Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek, ha kezdem elveszít...

Mit tegyek, ha kezdem elveszíteni a hitem?

Figyelt kérdés
anyám katolikus, apám református ebből adódóan én is vallásos vagyok, jártam régen templomba, hittanra, és biztos voltam enne hogy Isten létezik, ő teremtett mindent stb, de mióta tudok ezekről a dolgokról hogy evolúció, ősrobbanás, és hogy a fizika mindent megmagyaráz (és tényleg) és kezdem elveszíteni a hitem

2013. aug. 2. 03:11
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
,,divatból'' vallásosnak lenni? ki mondta ezt a szarságot? ki az aki ,,divatból'' vallásos??!
2013. aug. 4. 19:29
 22/29 anonim ***** válasza:
Szerintem a válaszoló a marránokra gondolt,azaz az ál keresztényekre, akik minden különösebb ok nélkül,mondják azt,hogy ők keresztények. Legalább is én már találkoztam ilyenekkel. Más vallásokra ez nem nagyon jellemző, mivel ott komolyabban veszik a hitet és hát magát a vallást is. Egyes helyeken akár meg is ölnek,csak azért mert nem hiszel.
2013. aug. 4. 19:43
 23/29 anonim ***** válasza:

Mi gátol meg abban hogy higgy Istenben?Keress és találsz ....

Ti tehát halljátok meg a magvető példázatát! Amikor valaki hallja a mennyek országának igéjét, és nem érti, eljön a gonosz, és elragadja azt, ami szívébe van vetve: ez olyan, mint akinél az útfélre hullott a mag. Akinél pedig sziklás talajra hullott, az hallja az igét, és azonnal örömmel fogadja, de nem gyökerezik meg benne, ezért csak ideig való, s amint nyomorúság vagy üldözés támad az ige miatt, azonnal eltántorodik. Akinél pedig tövisek közé hullott, hallja az igét, de e világ gondja és a gazdagság csábítása megfojtja az igét, és nem hoz termést. Akinél pedig jó földbe hullott, az hallja és érti az igét, és terem: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit.

(Máté 13:18-23)

"Akinek van füle a hallásra, hallja!"

2013. aug. 5. 15:32
 24/29 anonim ***** válasza:

23!

Gondolom a a hangok is megmondták, hogy normális vagy :)

2013. aug. 5. 15:35
 25/29 anonim ***** válasza:
Amikor látod hogy vak szemek nyilnak meg ,látod hogy a sánták járnak és a betegek meggyógyulnak és mindezt a saját szemeiddel látod akkor nincs szükséged láng elmére hogy megértsd hogy Isten Igéje IGAZ!
2013. aug. 5. 15:43
 26/29 anonim ***** válasza:
0%
Nézd meg az itteni videókat: [link]
2013. aug. 8. 21:58
 27/29 anonim ***** válasza:
64%

A fenti válaszoló egy videót linkelt be, ami főképp Kent Hovindról és annak elméleteiről illetve az evolúció és hát lényegében az egész tudomány cáfolásáról szól.

Jó ha tudod kedves kérdező,hogy Kent Hovind egy kreacionista akinek egy bizonyítéka sincs ráadásul a cáfolási kísérletei már évekkel ezelőtt megdőltek.Sőt ezen a honlapon is többször cáfolták meg Hovind állításait/elméleteit.

2013. aug. 8. 22:21
 28/29 anonim válasza:
a fizika "törvényei" egy ugyanolyan hit, mint a többi vallás. például ezer éve szentül hitték, hogy lapos a föld, s most szentül hiszik, hogy nem létezik időutazás. kérdem én: mire fel? majd ezer év múlva bebizonyosodik, hogy de mégis... én úgy vagyok vele, ha idő létezik, akkor abban való utazás is!
2019. febr. 6. 11:34
 29/29 anonim válasza:

előző vagyok. azt akarom ezzel csak mondani, hogy semmiben sem lehetünk 100%-osan biztosak, és amennyi létjogosultsága van a kereszténységnek, jézusnak és istennek. ugyanannnyi van a különböző evolúciós, fizikai, szociológiai stb elméleteknek, tudományágaknak. akár az iskolában tanítottaknak, semmit sem vehetünk igazából készpénznek. nekünk még azt tanították, hogy a finnugoroktól származunk. utána volt, hogy mást hittek, ma már lehet, hogy megint mást. és ezt tényként tanították a tankonyvekben, ebből írtunk dolgozatot, ezt kérdezték fel. valójában fingjuk nincs az egészről, csak találgatnak, és eladják ténynek a találgatózásukat.

elég sok olyan megdönthetetlen ténynek hitt dolog van. amiről később kiderült, hogy fele sem igaz. például hogy mostani példát mondjak a millgram kísérlet, vagy a stanfordi börtön kísérlet. melyekről kiderült, hogy manipulálták őket.

az evolúciós elméletnek sem véletlen ez a neve, hogy elmélet. mert nincs bizonyítva. nagyon hasoníltunk valóban a majmokhoz, de mi garantálja, és ki tudja megmondani, hogy x ezer, millió évvel ezelőtt ténylegesen mi történt? hogy belőlük fejlődtünk-e ki? senki. azok meg a legnagyobb idióták, akik a vallást lefikázzák, de a tudományos "tényeket" magasztalják.

2019. febr. 6. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!