Nem kellene inkább az embereket szeretni?
Hogy mi lesz a halálunk után? Erről egészen máshogy vélekednek az ateisták és a hívők. Az ateisták szerint a halálunkkor megsemmisül a tudatunk, megszűnünk létezni. Ami egyszer elkezdődött, az be is fejeződik. Nem fogunk létezni, ahogy születésünk előtt sem voltunk. A hívők viszont úgy vélik, hogy a halál után is van élet. Persze sokan sokféleképpen vélekednek, valakik egy valós helyként képzelik el a Mennyek országát, és vannak, akik egyfajta tudatállapotként, de a lényeg, hogy ott az igazhívők örökké fognak élni szeretetben és boldogságban. Emiatt szokták mondani, hogy a hívőknek nincs veszteni valója, mert hát ha létezik Isten (És olyan, mint amilyennek ők elképzelték), akkor ők jól jártak, ha meg nincs, akkor meg mindegy, mivel ha megszűnik a tudatuk, akkor már nem tudnak azon morfondírozni, hogy rosszul döntöttek. De mégis megéri ez? Szeretni egy valószínűleg nem létező lényt, akit soha se láttak? Hívők, nem gondoljátok, hogy elpazaroljátok a szereteteket? Nem inkább a húsvér dolgokat kéne imádni? Mondjuk az embereket? Sajnos a vallások nagy része a szeretet is korlátozza (nincs csók, se szex házasság előtt, stb.). Miért menekültök a valós dolgok elöl? Miért építetek légvárat magatok köré?
Az élet rövid, és valószínű, hogy csak ez az egy van belőle...
13-as!
Ez a placebo hatás.
Kedves Kérdező.
Az ember társunk iránt érzett szeretetet, ne keverjük az Isten iránt érzett szeretettel.
Gondold át kérlek a következőt mielőtt válaszolsz:
Kit szeretsz jobban, az anyukádat, vagy a közértben az egyik dolgozót, mint embert.
Katy Weaver
Kérdésedre kérdéssel felelnék:
Kit szeretsz jobban Istent, vagy az anyukád?
vagy másként:
Kit szeretnél jobban, a vér szerinti anyukád, aki a szülés után lelépett, és csak néha ad magáról hírt, vagy a nevelő anyukád, aki felnevelt, gondoskodott rólad?
Nem válaszoltál a kérdésemre.
ezért Én sem válaszolok a kérdésedre.
Katy Weaver
De hogy nem.
Nyilván azt szereted jobban az emberek közül aki az életedet adta. Nem a szomszéd nénit.
De Őt is szereted csak más kép.
A kérdésedre pedig a válaszom:
A Teremtő Istenemet "jobban szeretem" mert az anyukám élete is tőle van és az elődeinkké is.
Anyukámat is nagyon szeretem, mert Ő hozott a világra, De a teremtő nélkül Ő sem, és Én sem lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!