Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten létezik? Hogy lehet...

Isten létezik? Hogy lehet bizonyítani a létezését? Rengeteg vallás van, ők miért abban hisznek, miért nem keresztények?

Figyelt kérdés

Elég sokat gondolkodom ezen hogy létezik-e vagy sem. Ha tudnám hogy létezik hinnék benne, de ha nem akkor minek higgyek egy olyan személyben aki méghozzá nem is létezik?

Sok kérdést olvastam már ebben az ügyben, láttam még 1 videót is a vallásról, aki megnézte az válaszoljon! 10 perces videó de érdemes megnézni. http://www.youtube.com/watch?v=mMKCn4MsPhA

2013. júl. 30. 14:58
1 2 3
 11/21 nikaa11 ***** válasza:
33%

Kérdező!

Gondolkozz el Kzitus válaszán,szerintem minent leirt.

és olvasd a Bibliát és sok mindent meg fogsz érteni.

2013. júl. 31. 15:26
 12/21 anonim ***** válasza:
67%
Fésüld össze a világ összes vallását,majd dobd ki ami egyiknél sem közös.Ott lesz Isten.(Megközelítőleg.)
2013. júl. 31. 19:09
 13/21 anonim ***** válasza:
tehát az elözőhöz szólva: csak hinni kell
2013. júl. 31. 19:45
 14/21 anonim ***** válasza:
51%

Egy szemléltetés , megéri elolvasni:

Egy multimilliomos vállalkozó sajtótájékoztatót tartott, ahol az interjú végén a kíváncsi újságírók feltettek egy kérdést:

- Miért hiszi, hogy van Isten?

- Nézzék, nekem számtalan üzemem van. Az egyikben autókat, a másikban húsdarálót és sok más egyebet gyártunk.

Egy autó 140-150 ezer alkatrészből áll, de előbb 24 mérnököm tervezi, majd anyagpróbákat végzünk, és csak azután következik a gyártás. No, de vegyük csak a húsdarálót! Mindössze 9 alkatrészből áll, és 17 mozdulattal lehet

összeszerelni a futószalagon, mégis egy-egy munkásnak több napon át kell gyakorolnia ennek módját. Ha nekem ezek után azt állítja valaki, hogy a több milliárdszor bonyolultabb világegyetem megalkotásához nem kellett a Teremtő, az nem normális.

- Rendben van, de mivel tudná Ön kézzelfoghatóan bizonyítani a Teremtő létezését?

A gyáros észrevette a gúnyos felhangot, és diktálni kezdett a titkárnőjének:

Pályázat: Építészmérnököt keresek, aki megtervez, majd kivitelez egy toronyépületet az általam felvázolt méretekben és minőségben. Alapméret: kör alakú, átmérője 4 méter. Magassága ennek legalább 200-szorosa, azaz 800 méter.

(Természetesen bírnia kell a toronynak az elemi erők okozta bármilyen erős kilengést!) A fal vastagsága alaptól a felső szintig max. 25 cm lehet.

Ebbe bele kell szerelni a víz, gáz, csatorna, felvonó és minden egyéb kiszolgáló rendszer csöveit, vezetékeit. A torony belsejében nem lehet semmi. Kívül-belül teljesen simára, egyenletes felületűre kell készíteni, merevítés, kitámasztás nem lehet rajta. Ennek ellenére a torony tetejére legyen ráépítve egy önállóan működő komplett vegyi üzem, amely tápszereket állít elő, emberi fogyasztásra. Siker esetén a honorárium összegét a mérnök szabhatja meg, bármilyen magas összegben.

Ezután elvette a papírt a titkárnőjétől, és aláírva átnyújtotta az újságírónak.

- Tessék, itt a válaszom. Benne a bizonyíték.

- Nem értjük, hogy mi akar ez lenni.

- Majd később megértik. Egyelőre közöljék a lapjukban feltűnő helyen. Ha akad rá jelentkező, újra találkozunk, és folytatjuk a sajtóértekezletet.

A nagy érdeklődést kiváltó eseményre jó néhány neves építészmérnök, és még a korábbinál is több újságíró jött el.

