Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kellene minden vallást...

Girgoy kérdése:

Miért kellene minden vallást egyenrangúnak tartanunk, ha a kereszténység nagyságrendekkel nagyobb dolgokat hirdet, mint bármelyik más vallás?

Figyelt kérdés
Nem bigott kérdés, több éve foglalkozom előítéletmentesen számos vallással és tényleg úgy látom, hogy a keresztény örömhír nagyobb, mint bármilyen más cél, amit más vallások kínálnak. A mélystruktúrában mindegyik tanítás megmarad a maga rendszerén belül felállított korlátok között, míg a kereszténység - ha megértjük, hogy valójában miről szól - pont arról szól, hogy minden korlátot átugorhatunk. Ha van igény rá, bővebben is kifejthetem, de kíváncsi vagyok, ki látja hasonlóan vagy másképp. De lehetőleg nem bigott korlátoltak írjanak ide, hanem olyanok, akik tényleg színvonalasan össze tudnak hasonlítani legalább 2 vallást.

2013. aug. 5. 12:16
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:
De ez egyébként nem ateista-vallásos téma, úgyhogy köszi a részvételt! Szeretném ismét jelezni, hoyg olyanok írjanak ide, akik legalább 2 vallást színvonalasan össze tudnak hasonlítani. Köszi!
2013. aug. 12. 14:18
 32/32 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint a legkomolyabb "vallás" (filozófia) : a régi Buddha által tanított...

... a többi szerintem köszönőviszonyban sincs vele. :-)

Az én emberem Buddha, tehát én önmagammal vagyok.

Minden vallásban van érték = mindig találni valamit a romok alatt.

Én (talán) kerestem és találtam (és amikor találtam elcsodálkoztam).

2014. febr. 4. 00:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!