály szerint járnak el."
Igen a keresztény erkölcsi normák azok mindenhol ugyan azt kellene hogy jelentsék.
KZitus!
"Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik eledelüket a kellő időben? Boldog az a rabszolga, ha az ura, amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! Bizony mondom nektek, MINDENE FÖLÉ KINEVEZI."
Már csak azért kérdezem mert itt egyetlen személyre utal és nem egy csoportra. Vagy esetleg később Isten meggondolta magát? De ha így van akkor ezt miért nem irata le?
Később így írsz: "...a "rabszolga osztály" pedig, aki ki van nevezve..."
Na de ez hogyan lehetséges? Mikor a Biblia azt írja hogy: (Máté 24:46-47) Boldog az a rabszolga, ha az ura, amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! 47 Bizony mondom nektek, mindene fölé kinevezi.
Szeretném kiemelni hogy azt írja hogy: "...amikor megérkezik..." és "...mindene fölé kinevezi"
Hát nem tudom de én nem vettem észre hogy Jézus megérkezett volna. Pedig a Jelenések könyvében igen csak hangzatosan ez van írva.
(Jelenések 1:7) Íme! Eljön a felhőkkel, és minden szem meglátja őt, azok is, akik átszúrták; és a föld minden törzse veri magát bánatában miatta. Igen, ámen.
Kiemelném: "..minden szem..." (az enyém az kivétel lenne? de miért az?)
Szóval ki is az a rabszolga? Az a rabszolga még nincs kinevezve és Jézus sem érkezett még meg. Mert nem azt írja hogy JELEN lesz hanem azt írja hogy MEGÉRKEZIK. S nagyon nem mindegy egy ekkora jelentőségű dolognál. Természetesen el lehet bagatellizálni de az nagyon nem lenne jó ,mert ez egy rendkívül komoly dolog.
"(Jézus nevezte ki, nem emberek döntése)"
Tehát nem emberek döntése. Ezt állítod te. De mit mondanak azok akik azt állítják hogy ők a hű és értelmes rabszolga? Mert akkor nekik azt kell állítaniuk hogy Jézus nevezte ki őket. Ezt hol teszik meg?
Mert Pál így ír a kinevezéséről.
Róma 1:1 Pál, Krisztus Jézus szolgája, elhívott apostol, akit az Isten kiválasztott arra, hogy hirdesse evangéliumát,
Maga Isten választotta ki. Ha más nem is ez azért jelentőséggel bír.
Itt egy másik ahol Pál leírja hogy kitől is van a kinevezése.
1Korinthus1:1 Pál, Krisztus Jézusnak Isten akaratából elhívott apostola, és Szószthenész, a testvér, 2 az Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, azoknak, akiket ő elhívott és saját népévé tett; mindazokkal együtt, akik a mi Urunk Jézus Krisztus nevét, az ő Uruk és a mi Urunk nevét bárhol segítségül hívják
Folytatás: 2Korinthus1:1 ,Galata 1:1 Pál apostol, aki nem emberektől, nem is emberek által kapta elhívását, hanem Jézus Krisztus által, és az Atya Isten által, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül -
Efézus 1:1 ,Filippi 1:1 ,Kolossé 1:1 Nem sorolom fel az összese helyet.
De rendkívül érdekelne hogy a hű és bölcs rabszolga hol és hogyan írja le az elhívását. Hol írja le azt hogy Jézus vagy esetleg az Atya által lettek kiválasztva?
"Nem véletlen az, hogy rajtuk kívül ezt a munkát senki nem képes végezni."
Ezt csak azért gondolod mert nem tudod hogy micsoda munka folyik Kínában. Ahol több mint 1,3 milliárd ember él. Az ott élő keresztények mindennapi küzdelmeiről már filmek is készültek és rengetek élettörténet is azt bizonyítja hogy az Atyánál és Jézusnál nincsenek határok. A kínai keresztényeknek még a Bibliához is nagyon nehéz hozzá jutniuk nem hogy nyíltan megtartsák az összejöveteleiket. Nem egyszer fordult elő hogy embereket vertek agyon a hatóság pribékjei csak azért hogy kiderítsék hogy hogyan és kik csempészik Kínába és Kínán belül a Bibliákat. A legtöbb esetben nem jártak sikerrel. :):):)
A Bibliák eljutottak a hívők kezébe.