- Talán el is kezdhetjük, szólt ironikusan a házigazda. Kérem az első jelentkezőt, tegye meg ajánlatát, ismertesse elképzeléseit.

Csak konkrét megoldást, kivitelezhető terveket fogadok el.

Néhány percnyi vita után a szakma legismertebb építésze dühösen megjegyezte:

- Rendben van, én már kiestem a versenyből, de szeretném látni azt az embert, aki ezt megtervezi! Ezt egyszerűen lehetetlen megépíteni! A gyáros megkérdezte:

- Nos, van még jelentkező? Ha nincs, akkor kérem, figyeljenek jól, bemutatom az eredetit.

A titkárnő átnyújtott neki egy hosszú, cső alakú papírtekercset. Kibontotta az egyik végénél, és óvatosan kihúzott belőle egy ép búzaszálat, szép, tömör aranykalásszal. Azután így szólt a jelenlevőkhöz:

- Igazuk van uraim, ez a feladat az ember számára valóban lehetetlen! De a Teremtőnk mindenható, csodálatos alkotásokat hozott létre, mint ez is, nézzék csak! Mérjék le, itt vannak hozzá a műszerek. Figyeljenek, kérem, kör alakú a szára, átmérője pontosan 4 mm. Magassága ennek éppen 200-szorosa, azaz 800 mm. A falvastagsága mindenütt 0,25 mm. Kívül sima, belül üres, az összes táp- és kiszolgáló csatorna ebben a vékony falban fut, no és ez a csodálatos miniatűr vegyi üzem, a kalász itt a tetején önállóan működik. És tudják hogyan? Napenergiával!

Ráadásul a Napot is Isten teremtette. Értik az összefüggéseket? Ez a kis vegyilabor 8-9 féle tápanyagot, vitamint állít elő vízből és a talajból felszívott ásványi anyagokból, napenergiával. Ez alatt szelek és viharok tépik, kényükre hajlítgatják, akár a földig. De a búzaszálak ezt is kibírják. Nos, uraim az itt látható remekmű és a mi kontárkodásaink közötti különbség egyértelműen bizonyítja a Teremtő létezését, és határtalan, számunkra szinte felfoghatatlan képességeit.

2013. aug. 1. 17:17
 15/21 anonim ***** válasza:
60%

"En egyarant hiszek az evolucioban"

Milyen rendes vagy :D tényekben nem kell hinni. Mesékben kell hinni.

"Mivel ha megszemleled a vilagot korulotted,a sok noveny,allat es termeszeti elemek szepseget,kulonbozoseget es harmoniajat,valoszinu,hogy egy teremtonek is kell lennie."

Miért? Nem megy felfogni a 3,5 milliárd évet? Ennyi idő bőven elég elérni ezt a diverzitást.

"Viszont ha az evolucio kizarja Istent,akkor az elmeletben mar tul sok a feltetelezes,tul sok a "veletlen"."

Miért? Az egyetlen feltételezés az Isten vezette evolúcióban maga a vezető Isten! A véletlen meg sosem volt véletlen. Nem véletlen, ki a túlélő, és nem véletlen, ki van a kitörő vulkán "halálzónájában".

"Viszont ha az evolucio kizarja Istent,akkor az elmeletben mar tul sok a feltetelezes,tul sok a "veletlen"."

Igen, a valaha élt fajok 99,99%-a kihalt már, elbuktak. Szerintem ez elég jól mutatja a szűrést. Isten miért hagyná kihalni őket? A Biblia szerint amúgy is mindent úgy teremtett, ahogy most látjuk, tehát a Biblia kizárja a fajok változását. Persze attól még változnak.

-----

"Írod, hogy sokat gondolkozol rajta. Ezt ne tedd! A gondolkodó elme csak egy kis része annak, aki te vagy."

Na igen, a vallás csodái... Ne gondolkodj, amjd mi megmondjuk, mi a jó neked, te csak meditálgass, nehogy tanulj!!!!4!!négy!! Pfuj.

-----

És nekem is van egy ki tanmásém:

Két nő és két férfi beszélgetnek.

- egyik férfi: én ateista vagyok.

- másik: én keresztény, mi az ateista, miben hiszel?

- egyik: semmiben, szerintem nincs Isten, és más természetfeletti.

