Gyakorlo hivokent, hogy talalhatnek tarsra?
21 eves no vagyok es gyakorlo katolikus. Kozossegbe nem jarok, mert bar ketlaki eletet elek, sehol nincs a korosztalyomnak megfelelo kozosseg. (van gimiseknek, kicsiknek, hazasoknak, idoseknek, nekem pont nincs)
Egyre kilatastalanabbnak erzem, remenyt vesztettem. Szeretnek ferjet, csaladot, de nagyon nem ugy tunik, hogy ez nekem valaha teljesul. Van 30 feletti ismerosom hasonlo cipoben, es ez ketsegbeejt. Nem tudom mit tehetnek meg, hogy korban passzolo, hasonlo gondolkodasu, hivo emberekkel ismerkedhessek.
Budapesten az MKK (Műegyetemi Katolikus Közösség) nem rossz hely erre, mert sok helyes/szép, hívő fiú/lány jár oda, sokan talán barátkozás, ismerkedés céljából, bár nekem nem igazán tetszett az, hogy a legtöbben elsősorban nem Istenért mennek oda.
Hol laksz? Mit tanulsz?
Vannak önértékelési zavaraid? (pl. nem elég érdekes a személyiséged, nem találod elég vonzónak magadat belsőleg/külsőleg, nem érzed magad elég okosnak, túl csendes vagy, ezért nem vesznek észre stb.)
Akkor szerintem nem lesz probléma!
1. Imádkozz ezért sokat és rendszeresen! (Itt van néhány jó mintaima kezdésnek: [link]
2. Készülj fel erre lelkiekben, hogy amikor arra kerül a sor, legyenek olyan értékeid, amik vonzóak lehetnek a hosszútávú párkapcsolat, valamint a családalapítás szempontjából!
3. Ne görcsölj, hanem végezd becsületesen mindig azt, amit az élet eléd hoz, légy nyitott és hagyd, hogy Isten vezessen! Közösségnek szerintem ilyen célból elég jól megfelel az MKK, mert nyitottak, befogadóak és valószínűleg hasonló problémáik vannak.
Lehet, hogy én is nagyon szívesen megismerkednék veled, mivel korban nem állunk távol egymástól, de engem például elriaszt valakinek az ilyen szellemi elvakultsága. Zavarna, ha valamin összevesznénk csak azért, mert én bebizonyítom racionálisan, de Te meg azt mondanád, hogy az az igaz, mert hiszel benne. És ez hosszútávon nem túl virágzó kapcsolatot feltételez.
Ha viszont meg tudod csinálni, hogy ne legyen semmilyen feszültség a vallásod miatt, akkor már csak a kommentem első része lenne érvényes, szóval ugyanolyan jó eséllyel indulsz, mint más. :)
De az pontosan mit jelent, hogy házassági életet csak házasság után szeretnél élni? :) Azt hittem, hogy ez így logikus. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!