"Mivel mintegy 8 millióan végezzük ezt a munkát,..."
A számadatod nem pontos vagy pedig rossz adatokat néztél. A hivatalos honlapon a számadat meg sem közelíti a 8 milliót alig több 7,5-nél.
Persze ez csak részlet nem is olyan fontos. az a közel félmillió nem is olyan jelentős. (én másképp gondolom)
[link] (lap alja)
14. válaszoló!
(Efézus 3:19) és megismerni a Krisztus szeretetét, amely felülmúlja az ismeretet, hogy telve legyetek az Isten adta egész teljességgel.
Krisztus szeretete felülmúlja az ismeretet.
Kolossé 2:9 Mert benne lakik az istenség egész teljessége testileg,
Más fordításban: János 17:3 Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.
Várom Katy Weaver reagálását is de KZitus válasza sokkal jobban érdekelne.
De könnyen lehet hogy új kérdést kell kiírnom ha szeretném megtudni az álláspontokat.
Mt 16:18-19. "De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat. És néked adom a mennyek országának kulcsait; és a mit megkötsz a földön, a mennyekben is kötve lészen; és a mit megoldasz a földön, a mennyekben is oldva lészen."
Jezus vilagosan kimondta, hogy Peterre (es ezaltal az Egyhazra) ruhazza a feloldozas hatalmat. Sehol, semmikor nem mondta azt, hogy az ember kozvetlenul Istentol kerheti / kaphatja a feloldozast. Vagyis a kerdesedre a valasz "igen".
Kedves kérdező
Igen, még mindig tartom a följebb írt véleményem. Ebben a kérdésben Isten előtt van felelősségem, mert a Bibliához nem tehetek és nem vehetek el semmit. Amiről nem vagyok meggyőződve és biztos, arról soha nem írnák véleményt Istenfélelemből. Sokkal jobban szeretem Teremtő Atyámat, semmint néhány sorral (tudatosan) fájdalmat okozzak azzal Neki, hogy valótlanságot írok róla, a szándékáról, és az akaratáról.
Mivel most mennem kell, egy könyvből másolom be neked azt, amivel teljes mértékben egyetértek, mert a "hű és bölcs rabszolgán" keresztül tájékoztatott maga Jézus.
Nos:
’A hű rabszolga’ kiállja a próbát
„Itt a meghatározott idő, hogy megkezdődjön az ítélet az Isten házán” (1PÉTER 4:17).
JÉZUS i. sz. 33 pünkösdjén kinevezett egy ’rabszolgát’, hogy a kellő időben eledelt adjon a ’háziszolgáinak’. 1914-ben Jézust trónra emelték mint Királyt, és hamarosan eljött az ideje, hogy ellenőrizze a ’rabszolgát’. A „rabszolga” nagy részét ’hűnek és értelmesnek’ találta, ezért „mindene fölé” kinevezte (Máté 24:45–47). De volt egy gonosz rabszolga is, aki nem bizonyult sem hűnek, sem értelmesnek.
„Az a gonosz rabszolga”
Jézus közvetlenül ’a hű és értelmes rabszolgáról’ szóló fejtegetése után beszélt a gonosz rabszolgáról. Ezt mondta: „ha az a gonosz rabszolga azt mondaná valamikor is a szívében: »Késik az én uram«, és verni kezdené rabszolgatársait, és enne, inna a megrögzött részegesekkel, akkor olyan napon jön meg annak a rabszolgának az ura, amelyen nem várja, és olyan órában, amelyet nem tud, és megbünteti őt a legnagyobb szigorral, és a képmutatók közé jelöli ki a részét. Ott lesz neki sírás és fogcsikorgatás” (Máté 24:48–51). „Az a gonosz rabszolga” — ez a kifejezés Jézusnak az ezt megelőző szavaira irányítja a figyelmünket, amikor is a hű és értelmes rabszolgáról beszélt. Nos igen, „a gonosz rabszolga” a hű rabszolgához tartozók soraiból került ki. (Ehhez hasonlóan az apostolok halála után „elnyomó farkasok” támadtak a felkent keresztény vének közül (Cselekedetek 20:29, 30).)