- másik: micsoda butaság, a hit fontos!

- egyik: butaság? Jó. Te miben hiszel?

- másik: hiszem, hogy Isten dühös volt ránk, és hogy megbocsáthasson nekünk, megszületett emberi formában, itt a Földön, majd hagyta, hogy megkínozzuk és keresztre feszítsük és így feláldozta önmagát saját magának és megbocsáthatott nekünk. Ezek után 3 nappal feltámadt, és felemelkedett a mennyekbe...

A nők nem mondanak semmit, mert a Biblia szerint férfi engedély nélkül nem szólalhatnak meg; engedélyt pedig nem kaptak.

Tádááá!

2013. aug. 1. 20:39
 16/21 A kérdező kommentje:
Imel es Zita valasza elgondolkodtato:D
2013. aug. 4. 10:54
 17/21 anonim ***** válasza:
58%

A választ szerintem nem a nagyvilágban kell keresni (lásd:evolúció) (bár itt is lehet rá választ találni, de azt mindig meg tudja valami őrült cáfolni), hanem keresd magadban Istent. Fordulj magadba, elmélkedj csendben, és ha megtalálod a hited, akkor onnantól nagyon nehéz az ellenkezőjét bebizonyítani.

Egyébként szoktam nézni egy sorozatot (Angyali érintés), amiben a múltkor pont ezt kellett egy középiskolás lánynak bebizonyítani, és egy angyal segített neki a magyarázatával. Ha jól emlékszem, Intelligens Tervezés Elmélete a neve a bizonyításnak. Ha nagyon érdekel, utánakereshetek, valahol megvan nekem.

2013. szept. 1. 00:04
 18/21 dzson ***** válasza:

Igen, a valaha élt fajok 99,99%-a kihalt már, elbuktak. Szerintem ez elég jól mutatja a szűrést. Isten miért hagyná kihalni őket? A Biblia szerint amúgy is mindent úgy teremtett, ahogy most látjuk, tehát a Biblia kizárja a fajok változását. Persze attól még változnak.

Valóban, a tudományos tények elfogadásához nem hit kell. Utána kell nézni, de ez csak az alapvető tudnivalók birtokában sikerül, aminek megszerzése nem olyan kényelmes, mint a megrágott hitelveket elfogadni, bizalmi alapon. Az evolúciót sem hinni kell, hanem szabad elmével tanulmányozni. A Biblia természet-leíró megállapításait is tanulmányozni kell, nem vakon elhinni. A 6x24 órás teremtéstörténet, amelyet a kreacionisták és az őket kiszolgáló ID (értelmes tervezettség) vakon hisz, az ID pedig még tudományos részigazságokkal támogat - már rég elbukott, mert nem a valóságot tükrözi. Ez azonban nem a Biblia hibája, hiszen ezeket a dolgokat abban a korban szinte mindenki így látta.

A kreacionista világkép azonban nem hajlandó tudomásul venni, hogy a Szentírás nem tudományos enciklopédia. Túl sok gyönyörűen, gazdagon kidolgozott tanítás, prédikáció alapul a teremtéstörténeten, a globális özönvízen, a 24 órán keresztül egy helyben tartott Napról, stb.. Nehéz megválni ettől a kényelmes alaptól. Úgy érzik, minden összedőlne, hatalmas tömegek vesztenék el a hitüket, és emiatt elszabadulna a gonoszság a földön. Pedig ez nem igaz! A kereszténység nem a teremtéstörténetre alapul, annak ellenére, hogy sokan így hiszik. A Biblia mondanivalója nem természettudományos jellegű, nem is kőbe vésett bronzkori törvények mai érvényesítéséről szól (bár ebből is sokan profitálnak, pl. a nők háttérbe-szorítását támogatók).

Az evolúció témája elterelte a címben szereplő kérdésről a figyelmet: "Isten létezik? Hogy lehet bizonyítani a létezését? Rengeteg vallás van, ők miért abban hisznek, miért nem keresztények?"

Válaszom: Nem tudom bizonyítani, hogy Isten létezik-e, vagy sem, mert nincs olyan műszer, amellyel bármilyen tevékenységét érzékelni lehetne, annak intenzitását mérni tudnánk. Persze, azt sem hogy nincs, hiszen a bibliai meghatározás szerint - saját teremtményén (az Univerzumon)kívül áll, nem azonos azzal.

