Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hagytad el Jehova tanúi...

Miért hagytad el Jehova tanúi közösségét?

Figyelt kérdés

Ha bibliailag megalapozott a döntésed, akkor bizonyára bibliai igékkel is alá tudod támasztani, hogy ahová mentél, ott van az igaz imádat, és ott minden az igaz imádat körül forog.Szeretném megismerni az érveidet, és ha igazad van, akkor követni foglak. De ha nincs igazad, akkor életed legnagyobb baklövését követted el.

Kezdjük ott, hogy kicsoda a Biblia egyedül igaz Istene, a Legfelségesebb Isten, Akinek az imádatára épül a keresztényi hit és Krisztus-követés.

A folytatást tőled várom ...

#Krisztus-követés
2013. aug. 10. 20:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Acélszívnek igaza van. Ráadásul mindig oka van annak, ha valaki egy adott közösségben van. Hogy nekem mi a véleményem arról a közösségről kicsit sem számít, viszont Isten a legrosszabb helyzetből is képes jót kovácsolni és ha nincs megkeményedve a szíved, akkor te magad fogsz rájönni az igazságra. Addig nem fogod elfogadni, ahogy olvasom a válaszaidat. Nagyon agresszív vagy.
2013. aug. 10. 23:15
 12/24 A kérdező kommentje:

Amíg bibliai igékkel nem támasztod alá, amit mondasz, azt mondasz, amit akarsz, úgy kritizálsz, ahogy akarsz. De ha a Bibliából kell bizonyítanod, akkor megáll a tudományod. Laikusoknak van a legmesszebbre hangzó véleménye, és olyan súlya van, mint a szálló pernyének.

Hány idézeted volt eddig a Bibliából? Akkor minek mondasz értéktelen véleményt?

2013. aug. 11. 13:11
 13/24 anonim ***** válasza:
31%

"S Isten mondá két tüzes viz után: lészen a bolondnak egy közösség, s lészen nekik neve Jehova tanúi." /Tibi atya/

Egyébként

"Szeretném megismerni az érveidet, és ha igazad van, akkor követni foglak."

Miért keresel érveket? Ha bárki bármivel meg tud rendíteni abban amiben hiszel, igaz volt a hited benne? És ha követsz valakit és utána találsz ismét mást akinek az érvei meggyőznek, akkor megint váltasz? És minden vallás azt mondja hogy az ő istene az igazi, csak nekem gyanús hogy ezek szerint több tíz, száz, ezer, millió valódi isten van?

"Isten nem létezik.

Mármint számodra, ha jól értettem. De attól még mások számára létezhet! Mert te nem szereted az aludttejet töpörtyűs pogácsával, attól még mások szerethetik."

Az aludttej, töpörtyűs pogácsa létezik (szerencsére már bebizonyították). Isten nem. Az aludttej oltja szomjam, a töpörtyűs pogácsa megtölti a gyomrom. Isten nem. És például egy csövesnek aki hetente egy fél szelet száraz kenyeret eszik és nincs a feje felett semmi, neki mit mondanál? Semmi baj, Isten segít? Vagy egy szülőnek aki elvesztette a gyerekét? Mert HA létezik Isten, akkor miért hagyja hogy jó emberekkel rossz történjen, vagy akár olyanokkal akik nap mint nap könyörögnek hozzá, mindennél jobban hisznek benne? Ha megtehetné, miért nem akadályozza meg? Mert nem teszi, és akkor miért is istenítsek, könyörögjek hozzá, foglaljam nevét dicshimnuszba egy ilyen teremtménynek? Az ember úgy működik, hogy egy fiktív felsőbbrendű hatalomtól vár el olyan dolgokat amire ő nem képes (vagy csak gyenge akaratú hogy megtegye), mint egy hajléktalan aki kenyérért, egy síró anya aki halott gyermekéért könyörög. Ha meg épp megcsapolja fortuna asszony keblét akkor rögtön azt hiszi hogy egy felsőbb erő működött (ne adj isten még önön munkájára is ráfogja hogy na ezt isteni erővel sikerült elérnem). De ez nem változtat a dolgon, hogy mindenki magára van utalva az életben, azután meg a rossz nem bratyizik az ördöggel a pokolban, a jó meg nem csenget Szent Péterhez, ugyanabban a földben rohad meg mindenki.