Hogyan is történt ez?
1914 előtt a hű rabszolga osztály számos tagja nagyon várta, hogy abban az évben találkozzon a Vőlegénnyel az égben, ámde reményeik nem váltak valóra. Emiatt és más fejlemények miatt sokan csalódtak, és néhányan megkeseredtek. Közülük némelyek a szavaikkal „verni” kezdték korábbi testvéreiket, és „megrögzött részegesekkel”, a kereszténység vallási csoportjaival társultak (Ézsaiás 28:1–3; 32:6).
Ezeket a korábbi keresztényeket végül ’a gonosz rabszolgával’ azonosították, és Jézus „a legnagyobb szigorral” megbüntette őket. Mit jelentett ez? Azt, hogy megtagadta őket, és így elveszítették égi reménységüket. De nem semmisültek meg azonnal. Előbb egy ideig kénytelenek voltak sírni és a fogukat csikorgatni ’a külső sötétségben’, a keresztény gyülekezeten kívül (Máté 8:12). Azon kezdeti idők óta néhány más felkent is ugyanilyen gonosz szellemet tanúsított, azonosulva ’a gonosz rabszolgával’. Némelyek a ’más juhok’ közül is utánozták hűtlenségüket (János 10:16). Krisztusnak minden ilyen ellensége ugyanabba a külső, szellemi sötétségbe kerül.
A hű és értelmes rabszolga ugyanazokat a próbákat élte át, mint „a gonosz rabszolga”. Ők azonban nem keseredtek meg, hanem helyreigazították a gondolkodásmódjukat (2Korintusz 13:11). Megerősödött a Jehova és a testvéreik iránti szeretetük. Így ’az igazság oszlopának és támaszának’ tudnak bizonyulni ezekben a viharos „utolsó napokban” (1Timóteusz 3:15; 2Timóteusz 3:1).
Ez röviden.
Üdvözlettel: Zita
"Igen, még mindig tartom a följebb írt véleményem. Ebben a kérdésben Isten előtt van felelősségem, mert a Bibliához nem tehetek és nem vehetek el semmit."
Galácia 6:15 Mert sem a körülmetéltség nem valami, sem a körülmetéletlenség, hanem egy új teremtés..." (ÚVF)
Galácia 6:15 Mert Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség nem használ semmit, hanem az új teremtés. (Károli)
Te nem is tetted meg. De aki létre hozta az ÚVF-t az igen.
" Sokkal jobban szeretem Teremtő Atyámat, semmint néhány sorral (tudatosan) fájdalmat okozzak azzal Neki, hogy valótlanságot írok róla, a szándékáról, és az akaratáról."
Honnét szerzed be az információidat Isten akaratáról? Biblia amely Isten IHLETETT szava vagy olyan írásból amely nem ihletett?
A kérdést magadnak válaszold meg!
"Mivel most mennem kell, egy könyvből másolom be neked azt, amivel teljes mértékben egyetértek, mert a "hű és bölcs rabszolgán" keresztül tájékoztatott maga Jézus."
János 14:6 Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.
Miért nem az Írásokon keresztül? Akkor neked imádkoznod sem kell. Mert a közvetítő Isten és ember között Jézus de Jézus és az ember között meg a "hű és értelmes rabszolga"?
Pálhoz miért nem a "hű és értelmes rabszolgát" küldte?
„Itt a meghatározott idő, hogy megkezdődjön az ítélet az Isten házán” (1PÉTER 4:17).
1Péter 4:14 Boldogok vagytok, ha gyaláznak titeket a Krisztus nevéért, mert a dicsőség Lelke, az Isten Lelke megnyugszik rajtatok.
Te ezt elmondhatod magadról?
