Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyakorlo katolikuskent, nem...

Gyakorlo katolikuskent, nem szeretem a csecsemoket. Hogyan tegyem tul magam a lelkifurdalason?

Figyelt kérdés
Nem tehetek rola, egyszeruen nem szeretem a babakat. 1- masfel eves kor felett mar kezdek veluk megbaratkozni, de alatta egyszeruen nem. Evek ota igy van ez, volt baba a csaladban, tehat "gyakorolhattam", de nem jovok ki veluk es kesz. Sajat gyereket sem szeretnek, csak orokbefogadokent, neveloszulokent tudok magamra gondolni, nagyobb gyerekekkel. Veluk mar jol erzem magam, es altalaban ok is szeretnek engem. Hogy tudnam osszehozni a katolikus vallasomat, ezekkel az erzelmekkel? Paradoxnak erzem, mert az is, de igy "sikerultem", valtoztatni nem tudok/tudtam ezen, es most mar nem is akarok. Csak ne lenne ez az allando lelkifurdalas...
2013. ápr. 13. 18:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
9%
Ha a szüleid is így gondolták volna... Ne a lelkifurdaláson tedd túl magad, hanem a torz nézeteiden.
2013. ápr. 13. 18:28
 2/16 anonim ***** válasza:
83%

> Gyakorlo katolikuskent, nem szeretem a csecsemoket.

Nem ismerem részletesen a katolikus vallást: a katolikusoknak kötelező szeretniük a csecsemőket? Ha nem, akkor nem értem a problémád. Attól még lehetsz jó ember, hogy nem jössz ki a csecsemőkkel...

2013. ápr. 13. 18:37
 3/16 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2013. ápr. 13. 18:45
 4/16 anonim ***** válasza:
89%

Nekem nagyon szimpatikus az őszinteséged. Lehet, hogy Isten nevelőszülőnek is "szán".

Nem tudhatjuk. De azt igen, hogy ezt imában elé kéne tárnod. Ugyanilyen őszintén.

2013. ápr. 13. 19:02
 5/16 A kérdező kommentje:
22 vagyok, es olyan 16 eves korom ota igy van ez. Elotte nem voltam gyerek kozelben, igy nem is gondolkoztam rajta. Nagyobb gyerekekkel rendszeresen foglalkozom, onkentes is vagyok ilyen teruleten es a neveloszuloseget/orokbefogadast (majd amelyik sikerul) nagyon szeretnem. Csak ne baba legyen... Utolso, kulon koszonom a Te valaszod.
2013. ápr. 13. 19:18
 6/16 anonim ***** válasza:
88%
Senkinek sem kötelező szeretnie a gyerekeket, babákat. Ettől még nem lesz senki sem rossz ember.
2013. ápr. 13. 20:43
 7/16 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy nem szereted a csecsemőket?

Mit tennél, ha kettesben kellene maradnod egy babával egy igen csak szűk helyen, kb. 6 órát?

2013. ápr. 13. 20:52
 8/16 anonim ***** válasza:

A saját kisbabádat biztosan szeretnéd, ha másét nem is :-)

De még biztos fiatal vagy a gyermekvállaláshoz.

2013. ápr. 13. 23:07
 9/16 anonim ***** válasza:

én a gyerekeket am blokk nem túlzottan szerettem egész kicsi koromtól fogva. Aztán egyre lejjebb mentek az évek: eleinte (olyan 14 évesen) elkezdtem egész jól kijönni a 8 év körüli gyerekekkel, majd néhány év szünettel egyre kisebbekkel is. Most már ha nagyon kell, elvagyok 1-1,5 évesekkel is, van, hogy nagyon szívesen vagyok egy-eggyel pár órát és jól is érzem magam kifejezetten. Az egészen piciket is el tudom nézegetni már, bár még mindig idegenkedem tőlük.

Majd ha az Úristen akarja, megbarátkoztat velük is.

Akkor kezdett el megtörni a jég, amikor belekényszerültem egy csapat 8 évessel való foglalkozásba, és konstatáltam, hogy egész jól megvoltunk, sőt eléggé jófejek ezek a srácok tulajdonképp. Aztán mindig véletlen helyzetekben jöttem rá, hogy nahát, nem olyan rossz ez. Nem lettem gyerekmániás, és ha gyerek is van körülöttem, nem ugrálom körbe, de aztán sokszor rájövök, hogy talán a társaság legértelmesebb embere egy fél éves baba... Valahogy az volt az áttörő, hogy el mertem fogadni, hogy nem is utálom a gyerekeket... Mertem változni.

Kérd az Úrtól, hogy csináljon Veled, amit akar. És hagyd Magad! Ő bölcsebb nálunk, mindenből kihozza a legjobbat!

2013. ápr. 14. 01:00
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ennek semmi köze a hitedhez. Én pont ilyen vagyok, a mai napig nem vállalok el csecsemőt, hogy vigyázzak rá. Onnantól vagyok el egy gyerekkel, hogy tud beszélni és megmondja mi a baja. Legjobban a kisiskolás korosztályt szeretem, velük sokat foglalkozom. Mivel mindig is ilyen voltam tartottam tőle mi lesz ha saját gyerekem születik, de hidd el ez teljesen más volt. A sajátomnál valahogy mindig tudtam mi a baja, miért sír és nagyon szerettem az első pillanattól kezdve. Viszont ez továbbra sem változtatta meg a többi csecsemő iránti érzelmeimet, és keresztyénként sem gondolom, hogy ez baj lenne. Fogadd el magad így.
2013. ápr. 14. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!