Gyakorlo katolikuskent, nem szeretem a csecsemoket. Hogyan tegyem tul magam a lelkifurdalason?
Figyelt kérdés
Nem tehetek rola, egyszeruen nem szeretem a babakat. 1- masfel eves kor felett mar kezdek veluk megbaratkozni, de alatta egyszeruen nem. Evek ota igy van ez, volt baba a csaladban, tehat "gyakorolhattam", de nem jovok ki veluk es kesz. Sajat gyereket sem szeretnek, csak orokbefogadokent, neveloszulokent tudok magamra gondolni, nagyobb gyerekekkel. Veluk mar jol erzem magam, es altalaban ok is szeretnek engem. Hogy tudnam osszehozni a katolikus vallasomat, ezekkel az erzelmekkel? Paradoxnak erzem, mert az is, de igy "sikerultem", valtoztatni nem tudok/tudtam ezen, es most mar nem is akarok. Csak ne lenne ez az allando lelkifurdalas...2013. ápr. 13. 18:09
11/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom, a megnyugtato, biztato szavakat! Sajat gyermeket nem szeretnek, egyreszt, mert borzasztoan idegenkedem tole, masreszt, mert ebbe a vilagba inkabb a mar itt levokon segitenek. Megertem, ha valakinek ez nem eleg, de en ebbol a szempontbol nezve "abban a szerencses helyzetben vagyok", hogy egyaltalan nem is vagyok sajatra. Ez sok eve igy van, nem hiszem, hogy fog valtozni, de nem banom, mert ezzel nem artok senkinek. A csecsemoktol minden letezo modon idegenkedem. Ha egyutt lennek egy babaval bezarva 6 orat, termeszetesen nem bantanam, de nem is vennem olbe. Megvarnam mig valaki kiszabadit. Engem ez a dolog nem zavar, vagy nem ejt ketsegbe, csak a katolikus elvekkel nehez osszeegyeztetni.
2013. ápr. 14. 13:26
12/16 anonim 

válasza:

Én például a 3 év alatti gyermekeket szeretem, mert még Istenhez közel állnak, nincsenek rossz gondolataik és tulajdonságaik, naívak, egy szóval a jók. Mindig a nevelés rontja el őket, persze tisztelet a kivételnek.
13/16 anonim 

válasza:

Mint gyakorló katolikusazt tudom neked mondani, hogy ha ilyen fokon idegenkedsz a csecsemőktől, hogy vészhelyzetben sem tudnád kézbe venni, az nem erkölcsi probléma, tehát ne legyen bűntudatod, inkább pszichológiai dologról van szó. Szerencsés, ha rálátunk valamilyen "furcsaságunkra", mert az elvezet minket egy elfeledett sérüléshez, amivel elkezdhetünk foglalkozni...
Pszichodráma csoportban sokat "gyólulhatsz", szeretettel javaslom.
Önmagadhoz milyen vagy? Önostorozó, elégedetlen, követelő, vagy tudsz tudsz magadhoz olyan lenni, mint egy anya a kisbabájához... megértő, empatikus, feltétel nélkül elfogadó?
14/16 A kérdező kommentje:
Magammal nincs problemam, neha kicsit onteltnek is erzem magam. Viszont erzelmileg tenyleg nem vagyok a topon. Tehat pl. a parom kezet sem szivesen fogom meg az utcan, hiaba vagyok szerelmes, valamiert zavar. Ezen kivul meg van par aprosag, de azokat mar nem teregetem ki ide. :)
2013. ápr. 14. 18:41
15/16 anonim 

válasza:

Érdemes utánamenni a kis dolgoknak, az önismeret útján haladva ráakadsz a nagyobbakra is, és szépen dolgozol velük. Érdemes, tényleg. Egyre érettebb, felnőttebb, autonómabb leszel...
16/16 anonim 

válasza:

Imádkozz, és Isten majd segít, vagy legalább megmutatja, hogy te nevelőszülő leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!