Te ismered a mormon vallást vagy te is tagja vagy?
bocsánat ha valakit zavar a mormon kifejezés. az utolsó napok szentjeinek jézus krisztus egyháza vallásal kapcsolatban érdeklődnék ,ma reggel olvastam róla csak(eddig nem is tudtam h létezik ilyen :P) és nagyon szimpatikusnak tűnik. én miskolc közelében lakó 25 éves srác vagyok, és azon gondolkozok el megyek egy egy felekezetbe körülnézni :)
valójában talán be is szeretnék lépni. már saját (rendes) családot is szeretnék...hallottam h van ez a két éves kötelező külföldi hittérítő út, ez hogy működik pontosan? muszály el menni rá? sok kérdésem van, ha te ennek a vallásnak a tagja vagy kérlek írj!
Szia!
Én 11 éve mormon vagyok (azaz hivatalosan utolsó napi szent, de mindegy, a mormonra is hallgatunk). Budapesten élek, de tudom, hogy Miskolcon is van gyülekezet. Az egyház honlapján, amelyet alább linkelek, megtalálod a pontos címét is.
A külföldi hittérítő út természetesen nem kötelező. Aki szeretne menni, és érdemesnek bizonyul, azaz betartja az egyház parancsolatait, annak lehetősége van másfél vagy két évre menni akár külföldre, akár belföldre teljes idejű misszionáriusként szolgálni.
Azt tanácsolom, hogy nyugodtan menj el a miskolci gyülekezetbe, és mondd el, hogy érdekel a dolog, az ottani egyháztagok illetve misszionáriusok készséggel állnak a rendelkezésére minden érdeklődőnek.
Az egyház magyar honlapja tehát a következő:
Miskolcon vasárnaponként 09:00-kor van az istentisztelet, erre nyugodtan elmehetsz, ha kérdéseid vannak, vagy érdekel a dolog. A legtöbb gyülekezetben vannak hét közben programok is, pl. hitoktatás, kirándulások, hitbeli és szabadidős programok stb., ezek azonban gyülekezetenként máshogy vannak, és hogy Miskolcon mi mikor van, azt nem tudom, de ők biztosan szívesen felvilágosítanak erről is.
Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan, szívesen segítek!
első, köszi a hozzászólásod, hétfőn elmegyek és megnézem a miskolci gyülekezetet, megnéztem az oldalt is de a programokhoz nem írtak semmit :S
ööö utána olvastam, már régóta nem poligánok a mormonok. az ilyen házasságok amúgysem törvényesek, sőt még meg is büntethet érte az állam! kivétel a muslimoknál :)
Kedves Kérdező!
Mondok néhány szót a mormon doktrínáról, azaz tanításaikról, csak hogy tisztábban láss.
A hivatalos Mormon doktrína szerint egy nap egyszer Isten lesz belőlünk. Mi olyanok vagyunk, amilyen valaha Isten volt. Isten régen ember volt, és olyanokká leszünk, mint most Isten. Azt hiszik, hogy Ádámból is Isten lett. Amikor úgy imádkoznak, hogy „Mi Atyánk…”, akkor ők Ádámra gondolnak.
Joseph Smith ezt mondta: Nem látok hibát az egyházban, és ezért had támadhassak fel én is a szentekkel, akár a mennybe megyek, akár a pokolba, vagy valamely más helyre. Ha a pokolra jutunk, akkor kiűzzük onnan az ördögöket, és mennyet készítünk belőle. Ahol a mi népünk van, ott a jó társaság. Mit törődünk azzal, hogy hol vagyunk, ha jó társaságban vagyunk.
Joseph Smith-nek fogalma sem volt arról, hogy hova kerül.
Joseph Smith ezt is mondta: Őt Isten szószólójává tette, és ha valakinek ez nem tetszik, akkor is le kell nyelnie.
Joseph Smith szerint a Holdon emberek élnek, akik úgy öltöznek, mint a kvékerek, és csaknem 1000 évig élnek. Smith állítása nem valós.
A Mormonoknak van egy hivatalos könyve, melyet Joseph Smith írt. A Mormonok szerint a Föld legtökéletesebb könyve.
