Lehet, hogy valójában a Sátán az igazi istenünk?
Ha már hívő lennél nem gondolkoznál ilyenen.:-)
Igen Isten ahogy írtad mindentudó, ezért biztos volt Neki több terve is az ember bűnbeesése előtt hogy mi lesz ha...pl. hallgat az ember a sátánra. Erre az esetre azt gondolta ki, hogy a saját Fia életével segít az embereken hogy ne vesszenek el a saját hibájuk miatt. Azok számára ad csak ez értelmet, akik nem gyűlölik Istent, hanem elhiszik a szeretetét. Lefestheted Istent vérengző fenevadnak, de ha egyszer állítottad hogy mindentudó, akkor nem értem miért vonod kétségbe az ítéleteinek a pontosságát? Az emberi bíróságok tévedhetnek, halálra ítélhetnek valakit ártatlanul is, de Isten soha nem tévedhet, különben nem lenne örök és tökéletes.
Szerintem meg simán lehetséges,hogy ez egy jól kieszelt terv a Sátán részéről (már ha léteznek).
Az hogy vannak jó dolgok is a Bibliában,ilyen szempontból,nem számít. -A pohárba tegyél tiszta vizet is a méreg mellé,úgy könnyebb.- Jelen esetben a pohár most a Biblia.
Egy hívőnek szinte lehetetlen ebbe belegondolni,hisz nem tudja megkülönböztetni a mérget a víztől.(már ha így nézzük a dolgokat) Amit én méregnek látok,azt ő tiszta víznek és ugyanez fordítva is. De most komolyan,mi a garancia,arra,hogy a Bibliát Isten ihlette nem pedig a Sátán?
#11 Pont azért tértem el a hittől mert elkezdtem ilyesmin gondolkozni. Egyébként a mindentudást nem vonom kétségbe, csak a végtelen jóságot, mert egy általad lefestett Isten nem teremtene ilyen világot.
Ha egy vicces kedvű, szórakozott Istenről beszélnénk, az más helyzet lenne. Ha csak játéknak teremtett volna minket, akkor ez megmagyarázná a természeti katasztrófákat, a betegségeket, a szegénységet, a hibákat a teremtésben stb.
Sokkal pontosabb képet kapok a világról ha nem úgy állok hozzá hogy egy középkori könyv főszereplője pottyantotta le az egészet csak és kizárólag az én kedvemért.
#15 Nem értem a logikádat.. azt mondod, hogy Isten meg akar óvni a pokoltól, szóval megöl és a pokolra küld? Egyébként, mivel Isten elvileg mindent tud, már tudta előre a teremtéstől kezdve hogy melyikünk kerül pokolra, nekem nagyon furcsa az az állítás hogy "Isten szeretné ha az emberek jó útra térnének". Ha egyszer ő indította el a gépezetet, akkor minden ami történik, az az ő akarata. Mivel ha nem akarná így, akkor alapból egy másik gépet indított volna el.
Az itt válaszoló emberek többsége iszonyú primitív, gondolkodás ellen pedig be van oltva.
Elképzelhető, hogy a Bibliában szereplő sátán az igazi (teremtő) isten - míg a Bibliában szereplő isten a romboló erő.
Mivel ő ennek a Földnek az ura - könnyedén írathatott ilyen Bibliát, ha akart. A teremtő ezt ugye nem akadályozta meg, mint ahogy mást sem, amit itt tett.
Ha viszont a Bibliából indulunk ki, akkor az látszik, hogy ez a két személyiség csaknem azonos. Ugye: képére és hasonlatosságára...
Amiben különböznek, az a pozíciójuk és a lehetőségeik. Persze, hogy másképp viselkednek ezek után, hiszen nem hülyék.
Úgyhogy én az egyik válaszoló helyében sem ragaszkodnék annyira a sátánhoz: ha hatalomra kerülne, valószínűleg pont azt csinálná, mint most az isten.
Cseberből vederbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!