Máté 5:11 ,Lukács 21:17
Filippi 1:29 nemcsak az adatott meg a Krisztusért, hogy higgyetek benne, hanem az is, hogy szenvedjetek érte .
2Timóteus 3:12 De mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják.
"JÉZUS i. sz. 33 pünkösdjén kinevezett egy ’rabszolgát’, hogy a kellő időben eledelt adjon a ’háziszolgáinak’."
Akkor miért ezt írja a Biblia? 2Korinthus 11:2 Mert Isten féltő szeretetével féltelek titeket: mivel eljegyeztelek titeket egy férfiúnak, hogy tiszta szűzként állítsalak benneteket a Krisztus elé.
Efézus 5:29-32 Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat, minthogy tagjai vagyunk testének. A férfi ezért elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté." Nagy titok ez, én pedig ezt Krisztusról és az egyházról mondom.
Táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus az EGYHÁZAT.
Akkor hogy is van ez?
"1914-ben Jézust trónra emelték mint Királyt,..."
Máté 28:18 Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Akkor feltámadása után mit kapott meg ami nem tartozik bele a "minden hatalom" kifejezésbe?
"...és hamarosan eljött az ideje, hogy ellenőrizze a ’rabszolgát’. A „rabszolga” nagy részét ’hűnek és értelmesnek’ találta, ezért „mindene fölé” kinevezte (Máté 24:45–47). De volt egy gonosz rabszolga is, aki nem bizonyult sem hűnek, sem értelmesnek."
Ez most komoly? Tényleg ellenőrizni kell?
Már akkor tudta Jézus hogy a farizeusok mit akarnak tőle kérdezni amikor még fel sem tették neki a kérdést. Ellenőrizni? Isten mindent lát s Jézusnak adatott minden hatalom.
"1914 előtt a hű rabszolga osztály számos tagja nagyon várta, hogy abban az évben találkozzon a Vőlegénnyel az égben, ámde reményeik nem váltak valóra."
Ha lehet hinni a hivatalos Őrtorony weboldalnak akkor nem csak akkor várták ezt hanem volt még több időpont is.
JEHOVA TANÚI TÉVES IDŐPONTOKRA VÁRTÁK A VILÁGVÉGÉT?
Többes számban van írva!!!!!!!!!!!!!
"Emiatt és más fejlemények miatt sokan csalódtak..."
Azt elhiszem. A hű és ekkor már nem is annyira értelmes rabszolga a hamis prófétálás bűnébe esett.
Pedig azt a napot és órát csak az Atya tudja.
"Közülük némelyek a szavaikkal „verni” kezdték korábbi testvéreiket, és „megrögzött részegesekkel”, a kereszténység vallási csoportjaival társultak (Ézsaiás 28:1–3; 32:6)."
Most Russel-re gondolsz?
"Ezeket a korábbi keresztényeket végül ’a gonosz rabszolgával’ azonosították, és Jézus „a legnagyobb szigorral” megbüntette őket. Mit jelentett ez? Azt, hogy megtagadta őket, és így elveszítették égi reménységüket. De nem semmisültek meg azonnal. Előbb egy ideig kénytelenek voltak sírni és a fogukat csikorgatni ’a külső sötétségben’, a keresztény gyülekezeten kívül..."
Ez nem semmi lehetett főleg ha figyelembe vesszük hogy ezek az emberek együtt ettek: (Máté 8:11) Mondom pedig nektek, hogy sokan jönnek majd keleti vidékekről és nyugati vidékekről, és asztalhoz telepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákobbal az egek királyságában;
Ráadásul az egek királyságában. Olvastad te ezt a részt a Bibliában vagy csak simán bemásoltad és kész? Mert így persze könnyű ezt elhinni. De egyszer te magad írtad nekem hogy olvassam már el a szöveg összefüggést is. Na most te olvasd el Zita!
"Megerősödött a Jehova és a testvéreik iránti szeretetük. Így ’az igazság oszlopának és támaszának’ tudnak bizonyulni ezekben a viharos „utolsó napokban” (1Timóteusz 3:15; 2Timóteusz 3:1)."
Erre inkább nem írom le azt ami az eszembe jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!