Zarándokútra érdemes elmennem, ha nem vagyok katolikus/keresztény? Milyen utat ajánlanál?
Sajnos én még nem voltam, de főleg katolikusok mennek. Ha kereső vagy, és érdekel a keresztény vallás, javaslom, vegyél részt egy Alfa-kurzuson.
alphakurzus.hu
A zarándoklás nem bibliai tanítás, és Jézus sem mondta hogy ezt tenni kell, Ő se zarándokolt, és a Tanítványai se
Egy keresztény Jézus parancsa szerint, nem zarándoklatot gyakorol.
Katy Weaver
Köszönöm a választ.
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam -nem a kereszténység érdekel, ill. nem elsősorban az. Abban nem vagyok biztos, hogy létezik-e Isten, de ha létezik, lehetőséget szeretnék adni, hogy megszólítson -vagy valami ilyesmi :)
Szóval ilyen "témájú" utat keresek.
#2: Bocs, de a Biblia viszont egyáltalán nem érdekel.
Kérem, hogy bibliai érvekkel a továbbiakban kíméljetek!
Értem Kedves kérdező.
2-es vagyok.
De Isten a biblián keresztül és a szolgáin keresztül szól az emberekhez.
Egyféle képen hív mindenkit, nem ezer féle módon.
Természetesen tiszteletben tartom a döntésedet. Tisztelettel Katy Weaver
Érdekes, hogy keresőként nem vagy kíváncsi a Bibliára, Jézus tanításaira.
Lehet egyébként gondolatban is utazni, elgondolkodtató könyveket olvasni. Ha érdekel, írhatok egy listát.
Az Alfa kurzust nem ajánlom, karizmatikus jellegű irányzat ("töltekezz be a Szentlélekkel").
Attól függ mennyi időd és pénzed van, pl. El Camino, azaz
Szent Jakab-út [link]
http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__europa__3650163-mennyi..
Magyar Zarándokút [link]
vagy menj el a Szentföldre: szoktak csoportos zarándoklatokat szervezni.
"Egyáltalán, miért szoktak az emberek zarándokútra menni?"
-Feltöltődni és mert keresnek valamit/Valakit...
A zarándok elbeszélései
Köszönöm a válaszokat.
"Isten majd megszólít, ha akar,az sem véletlen, hogy feltetted ezt a kérdést." -akkor ezek szerint nem akar, vagy nem létezik. Már 15 éve várok erre, s teszek fel kérdéseket..
#7: a Bibliát elég jól ismerem. Azokra nem vagyok kíváncsi, akik bibliai idézeteket lobogtatva rám akarnának erőltetni egy világképet.
Gondolatban már éppen eleget utaztam, könyvet is sokat olvastam. Most éppen hogy valami 'valósat' szeretnék kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!