Ezekre a tudományos elméletekre létezik cáfolat?
Sziasztok!
Azért tettem fel ide a kérdést, mert a vallásos emberek válasza érdekelne a legjobban, de ha más is tud nekem erre reflektálni valami érdekeset, azt is nagyon megköszönném.
Elég sok kérdésnél olvasom, hogy a keresztény emberek könnyelműen dobálóznak olyan szavakkal, hogy a különböző tudományos elméletek, mint az ősrobbanás-, evolúcióelmélet, stb. nem igaz, cáfolható könnyen, meg ilyenek. Én foglalkoztam régebben fizikával, biológiával is, de nem érzem magam elég intelligensnek, hogy képes legyek megcáfolni ilyen komoly dolgokat. Ezért arra kérném az itt lévő vallásos embereket, hogyha ilyen könnyű bebizonyítani, hogy nem igaz, amit állítanak ezekben az elméletekben, akkor kérlek írjátok le egy bizonyítható cáfolatot, ha tényleg tudtok, nem pedig csak mondjátok a kérdéseknél, mert én még egyszer sem olvastam egyetlen kifejtést sem, csak egy fennhéjazott kommentet, hogy ez az elmélet hülyeség.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
" Miért kellene hozzá ilyen sok idő? :)
Véletlenszerűen változhat egy faj
akármikor, szóval hasznos mutáció is
létrejöhet bármikor."
Ez egy tudományos számítás, mely az átlagoz mutatja, s mely szerint az evolúció teljesen valószínűtlen: [link]
Azt tudnod kell, hogy ennek semmi köze az élet kialakulásához, ez a mutációkról szól és itt a "teljesen valószínűtlen" is teljesen mást jelent, mivel itt egy rendszer műkődéséről van szó, tehát ez felfoghatatlan mennyiségű valószínűtlenséget, s egyúttal az evolúció elmélet működésképtelenségét jelenti. Remélem érthető.
"Csak szólok, hogy a tudományos elmélet
nem egyenlő a köznyelvben használt
elmélet jelentésével."
Tudom mit jelent, de a tudományos elméletek, beleértve az evolúciót is, cáfolhatók, megdönthetőek, így semmiképpen sem nevezhetők tényeknek.
István a belinkelt cikk nem cáfolja az evolúciót. Az csak egy génben bekövetkező páros mutáció valószínűségét számolja és modellezi. A probléma ,hogy az emberben minimum 20000 gén van. Valamint egy gént nem csak egyféle mutáció érhet.
Ezt az cikkírók is leírják itt:
Számomra az ősrobbanás csak szimplán egy elmélet, de nem tudományos elmélet, mivel én a tudományon a természet, a társadalom, az emberi gondolkodás objektív összefüggéseiről szerzett, igazolható ismeretek mindenkori rendszerét értem.
Csak spekulatív ellenőrízhetetlen következtetéseket és hipotéziseket lehet levonni egy olyan dologgal kapcsolatban, ami:
- nem megfigyelhető
- nem modellzhető
- nem megismételhető
- nem reprodukálható
- az elméletből levonható következtetések tapasztalati úton gyakorlatban (kísérletben) nem ellenőrízhetőek.
Így az a kérdés hogy honnan származunk, az anyagból vagy egy felsőbbrendű lénytől, egy objektív kérdés, de a választ erre mindig is az egyes emberek szubjektív döntése fogja meghatározni, vagyis a hit. Vagy az igazságban való hit, vagy a hazugságban való hit.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!