Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan ateista, aki...

Van itt olyan ateista, aki átélt már komoly válságot?

Figyelt kérdés

Háborút, súlyos betegséget, mély gyászt, ápolt-e már az utolsó pillanatig haldoklót? Mi segített? Mire gondol, ha magát képzeli el holtan, színtelen arccal, kendővel felkötött állal, merev tagokkal?

Miért fontos az ateistáknak, materialistáknak, szkeptikusoknak, hogy megpróbálják elvenni az ópiumot a kínok közt fetrengőktől? Vagy ők nem is azok, csak címkék mögé bújva próbálnak gonoszkodni?

Miért hülye a Hitgyülis, a Jehovás, a szabályokat betartó katolikus? A vallás a mai napig nyitott kérdésekre ad választ, ők csak boldogok a maguk szabályaik közt. Ez miért baj?

2013. júl. 26. 10:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én szintén ateista vagyok, és hidd el a többi (normális) ateistának nem is a hittel van baja,hanem az Istenről alkotott képpel és a fanatizmussal(ami mindkét oldalon megtalálható)

Ha most azt látom,hogy egy hívő ostorral veri a gyerekét, akkor tisztelet ide vagy oda a hite iránt, attól még ellenezném. A példa most nagyon durva volt, de remélem érthető.

"Mire gondol, ha magát képzeli el holtan, színtelen arccal, kendővel felkötött állal, merev tagokkal? "

Mindenki máshogyan.Van aki elfogadja,hogy csupán férgek martaléka lesz, van aki nem képes erre és folyamatosan hajt valamiért,hogy amíg él elégedett legyen.A részben a céljaink határoz meg minden ember (szerintem).

"Vagy ők nem is azok, csak címkék mögé bújva próbálnak gonoszkodni? "

Ilyen mindkét térfélnél van, ebben egyetérthetünk szerintem.

"Ez miért baj?"

Nem baj! Sőt nagyon becsülendő szerintem, DE van és volt ezzel 1 kis gond.Az ember hitjen abban amiben csak akar, DE tartson be 2 szabályt:

1.Ne erőltesse rá hitét senkire sem, még a saját gyermekeire sem!

2.Cselekedjen úgy ahogy akar, hitjen amiben csak akar, de óvakodjon attól,hogy másokat hátráltasson vele!

(Ez a két szabály mindenkire jó hatással lenne,ha betartják őket a hívők és ateisták egyaránt)

És hittel én is éltem már át gyötrelmes pillanatokat,de nem estem kétségbe, erőt merítettem belőlük, és a jövőben hasznukat is fogom venni. (az hogy miként,mindenki döntse el maga)

2013. júl. 26. 12:44
 12/18 anonim ***** válasza:

Igen. Háborún kívül mind megvolt, ahogy szerintem nagyon sok más embernek is. Ha magamat holtan képzelem el, arra gondolok, hogy majd beolvadok a talajba, ott leszek a növényekben, az esőben, a természet örök körforgásában, hisz az anyag nem vész el, csak átalakul. A "lelkemmel" nem tudom mi lesz. Az utódaim nyilván örökölnek egy részt belőlem. Lehet, hogy nem lesz semmi, ahogy azelőtt sem volt, hogy megszülettem. Lehet, hogy történik valami, de annak tuti semmi köze a szerintem nemlétező istenhez, mennyországhoz, vagy pokolhoz. Mivel ez egy olyan kérdés amire senki nem tud válaszolni, nem is próbálok meg elméleteket gyártani, lesz ami lesz.

Nekem nem baj, ha valaki vallásos, de engem ne próbáljon megtéríteni(mert felháborítónak tartom, hogy milyen erőszakosan nyomulnak, hiába küldöm el őket ezerszer is az anyjukba), és hadd ne kerüljek vele közelebbi kapcsolatba. Ne csodálkozzon, hogy emiatt én igenis diszkriminálom őt, mint ahogy drogfüggőkkel sem szívesen barátkozom. Mert a vallás a gyenge embereknek való, és én nem szeretem a gyenge embereket. Plusz aki ilyen irreális dolgokban tud hinni, az számomra buta is. Ma már annyira nyilvánvaló, hogy csak azért kellettek a vallások, hogy az épp aktuális hatalom könnyebben fegyelmezze a népet. És erősítse a népen belüli összetartást. És ezzel persze a széthúzást is más vallásokkal. Amíg a különböző vallások hívei is diszkriminálják egymást, és mindenkit aki nem az ő nézeteik szerit él, addig én is hadd vessem meg őket.

A hitgyülis, a jehovás pedig hülye, mert a pénzét kizsákmányoló szervezeteknek adja, amin a vallás vezetői és a politikusok gazdagodnak, ahelyett hogy mondjuk segítene felebarátain és valami jó célra ajánlaná fel. (Jut eszembe, az mi, hogy nekem a saját adómból kötelező valamilyen vallási szervezetnek adományozni?)