Ui.: http://www.youtube.com/watch?v=AoyJ2s4XIv8

2013. aug. 11. 22:54
 14/24 anonim ***** válasza:

Üdv mindenki!

A 13-as válaszolóval nem értek egyet. Ha olvastad volna egyszer is a bibliát, nem állítanád azt, hogy Isten cserben hagyja az embereket. Meg van az oka, miért.

Ha nem hiszel Jehova tanúinak, legalább a bibliában higgy.

Ők sem tökéletesek, csak emberek, akik ugyanúgy keresik az igazságot, mint mindenki más. Nem szabad elítélni őket, csak azért, mert más a hitük. Neked hogy esne ez?

Mindenki maga dönt a maga életéről. Ők így döntöttek. De el kell mondani valamit róluk, bennük sosem csalódtam még, viszont minden más emberben igen. Még ha nem is lenne igaz, amiben hisznek, ők a legjobb emberek, akiket ismerek. Persze van kivétel, az ún. hamis keresztények, akik csak látszólag Jehova Tanúi. ( 2 Péter 2:1) Nehéz megkülönböztetni őket az igaz keresztényektől, de ha baj van, akkor általában nem az igaz keresztények miatt ítélik el őket. Ha jobban megismernétek őket, rájönnétek, ezerszer jobb emberek nálunk. Csak nem vagytok képesek benézni az általatok kitalált burok alá. Pontosan ez volt sátán célja, és sajnálatos, mennyi ember belesett a csapdájába. Ők csak segíteni akarnak rajtatok, de ti elrúgjátok őket. Nem nekik lesz bajuk, mégis szomorúak, és bűntudatuk van, hogy nem tudnak rajtatok segíteni.

Ja és arról a területfelosztós bőrkabátos történetről annyit, hogy ők is tévedhetnek, és ez olyan, mint az, hogy nemrég még laposnak hitték a földet, pedig csak nyomozniuk kellett volna, egy több ezer éves könyvben.

( Ézsaiás 40:22) Nem tudom hány pap olvasta el, ha boszorkánynak vélték azt, aki gömbölyűnek vélte. Ez nem bántás, csak célzás arra, hogy mindenki tévedhet!

Ezen jó lenne, ha elgondolkodnátok!

2013. aug. 11. 23:45
 15/24 anonim ***** válasza:
82%

Tényleg nem olvastam (bár vigyázz vele hogy látatlanul ilyeneket állítasz, legközelebb olyannak is mondhatod épp ezt aki olvasta). Én nyitott szemmel élek, nem egy nyitott könyvvel. Szóval ha tényleg benne van a Bibliában, áruld el nekem, mi oka van rá, hogy hagyta az édesapámat (végtelenül jó ember és vallásos) fél kézzel élni gyerek kora óta? Mi oka van rá, hogy lássam nagymamámat megőrülni aki ugyanígy jó ember, ugyanígy hisz Istenben? Miért is látok nyomorúságban élő embereket az egész világban? És még sorolhatnám. Mondj te vagy bárki más nekem EGYETLEN EGY ÉSSZERŰ(!) okot hogy miért is enged bárki/bármi is ennyi szörnyűséget, ha megakadályozhatná. Semmi mellébeszélés, semmi kétes válasz, egyetlen egy valós, ésszerű indokot kérek.

