Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Te ismered a mormon vallást...

Csicsikusz kérdése:

Te ismered a mormon vallást vagy te is tagja vagy?

Figyelt kérdés

bocsánat ha valakit zavar a mormon kifejezés. az utolsó napok szentjeinek jézus krisztus egyháza vallásal kapcsolatban érdeklődnék ,ma reggel olvastam róla csak(eddig nem is tudtam h létezik ilyen :P) és nagyon szimpatikusnak tűnik. én miskolc közelében lakó 25 éves srác vagyok, és azon gondolkozok el megyek egy egy felekezetbe körülnézni :)

valójában talán be is szeretnék lépni. már saját (rendes) családot is szeretnék...hallottam h van ez a két éves kötelező külföldi hittérítő út, ez hogy működik pontosan? muszály el menni rá? sok kérdésem van, ha te ennek a vallásnak a tagja vagy kérlek írj!

2013. aug. 3. 13:08
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

elveszel a részletekben :) itt inkább valami máson van a hangsúly...

tudjátok vannak olyan emberek akik nyitott szemmel járnak a világban és próbálnak helyes döntéseket hozni, de azt látják h kezd egyre rosszabb lenni a körülöttük lévő világ. az emberek zömében szarnak egymás fejére, semmi összetartás, cigiznek, isznak, drogoznak, munkanélküliség,házasságok mennek tönkre, a nők nem szülnek, vagy csak 1-2 gyereket, a korombeli 25 éves lányok nem is akarnak családot folyton csak bulizak, ébredjetek már fel! hová tartunk?!

ha ez így megy tovább , valószínűleg össze fog omlani a gazdaság(mindenki önző, egymás pénzét lopja) aztán a társadalom is.

ez a vallás nyilván azért jött létre hogy összefogja az embereket és jobb világot teremtsen ahol mindenki segít a bajbajutottakon és nincs lopás, gyilkosság, kapzsiság, önzés, az emberek békések és boldogok lennének. és szerintem ne azon filózz hogy mi ennek a vallásnak a pontos története :/

2013. aug. 3. 23:16
 12/20 anonim ***** válasza:

Ugyan ez igaz szinte az összes gyülekezetre.

Amit te mondasz, a világról, annak be kell következni. Tanulmányozd a bibliai próféciákat. Aki látja ezeket a jeleket, az ujjongjon, mint aki tudja, hogy közel az Ő eljövetelének ideje. Viszont amelyik gyülekezet azt a tanácsot adja, hogy a nehéz időkre gyűjtsünk, az a gyülekezet Jézus szavai ellen beszél, aki pont az ellenkezőjét mondja. Az a gyülekezet, aki a legnagyobb boldogságot a családnak mondja, az ellent mond Jézus szavainak.

Tehát nem csak arról van szó, hogy a mormon vallás alapítója csaló volt, hanem az, hogy maga a mormon vallás tanítása Jézus szavai ellen megy. Tehát a mormon doktrína hamis. Jézus figyelmeztetett az ilyen gyülekezetek eljövetelére, akik báránynak ruhájában jönnek (segítsünk egymáson) de belül ragadozó farkasok (elszakítanak Krisztus tanításától). Ezen gondolkozz el, és ne csak a felületességen maradj.

Szia

2013. aug. 4. 13:44
 13/20 A kérdező kommentje:
ááh
2013. aug. 4. 20:21
 14/20 anonim ***** válasza:
Na, mégegy feladta a józan gondolkodást.
2013. aug. 5. 01:18
 15/20 A kérdező kommentje:
a katolikus,református vallásnak nincs jövője az tuti :/ ennek talán még van
2013. aug. 5. 02:22
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyik vallásnak sincsen jövője.
2013. aug. 5. 08:55
 17/20 A kérdező kommentje:
mert?
2013. aug. 5. 11:24
 18/20 anonim ***** válasza:

"sok kérdésem van, ha te ennek a vallásnak a tagja vagy kérlek írj!"

Itt vagyok, kérdezz bátran!

2013. aug. 7. 13:19
 19/20 anonim ***** válasza:

Érdemes elolvasni a keresztény kritikákat a mormonizmusról. Pl. beírod a keresőbe: „mormonism exposed” vagy „mormonism false teaching”. A Youtube-n is sok előadás és dokumentumfilm van, ha beírod a keresőbe: christianity mormonism.

Pl. ezt találtam:

Doctrines of The Latter Day Saints of deception

[link]

2013. aug. 16. 19:00
 20/20 homo ludensz ***** válasza:
Azért nem árt kicsit a mormon vallás keletkezésének körülményeit figyelembe venni. A XVIII. század elején s közepén járunk. A nagy amerikai vándorlások korszaka a letelepedések és közösségek formálódásának időszaka. Egy akkori településben minden náció és annak vallási képviselői is ott voltak. A település lakóit több vallási vezető vagy igehirdető igyekezett meggyőzni hogy az ő általa képviselt vallás az egyedüli helyes út.Joseph Smidt egy kereskedőnél dolgozott és nem tetszett neki egyik vallási irányzat,de tudta hogy valahová tartozni kell előbb vagy utóbb. Ilyen feszült légkörben éjszakákon át imádkozott vélhetőleg egzaltált is volt így megjelenhetett neki az angyal aki az aranytáblák hollétét közölte vele. Tudomásom szerint 4 darabot hozott nyilvánosságra ennyit feszegetett le az összeforrasztott lapokból melyek egy tömböt alkottak. Vesztére mert őt is testvérét is megölte az ismert vallások által feltüzelt tömeg.Azt az olvasóra bízom hogy ki ki döntse el miért terjedt tovább Amerikában és másutt is. Szerintem aki azonosulni akar vele az tegye azt.
2013. dec. 17. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!