Plusz a vallás álszent is. Elfogadás,megbocsájtás? Na persze. Egy osztálytársamat 14 évesen dobta ki otthonról a jehovás anyja, csak mert nem akart megtérni. Egy másik, meleg osztálytársamat 15 évesen a mélyen katolikus családja, mert bevallotta, hogy meleg. Ismerek egy családot, akiknek kajára alig futja, 9 gyerekük van, csak mert isten elleni bűn a védekezés. A gyerekek közül 4 már lelépett(nem tartják a kapcsolatot a szüleikkel) a maradék 5 nemritkán éhezik, de anya azért szorgosan hordja a pénzt a hitgyülibe. És ez még csak az álszentség teteje, a legtöbb magét hívőnek nevező ember úgy értelmezi újra a vallása szabályait, ahogy neki tetszik, pláne egy ilyen baromi szigorú vallásnál, mint a kereszténység. Gyakorlatilag ma lehetetlen úgy élni, hogy ne kövess el minden nap 1000 "bűnt". Ja hogy az nem számít? Szóval a hívők úgy reformálják egyénileg a saját vallásukat, ahogy akarják? Akkor hol is itt az elköteleződés? Na menjenek a francba..

2013. júl. 26. 13:00
 13/18 anonim ***** válasza:
44%
Egyszerűen csak vicces hogy felnőtt emberek tündérmesékben hisznek.
2013. júl. 26. 14:45
 14/18 anonim ***** válasza:
19%
13-as! Ennyi erovel az is vicces, hogy felnott emberek annyira szuklatokoruek, hogy csak azt kepesek elhinni amit a sajat szemukkel latnak. :)
2013. júl. 26. 14:48
 15/18 anonim ***** válasza:

A "hitgyülivel" alapból nem lenne semmi gondom, csakhogy én láttam, ahogy este tízkor még hepajoztak a szülők a nagyteremben, a 4-5 éves gyerekek meg próbáltak volna valahogy egymásba kapaszkodva aludni melletük a kemény padon. És igen, a szülőknek istentisztelet (nem is lenne vele gond), a gyerekeknek meg zajos hepaj.

"Miért fontos az ateistáknak, materialistáknak, szkeptikusoknak, hogy megpróbálják elvenni az ópiumot a kínok közt fetrengőktől?"

Nem igazán értem, mire gondolsz. Szerinted egy ateista még a halálos ágyán fekvő hívőt is győzködi a maga igazáról? Ezt honnan veszed???

Amúgy ha valaki hívő, attól nem lehet elvenni a hitet. Arról nem is beszélve, hogy milyen jogon nevezed a hitet ópiumnak.

2013. júl. 26. 15:07
 16/18 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ.

Nem voltam egyértelmű, bocsánatot kérek. Kínok közt fetrengő alatt általánosan értettem minden embert, aki valamiért kiszakadt a normális, mindennapi életből, és a halállal, a hiábavalósággal van elfoglalva.

Ópiumot azért írtam, mert a hit megnyugvást ad, nem biztos tudást. Ez a természetéből fakad, nem negatív értelemben írtam.

2013. júl. 26. 16:51
 17/18 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem tekintené a hívő azt biztos tudásnak, nem hatna rá megnyugtatóan sem.
2013. júl. 26. 20:15
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

"Háborút, súlyos betegséget, mély gyászt, ápolt-e már az utolsó pillanatig haldoklót? Mi segített? Mire gondol, ha magát képzeli el holtan, színtelen arccal, kendővel felkötött állal, merev tagokkal?"

Ápoltam egy családtagot évekig. Semmi sem segített, miért kellett volna? Nem mindenkinek kell segtség. Ilyen az élet, egyszer vége van.

"Miért fontos az ateistáknak, materialistáknak, szkeptikusoknak, hogy megpróbálják elvenni az ópiumot a kínok közt fetrengőktől?"

Mert az ópium csak nyomorba dönt és megöl. A tudomány, a valódi tudás az, ami képes segíteni, gyógyítani és élhetőbbé tenni az életet, nem téveszmék.

"Miért hülye a Hitgyülis, a Jehovás, a szabályokat betartó katolikus?"

Mert nem elemzi a Bibliáját, nem látja az elelntmondásait: [link]

Csak azokat a részeket tartja be, amelyik tetszik neki. Emeber millióit gyűlöli és ítéli el és fosztja meg egyes emberi jogaitól, csakmert a mesekönyve azt mondja. Nem lehet kritizálni egy vallást sem, a legtöbbször még a fejlett országokban is börtön jár a kritikáért.

A jehovás gyakorlatilag készen áll a(z) (ön)gyilkosságra pl.: a vértranszfúzió tiltása miatt, és emberek ezrei ölték már meg így a gyermekeiket is.

"A vallás a mai napig nyitott kérdésekre ad választ, ők csak boldogok a maguk szabályaik közt. Ez miért baj?"

Mégis mik azok a kérdések? Lehet-e rabszolgám? Biblia mondja: igen. Legyek körülmetélve? Biblia mondja: igen, később mondja: nem. Megölhetem a szomszédot, ha dolgozik szabbatkor? Biblia mondja: kötelességed. Kívánhatom más nőjét? Biblia mondja: már a gondolat miatt is a Pokolra jutsz, bocsesz. Szerethetek egy velem egyneműt? Biblia mondja: neeeem. (Csak a klérus, és csak kisfiúkat... ja ezt már nem a Biblia mondja...)

2013. júl. 27. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!