Smith sorsvető kövek segítségével fordította le az aranylemezeket, amiket Morónitól, az angyaltól kapott. Egy függöny mögött fordította a szöveget és diktálta Hirán nevezetű embernek, aki mindent leírt. Hirán soha nem látta az aranylemezeket. (Egyes beszámolók szerint három embernek diktálta a függöny mögül az aranylemezek tartalmát, melyet persze a három írnok sem látott)
Senki más nem látta, csak Joseph. De csak beszélt azokról az aranylemezekről, mert azok soha nem léteztek. Smith szerint a lemezeken ősi egyiptomi hieroglifák voltak, de a valóság, hogy egy nyomdásztól szerzett könyvből olvasott fel, amit egy vallására megharagudó ember által írt „paródia” szerű írás volt. Amikor végzett, elvitték a nyomdába, és közölték, hogy ez a legtökéletesebb könyv, amit valaha is írtak, egyenesen Istentől. Érdekes módon több ezer hiba és javítás van benne.
A történet szerint Smith, azért, hogy elrejtse az aranylemezeket egy barlangba, egy erdőn keresztül futott több kilométernyit az aranylemezekkel a hóna alatt, mikor eléugrott három ember, és mind a hármat leütötte. Smith által adott méretek alapján rekonstruálták az aranylemezeket, melyeknek súlya 105 kg-osnak kellett, hogy legyenek. Van festmény Smithről, hát nem egy Fekete László.
Természetesen két történet van ezzel kapcsolatban, a másik szerint Smith visszaadta az angyalnak az aranylemezeket.
A Mormon vallás tele van ellentmondásokkal.
A honlapjukon virít egy Krisztus tanításával ellentétes tanítás: [link]
Ha rámész a Felkészültnek lenni fülre, akkor egy nagyon szép idézetet olvashatunk:
“Sokan vannak körülöttünk, akiknek segítségre van szükségük, és akik meg is érdemlik, hogy felemeljék őket. Az Úr Jézus Krisztus követőiként életünk küldetése mások megmentésének a küldetése kell, hogy legyen. Közöttünk élnek a hajléktalanok, az éhezők és a nincstelenek.”
És ha belemászunk egy kicsit jobban az alatta lévő fülre: Családi pénzügyek
Itt azt ecsetelik, hogy fel kell készülni a csapásokra, és félre kell tenni pénzt, ami „nagyban hozzájárul majd a biztonságukhoz és a jólétükhöz.”.
Krisztus ezt tanította:
Mt 6,19 Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és a hol a tolvajok kiássák és ellopják;
Mk 10,21 Jézus pedig rátekintvén, megkedvelé őt, és monda néki: Egy fogyatkozásod van; eredj el, add el minden vagyonodat, és add a szegényeknek, és kincsed lesz mennyben; és jer, kövess engem, felvévén a keresztet.
A házi raktározás fülre kattintva:
„Arra biztatjuk az egyháztagokat világszerte, hogy készüljenek fel az élet csapásaira azáltal, hogy rendelkeznek alapvető élelmiszer és víztartalékkal, és némi megtakarított pénzzel.”
A Mormon egyház minden tekintetben szekta.
Krisztusról azt tanítják, hogy Isten úgy nemzette, ahogy az emberek nemzik gyermekeiket. Azt írta Smith, hogy felejtsük el, hogy a lélek által fogant volna Mária. Szerencséjük, hogy nem ötszáz évvel ezelőtt voltak szekták, csúnya véget vetettek volna nekik a hatalmi egyház.
Krisztus óvta a híveket ezektől:
Mt 7,15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok.
Megnéztem én is az oldalt. Ezt írja:
" Családunk boldogságunk legnagyobb
forrását jelentheti. Nincs mélyebb
szeretet, nincs teljesebb öröm, mint
amely a családi körben létezhet. A
családok segíthetnek a megadni az
élet lehető legjobb dolgait."
Szerintem van mélyebb szeretet és nagyobb öröm, ez pedig Krisztus szeretete irántam.
Részemről letudva ez az egyház, mert aki azt tanítja, hogy embertől függök, az hazudik. Bocs minden mormontól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!