Hogy hihető-e Isten létezése?

-Igen hihető, és nemcsak a keresztények hiszik a személyes Isten(ek) létezését és nemcsak ők bízzák rá életüket valamilyen természetfeletti lényre. Minden vallásosnak, hívőnek van valamilyen lelki-érzelmi szüksége ahhoz, hogy higgyen, bízzon valakiben, akitől támaszt kaphat akkor is, amikor úgy érzi, magára maradt.

A teista evolúció mozgalmához tartozónak vallom magam, ezért szabadon gondolkozom a tudományos kérdések felől, csakis valós bizonyítékokat fogadok el. Vallom, hogy a Biblia Isten aktuális üzenetének hordozója, amely régies, veretes csomagolásában is időtálló. Határozottan állítom, hogy ez a metaforákban, képes beszédben, példázatokban oly gazdag könyv nem azért íródott, hogy minden mondatát betű szerint értelmezzük. Nem kell eltávolítani testrészeinket azért, mert "azok" bűnbe vittek bennünket - nehogy a szintén szó szerint vett "örök tűzre" kerüljünk! :D

Nem kell a mózesi parancsolatokat betartanunk, elég, ha hagyjuk, hogy Krisztus jelleme kiábrázolódhasson bennünk.

Az ateisták nem ellenségeink, inkább tekinthetők ők tükörnek, amelyben megláthatjuk a saját gőgösségünket, szeretetlenségünket, tudatlanságunkat. Jól végzik a dolgukat, többségük nem gonoszságból (vallásosak között is vannak rossz szándékúak, bőven.. :)

2013. dec. 14. 01:52
 19/21 dzson ***** válasza:

Javítok egy félreírásomon:

"Ez azonban nem a Biblia hibája, hiszen ezeket a dolgokat abban a korban szinte mindenki így látta."

Helyesen:

Ez azonban nem a Biblia hibája, hiszen ezeket a dolgokat abban a korban szinte mindenki az akkori világképpel azonosulva látta.

2013. dec. 14. 01:57
 20/21 KZitus ***** válasza:

Kedves Kérdező

Ha tényleg szeretnéd megismerni az Istent,akkor a Bibliát olvasd. Abból megismerheted.

Sok régi más vallásos könyv létezik, de egyik sem írja magáról, hogy Istentől ihletett.

„Istentől ihletett” (2Timóteusz 3:16). Mit jelent ez? Maga a Biblia így felel erre a kérdésre: „Istentől szóltak emberek, amint a szent szellem vezette őket” (2Péter 1:21). Nézzünk egy szemléltetést! Tegyük fel, hogy egy üzletember írat egy levelet a titkárnőjével. A levél az üzletember gondolatait és utasításait tartalmazza, tehát igazából az ő levele, nem a titkárnőé. A Biblia ehhez hasonlóan Isten üzenetét tartalmazza, nem azokét az emberekét, akik leírták. Ezért elmondhatjuk, hogy az egész Biblia igazából ’Isten szava’ (1Tesszalonika 2:13).

A többi, régi "szent" könyvet, mindegyiket (emberek), szerzők írták.

A Biblia megírása 1600 évig tartott. Írói különböző korokban éltek, és sokféle társadalmi réteget képviseltek. Voltak közöttük földművesek, halászok és pásztorok, de próféták, bírák és királyok is. Lukács, az evangéliumíró orvos volt. Az írók eltérő körülményei ellenére a Bibliát az elejétől a végéig belső összhang jellemzi.

A Biblia első könyvéből megtudhatjuk, hogyan kezdődtek az emberiség gondjai. Az utolsó könyv elmondja, hogy az egész föld paradicsom, más szóval kert lesz. A Biblia egésze több ezer év történelmét öleli fel, és valamilyen módon mindegyik rész összefügg Isten szándékának a kibontakozásával. A Biblia belső összhangja lebilincselő, ami nem meglepő egy Istentől származó könyv esetében.

Hidd el, érdemes olvasni, kutatni. Sok mindent kaphatsz tőle...

2013. dec. 14. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!