Zarándokútra érdemes elmennem, ha nem vagyok katolikus/keresztény? Milyen utat ajánlanál?
#8: köszönöm a linkeket.
"Feltöltődni és mert keresnek valamit/Valakit..."
Beleolvastam a belinkelt könyvbe is, de nem igazán kaptam választ a kérdésre, hogy mi a tulajdonképpeni célja a zarándokutaknak. (persze nem olvastam végig, lehet, hogy azért?) Lehet, hogy hülye kérdés, mert csak érezni kell, és érzek is benne valamit, de pont az zavar, hogy nem tudom megfogalmazni.
Egyébként azért merült fel bennem a kérdés, mert pár éve egy hirtelen ötletből elutaztam, és 2 hétig egyedül utazgattam mindenféle cél nélkül -én ezt magamban zarándokútnak neveztem, de ha hangosan is kimondtam volna, gondolom, körberöhögtek volna... :) Szóval érdekelne, hogy mennyiben lenne több ennél egy igazi zarándokút, vagy több lenne-e egyáltalán, illetve mitől lesz egy útból zarándokút??
Arjuna: Köszönöm a tanácsot. Már próbáltam hasonló technikákat :) Neked milyen technika vált be, amit ajánlani tudsz? Mert gondolom, amit fent leírtál, az csak egy általános leírás, amit különböző csoportok különböző nevek alatt gyakorolnak...
"ha már a bensőd útjain jól megy a "zarándoklat"...akkor azt is tudni fogod, merre menj, vagy éppen ne menj a világban" - nálam ez a rész sajnos nem működik. Elmerülök önmagamba, megvizsgálom az érzéseimet, tudatosítani is képes vagyok az elnyomott dolgokat -de tettek nem lesznek belőle, sajnos tökéletesen passzív vagyok. Ezért írtam egy előző kommentben, hogy valami "valóságosra" lenne szükségem.
Tehát, tudsz esetleg olyan módszert ajánlani, ami ezen segítene?
...igen, tudok...a megoldás KRISZTUS!..a Vele való HELYES kapcsolat, mert akkor Ő tanácsol majd a szíveden keresztül...igen...ismerem az UTAT, vagyis az URAT...de nem úgy ahogyan a vallások...
...viszont ez az ÚT, csak nagyon báror, és nagyon elszánt embereknek való, és még akkor is azt az ÚR dönti el, hogy alkalmas-e az adott ember arra...(vagyis Ő az aki választ tanítványt (apostolt)...ami azember lelki értettségétől függ, ésd amit csakis Ő LÁTHAT...:)
...azért írhatsz privátban ha kicsit is komolyan gondolod a kérdésed...meglátjuk...:)
Ahhoz amit te akarsz megtapasztalni, magányosan kell "szent" helyekre menned. Ne társas zarándokútra menj, ne processzión vegyél részt, nem búcsúkor menj búcsújáró helyre. Mert olyankor a tömeg és annak hangulata hat az ember pszihikájára. Persze az ember ezt a tömeghatást hajlandó Isten szavának tartani.
Magányosan látogass meg több régi keresztény kegytemplomot, kolostori templomot, bazilikát vagy más vallások szentnek tartott helyeit, ott ha lehet tölkts el bizonyos időt magadba szálva, esetleg meditálva ha tudsz, elmélyedve Istenkereső gondolataidban és ha akkor magányodban érzed meg Isten közelségét, akkor találod meg amit keresel. Mindenféle tömeg vagy "oktató, vezető, guru" szuggesztív hatásától és esetleg manipulatív szándékától mentesen. Ha Istennek szándéka van veled és meg akar szólítani, hívását nem "térítő" által fogja közölni, azt magad fogod megérezni. Közösséghez fordulás legyen csak a második lépés, ha megérezted Isten hívását.
Múltkor betévedtem Márianosztrán a kegytemplomba, először jártam arra, gondoltam megnézem. Bent éppen két busznyi vidéki zarándoknak tartott előadást egy szerzetes. Olyan stílusban, hogy inkább elmentem, mit hogy ennek a showmennek a műsorát élvezzem. A közönsége tapsolt neki.
ilyen is van. Még aznap megnéztem Bakonybél kolostori templomát, ott is volt néhány imádkozó ember és négy szerzetes éppen déli ájtatosságát végezte. De annak a helynek teljesen más hatása volt rám. Ott nem csodálkoztam azon, hogy ha valaki hívatást kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!