Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem kellene inkább az embereke...

Nem kellene inkább az embereket szeretni?

Figyelt kérdés

Hogy mi lesz a halálunk után? Erről egészen máshogy vélekednek az ateisták és a hívők. Az ateisták szerint a halálunkkor megsemmisül a tudatunk, megszűnünk létezni. Ami egyszer elkezdődött, az be is fejeződik. Nem fogunk létezni, ahogy születésünk előtt sem voltunk. A hívők viszont úgy vélik, hogy a halál után is van élet. Persze sokan sokféleképpen vélekednek, valakik egy valós helyként képzelik el a Mennyek országát, és vannak, akik egyfajta tudatállapotként, de a lényeg, hogy ott az igazhívők örökké fognak élni szeretetben és boldogságban. Emiatt szokták mondani, hogy a hívőknek nincs veszteni valója, mert hát ha létezik Isten (És olyan, mint amilyennek ők elképzelték), akkor ők jól jártak, ha meg nincs, akkor meg mindegy, mivel ha megszűnik a tudatuk, akkor már nem tudnak azon morfondírozni, hogy rosszul döntöttek. De mégis megéri ez? Szeretni egy valószínűleg nem létező lényt, akit soha se láttak? Hívők, nem gondoljátok, hogy elpazaroljátok a szereteteket? Nem inkább a húsvér dolgokat kéne imádni? Mondjuk az embereket? Sajnos a vallások nagy része a szeretet is korlátozza (nincs csók, se szex házasság előtt, stb.). Miért menekültök a valós dolgok elöl? Miért építetek légvárat magatok köré?

Az élet rövid, és valószínű, hogy csak ez az egy van belőle...

2013. júl. 23. 14:07
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

30-as, Isten az első emberpárt tökáletesnek teremtette, de a mai világban nagyon sok diszharmónia van. Pl. valaki betegen születik, csúnyának, púpos hátúnak, stb. Ez nem Isten akarata, de megengedi. Attól még nem rossz ember az illető, sőt lehet, ezek a nehézségek megtisztítják a szívét.

A homoszexualitás is egy ilyen kedvezőtlen adottság. De egy melegnek is, ha keresztény, a szűkebb utat kell választania, tehát nem élhet úgy, mint egy nem-keresztény meleg.

2013. júl. 24. 13:46
 32/36 anonim ***** válasza:
Én nem is mondtam hogy rossz ember. Viszont meg vagyok győződve arról hogy a homoszexualitás nem egy veleszületett dolog.
2013. júl. 24. 13:49
 33/36 anonim ***** válasza:
És erről nem tervezek most 20 oldalas vitát nyitni... Szóval kérek mindenkit hogy ne is kezdjen bele.
2013. júl. 24. 13:50
 34/36 anonim ***** válasza:
Nem veleszületett, hanem kialakul, mint ahogy a heteroszexuális identitás is. Veleszületett - az átlagostól eltérő testi, lelki adottságok - és a pszichés fejlődés eredményeként. De nem szeretnék én se belemenni.
2013. júl. 24. 17:24
 35/36 anonim ***** válasza:

"Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot.

Mt 10.35

Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával.

Mt 10.36

Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége.

Mt 10.37

Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám.

Mt 10.38

Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám.

Mt 10.39

Aki meg akarja találni életét, elveszíti, aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja."

2013. júl. 25. 06:59
 36/36 erika horvath ***** válasza:

A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal.

tobbek kozott ez a szeretet.ilyennek kellene lenni.mert ha szereted felebaratodat,pl egy not akkor nem varod el hogy kiprobald hazassag elott es ha valami nem tettszik lecsereld.ha szereted elfogadod es tamogatod .

2013. okt. 8. 21:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!