Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem tudom eldönteni, melyik...

Nem tudom eldönteni, melyik vallás érdekel jobban, melyikkel tudok teljes mértékben azonosulni. Mi segíthetne ebben?

Figyelt kérdés

Istenben nem hiszek, nem tudok hinni benne, hogy ő teremtette a világot, az embert, stb. Viszont az angyalokban hiszek. Úgy gondolom, hogy minden a karma szerint alakul, és van reinkarnáció. De pl. a Buddhizmusban is vannak történetek, amikben nem tudok hinni. Pl Buddha fogantatása. (Májá, az édsanyja, álmában esett teherbe.) Egyes elméletek szerint a fügefa alatt 7 hétig ült, míg megvilágosodott, más elméletek szerint 6 napig, vagy 6 évig. (Közben nem csinált mást, csak meditált, azt is olvastam valahol, hogy nem is evett, illetve nem ivott ez idő alatt - pedig pont az önsanyargató életmóddal kívánt felhagyni.)

Tudom, erre pontos magyarázat nincs, de szeretnék hinni valamiben, tartozni valahova. Csak azt nem tudom, hová "illenék be".

2013. aug. 7. 21:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%
Tájékozódj. Menj el mindenféle egyházba, beszélgess a követőikkel, olvasd el a szent könyveiket, járj el a gyűléseikre. Nézd meg, melyik egyház milyen, szerezz róluk ismereteket, hogy el tudd dönteni, melyik az, amelyik a leginkább megfelel neked.
2013. aug. 8. 09:42
 12/16 anonim ***** válasza:
50%

Első vagyok.

Hát basszus, hogy akarsz valláshoz tartozni, mikor minden vallásnak Isten a tetőpontja??!?!?!?

Nem én kérem, de te kérdezted, csak válaszoltam...

2013. aug. 8. 10:42
 13/16 TappancsMancs ***** válasza:

Igen menj el és kérdezgess.

Buddha 6 évig keresett kutatott ebből egy hosszú ideig szinte semmit sem evett, ezt az önsanyargatást adta fel. A fa alatt egy hétig ült és nem szűz nőtől született.

2013. aug. 8. 14:47
 14/16 Mulder614 ***** válasza:
CSAK a Bibliát olvasd először és azut nézd meg melyik vallás hogy viszonyul az ott letaroltakhoz. Ne hagyd hogy bármilyen vallás befolyásoljon és a saját tételeik szerint értessék meg veled a Bibliát. CSAK A BIBLIA!
2013. aug. 11. 16:48
 15/16 anonim ***** válasza:

Megmondom, miért pontoztam le az utolsó hozzászólást. Pont van egy másik kérdés is most, ami hasonlóval foglalkozik. Azért, mert persze, a Biblia az a Biblia, de nem az EGYETLEN forrása a bölcsességnek. Egyes szépirodalmi művek, pl. Dosztojevszkij Bűn és bűnhődése, vagy Voltaire Candide-ja, vagy ha elvontabb könyvekben is gondolkodunk, akkor Michael Ende Végtelen Története vagy Momo-ja, de még ezernyi példát hozhatnánk fel arra, hogy számos más könyv is hordoz értéket, bölcsességet, örökkévaló kincseket, tudást, és szolgálhat a lelki fejlődés és felemelkedés nagyszerű eszközeként.

Igen, a Biblia alapmű, de ne legyünk szemellenzősek. Ne zárkózz be egy szobába kettesben a Bibliával! Vigyél magaddal szépirodalmat is.

2013. aug. 12. 08:34
 16/16 anonim ***** válasza:
első: a buddhizmusban nem hisznek istenekben...
2013. aug. 21. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!