Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a krisnásokról?

Mit gondoltok a krisnásokról?

Figyelt kérdés
2009. okt. 22. 12:15
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
43%

Szia!

Én annyit tudok a krisnásokról, amennyit itt olvastam (nagyon jó és érdekes):

[link]

2009. okt. 22. 13:46
 2/23 anonim ***** válasza:
92%

Ez is csak egy vallás.

Bár nem épp ezen a vidéken alakult ki, de szabad országban élünk.

Felőlem akár voodoo hívők is rohangálhatnának budapest utcáin.

Amíg nem akarnak minden áron rábeszélni, hogy térjek meg hozzájuk és nem szidalmaznak, amiért nem hiszek a tanaikban (mondjuk ez a Krisnásokra éppenséggel nem igaz 100%-ban), addig semmi bajom velük.

2009. okt. 22. 13:48
 3/23 anonim ***** válasza:
60%

Javítson ki valaki majd ha nem így van, nem nagyon emlékszek.. néhány éve még 'kezdő ateistaként' emailban vitáztam egy olyannal aki krisnásnak mondta magát, akkor még kicsit nehezebb dolgom volt vele, főleg mert nem bibliából hanem valami védikus könyvből idézgetett, de azóta az összes érvre ami kicsit elgondolkodtatott megtaláltam (nem egyszerre) a neten, mint tipikus hívő érvekre a választ.

Vissza gondolva vicces, hogy hogyan gondolkozhattam el olyanokon, meg hogy miért nem jött reflexből válasz olyan baromságokra, mint hogy 7 isten van, és az egyik megteremtette a másodikat, aztán az a harmadikat.... és mi a 7. nek teremtményei vagyunk, azért vagyunk itt hogy megtapasztaljuk a szenvedést, meg hasonlók...

Szóval én sajnálom a krisnásokat, hogy ilyenre igényük van...

2009. okt. 22. 13:57
 4/23 anonim ***** válasza:
71%
A tanaikat nem igazán ismerem, de maguk az emberek kedvesek, nem akarják senkire ráeröltetni magukat, vagy a vallásukat, lehet velük beszélgetni.
2009. okt. 22. 14:23
 5/23 anonim ***** válasza:
91%
Én messziről szeretem őket nézni. Részletesen nem ismerem őket, de mivel nem akarnak rámerőltetni semmit, így számomra közömbösek.
2009. okt. 22. 14:54
 6/23 anonim ***** válasza:
90%
Az idegesitő mikor a belvárosban kunyerálnak pénzt.
2009. okt. 22. 15:04
 7/23 anonim ***** válasza:
62%
Mi az hogy nem akarnak senkit maguknak megtéríteni? Ez csak a látszat hogy úgy tűnjön mintha... Aztán telebeszélik a fejedet minden marhasággal. Szerintem elléggé idióta egy vallás vagy micsoda dehát van még ilyenekből 5000 féle...
2009. okt. 22. 15:11
 8/23 anonim ***** válasza:
74%
Aranyosak, jófejek, szoktam nekik adakozni. Szerencsére ők nem szokták ráerőltetni a vallásukat másokra, ellentétben egyes keresztény szektákkal.
2009. okt. 22. 17:55
 9/23 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nem lehet teljesen általánosítani.

Nekem vannak olyan ismerőseim, akik krisnások. Nagyon kedvesek, segítőkészek, nem tolakodóak (nem akarják rám kényszeríteni a saját hitüket).

Ugyanakkor vannak olyan személyek is, akik szintén krisnások, de menekülök tőlük... :)

2009. okt. 23. 11:46
 10/23 anonim ***** válasza:
93%
Hát azért én ismerek olyan vallást, ami ha elkap, nem ereszt: szcientológia. A krisnások nem ennyire nyomulósok, ők úgy "elvannak".
2009. okt. 23. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!