Nem tudom eldönteni, melyik vallás érdekel jobban, melyikkel tudok teljes mértékben azonosulni. Mi segíthetne ebben?
Istenben nem hiszek, nem tudok hinni benne, hogy ő teremtette a világot, az embert, stb. Viszont az angyalokban hiszek. Úgy gondolom, hogy minden a karma szerint alakul, és van reinkarnáció. De pl. a Buddhizmusban is vannak történetek, amikben nem tudok hinni. Pl Buddha fogantatása. (Májá, az édsanyja, álmában esett teherbe.) Egyes elméletek szerint a fügefa alatt 7 hétig ült, míg megvilágosodott, más elméletek szerint 6 napig, vagy 6 évig. (Közben nem csinált mást, csak meditált, azt is olvastam valahol, hogy nem is evett, illetve nem ivott ez idő alatt - pedig pont az önsanyargató életmóddal kívánt felhagyni.)
Tudom, erre pontos magyarázat nincs, de szeretnék hinni valamiben, tartozni valahova. Csak azt nem tudom, hová "illenék be".
Első vagyok.
Hát basszus, hogy akarsz valláshoz tartozni, mikor minden vallásnak Isten a tetőpontja??!?!?!?
Nem én kérem, de te kérdezted, csak válaszoltam...
Igen menj el és kérdezgess.
Buddha 6 évig keresett kutatott ebből egy hosszú ideig szinte semmit sem evett, ezt az önsanyargatást adta fel. A fa alatt egy hétig ült és nem szűz nőtől született.
Megmondom, miért pontoztam le az utolsó hozzászólást. Pont van egy másik kérdés is most, ami hasonlóval foglalkozik. Azért, mert persze, a Biblia az a Biblia, de nem az EGYETLEN forrása a bölcsességnek. Egyes szépirodalmi művek, pl. Dosztojevszkij Bűn és bűnhődése, vagy Voltaire Candide-ja, vagy ha elvontabb könyvekben is gondolkodunk, akkor Michael Ende Végtelen Története vagy Momo-ja, de még ezernyi példát hozhatnánk fel arra, hogy számos más könyv is hordoz értéket, bölcsességet, örökkévaló kincseket, tudást, és szolgálhat a lelki fejlődés és felemelkedés nagyszerű eszközeként.
Igen, a Biblia alapmű, de ne legyünk szemellenzősek. Ne zárkózz be egy szobába kettesben a Bibliával! Vigyél magaddal szépirodalmat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!