És mivel kapcsolatban is keresik az igazságot? Nem ítélek el senkit amiért más a hite, mivel eleve nem hiszek semmilyen felsőbb hatalomban. Szóval ilyen miatt nem is tudnak engem ítélni, szóval sehogy sem esne. Egyébként zavar ha valaki vallásos, de nem tudok ellene mit tenni, nem törődök a dologgal. Viszont konkrétan a jehovásokat mélyen elítélem, napi szinten találkozok egy lánnyal akinek jehovásak a szülei ezért neki is annak kell lennie (mert ugye mindenki maga dönti el hogy miben hisz...). A lánynak nincsenek barátai, nem teheti ki a lábát a házból, normális emberekkel nem beszélhet, nem szabad felköszönteni, nincs élete. Persze ez csak egy konkrét eset, amúgy mindent elítélek amit a jehovások képviselnek és minden jehovást csípőből. Meg szólj azoknak a jehovásoknak is, hogy az én döntésem hogy miben hiszek akik minden héten felcsengetnek.

Az ember nem cselekedhet mindig úgy hogy minden őt körülvevő embernek jó legyen, ezért bizony van amikor csalódunk. Akiben sokat, azt magunk mögött kell hagyni és kész. Nem szeretnék velük megismerkedni, bőven elég a lány akiről beszéltem és az ő szülei, bőven elég a sarkon minden héten összeverődő bagázs, mert hogy itt van épület ahova begyűlnek. Bőven elég hogy tudom mit képviselnek, bőven elég amit hirdetnek hogy ne akarjam meg ismerni őket, lehetnek akármilyen jó emberek. Ha 10 utcával arrébb költöznének, azzal segítenének, azzal ha az időmet meg a józan eszemet akarják lopni azzal nem segítenek és lassan már tényleg szó szerint kell őket elrúgni a ház elől mert máshogy nem mennek. Az pedig hogy manapság az embereket a pénz hajtja, az hogy isznak, cigiznek, drogoznak, lopnak, csalnak, hazudnak, gyilkolnak stb. az önön hibájuk. Nem egy patás félember képében megjelenő alak aki vasvillával szurkálja a bűnösöket, nem is egy almát kínálgató kígyó, nem is egy bukott angyal. A felsorolt bűnök közül egyikkel sem élek (na jó, sörözök néha meg füllentek mint mindenki) és mégsem Isten, Jehova, a Yeti vagy bármi felsőbb hatalom az oka ennek, meg nem talált még rám a fény, mégis magamtól tudom, elfogadom és teszem a dolgom.

2013. aug. 12. 01:27
 16/24 acelsziv ***** válasza:

"Ha nem hiszel Jehova tanúinak, legalább a bibliában higgy. "

Miért?

2013. aug. 12. 13:55
 17/24 anonim válasza:
13%

Kedves kérdező, te Jehova tanúja vagy ?

Mert én pl igen és az is szeretnék maradni :)

2013. aug. 12. 18:52
 18/24 anonim ***** válasza:
Én lelkiismereti okból kifolyólag hagytam el. Annyi ellentmondást találtam a tanításokban és a szervezet működésében, hogy végül arra a megállapításra jutottam, hogy gyakorlatilag hazugságban élek.
2013. aug. 19. 01:17
 19/24 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Azért közösitettek ki mert nem voltam hajlandó továbbá az örtorony tanításainak alárendelni magam és beláttam,hogy Jézus Krisztus az egyedüli út az örök élethez. Immáron már lassan két éve,hogy kiközösitettek de boldog vagyok,hogy ez megtöqtént és nem tudok elég hálás lenni azokkal az emberekkel szemben akik felnyitották szemeimet és kiragadtak a pokolbol. Hát ennyi röviden a történetem. További szép napot mindenkinek.
2013. aug. 27. 13:27
 20/24 A kérdező kommentje:

" Azért közösitettek ki mert nem voltam hajlandó továbbá az örtorony tanításainak alárendelni magam és beláttam,hogy Jézus Krisztus az egyedüli út az örök élethez. Immáron már lassan két éve,hogy kiközösitettek de boldog vagyok,hogy ez megtöqtént és nem tudok elég hálás lenni azokkal az emberekkel szemben akik felnyitották szemeimet és kiragadtak a pokolbol."

Ez egy kamu válasz volt, mert amit a pokolról mondtál, mutatja, soha nem voltál J. tanuja.

Na és hol vannak a lépésedet igazoló igék, mely szerint jobb helyre mentél? Kértem a bibliai alátámasztást...

2013. aug. 29. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!