Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha én nem hiszem el ezt az...

Ha én nem hiszem el ezt az egész "isten megteremtette a világunkat" dumát, nem lehetek hívő?

Figyelt kérdés

Én nem hiszem el ezt a "mesét". Még az ok, hogy isten létezik, hihető.

De az, hogy 1. nap megteremtette... majd 7. nap megpihent...

Ezt nem hiszem!

Ha nem hiszem el ezt, nem is hihetek istenben?

2013. aug. 14. 23:23
1 2
 11/16 Szeressük egymást ***** válasza:
100%

Mózes írásait is Isten ihlette. :-)

Ján 5:46 Mert ha hinnétek Mózesnek, nekem is hinnétek; mert én rólam írt ő.

2013. aug. 15. 08:45
 12/16 anonim ***** válasza:

"Higgyen amiben akar, de a Biblia Isten szava, Urunk Jézus Krisztus az emberré vált és önmagát megüresített és az emberért meghalt Isten, aki nem ezt vallja, az nem keresztény."

Szépen írsz 41, és fontos amit írsz. De a kérdezőnek az ÓSZ teremtésmítoszával van problémája. Az a rész teremtésmítosz. És igenis, úgy kell olvasni (Möbiusnak is üzenem, ahogy Ady versét versként kell olvasni, nem BKV menetrendként)). Az ÓSZ -ben van történelmi rész is, azt meg úgy kell olvasni (értsd: értelmezni).

Az ÚSZ pedig a JÓ HÍR: a kinyilatkoztatásról szól - és azt is úgy kell olvasni.

NEM véletlen, hogy az kereszténységnek NINCS teremtésmítosza. Van viszont ragyogó metafizikája Szent János evangélista prológusa. Ahhoz meg metafizikai éberség kell - "Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett. Benne az élet volt, s az élet volt az emberek világossága"

Ez ITT ÉS MOST van. Örökké van és a pillanatban van. teljesen közömbös a "tudomány mai állása" mit mond, még az is, a művészek mit "ihlenek" (bá ezt nagyon fonotsnak tartom), de nem érinti ezt semmi. Csak az számít, hogy át tudom-e élni magam a jelenben? Ehhez kell a metafizikai éberség.

"S az Ige testté lett, és közöttünk élt."

-akinek van füle a hallásra,az hallja a JÓ HÍRT - és ezt is átéli

-aa-

2013. aug. 15. 09:37
 13/16 anonim ***** válasza:
*(bár ezt nagyon fontosnak tartom - annyira, hogy le sem tudom írni:))
2013. aug. 15. 09:39
 14/16 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Te döntöd el hogy fontos e a hit. A Bibliában ez van írva.

Zsidók 11:6 Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.

2013. aug. 15. 10:00
 15/16 anonim ***** válasza:

Lehetsz "hívő" akárhogy, de a kérdés az, hogy mi hasznod van a hitedből?

Ha nem hiszed, hogy Isten teremtette az embert, vajon elhiszed-e, hogy feltámasztja a halálból? Megteremteni nem tudta, de több ezer éve halott embereket vissza tud hozni? Hm?

Mert, amint Pál apostol mondta, ha a halottak nem támadnak fel, akkor hiábavaló a hitünk. Akkor mindenkinek, aki hisz Istenben, hiábavaló a hite, és "Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk." (1Kor. 15:19)

Mi "hasznunk" van egy olyan Istenből, aki nem ad nekünk örök életet?

Ha pedig mégis elhisszük, hogy fel tudja támasztani a halottakat, akkor mi okunk van kételkedni abban, hogy Ő teremtette-e világot - ahogy a "könyve" mondja?

2013. aug. 16. 14:19
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt ne "meseként", hanem szimbolikus teremtéskén vedd. Én úgy gondolom a Föld nem 7 nap alatt teremtődött és az emberek se jelentek meg egyből rajta.:) A Biblia története meg nem zárja ki a tudományos állításokat amik leírják, hogyan is keletkezhetett. Ettől függetlenül Isten alkotta, de az emberek amikor leírták nem tudták pontosan vagy nem úgy írják le és ezért szimbolikusan a lényeget kiemelték. Erről egy pappal is beszélgettem és megerősített, de lehet most elég zagyván fejeztem ki magam, remélem azért értetted.:)

És igen hihetsz Istenben!

2013. aug. 17. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!