Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem kellene inkább az embereke...

Nem kellene inkább az embereket szeretni?

Figyelt kérdés

Hogy mi lesz a halálunk után? Erről egészen máshogy vélekednek az ateisták és a hívők. Az ateisták szerint a halálunkkor megsemmisül a tudatunk, megszűnünk létezni. Ami egyszer elkezdődött, az be is fejeződik. Nem fogunk létezni, ahogy születésünk előtt sem voltunk. A hívők viszont úgy vélik, hogy a halál után is van élet. Persze sokan sokféleképpen vélekednek, valakik egy valós helyként képzelik el a Mennyek országát, és vannak, akik egyfajta tudatállapotként, de a lényeg, hogy ott az igazhívők örökké fognak élni szeretetben és boldogságban. Emiatt szokták mondani, hogy a hívőknek nincs veszteni valója, mert hát ha létezik Isten (És olyan, mint amilyennek ők elképzelték), akkor ők jól jártak, ha meg nincs, akkor meg mindegy, mivel ha megszűnik a tudatuk, akkor már nem tudnak azon morfondírozni, hogy rosszul döntöttek. De mégis megéri ez? Szeretni egy valószínűleg nem létező lényt, akit soha se láttak? Hívők, nem gondoljátok, hogy elpazaroljátok a szereteteket? Nem inkább a húsvér dolgokat kéne imádni? Mondjuk az embereket? Sajnos a vallások nagy része a szeretet is korlátozza (nincs csók, se szex házasság előtt, stb.). Miért menekültök a valós dolgok elöl? Miért építetek légvárat magatok köré?

Az élet rövid, és valószínű, hogy csak ez az egy van belőle...

2013. júl. 23. 14:07
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
96%
Miért a szeretbeől x mennyiség van? És azt kell elosztani? Aztán van, akinek már nem jut? :D
2013. júl. 23. 17:31
 12/36 A kérdező kommentje:
Valahogy így. Például sokan az egész életüket Istennek szentelik. A vallási áhítat sok mindent visszavethet. Szerintem baj, ha már egy képzeletbeli személy több figyelmet kap valakitől, mint egy húsvér ember, aki igényelné azt.
2013. júl. 23. 17:39
 13/36 anonim ***** válasza:
73%
Én ugyan nem láttam Istent a maga valójában, de minden nap többször beszélek hozzá, ő pedig nyugalmat küld, néha annak ellenére, hogy tulajdonképpen szeretnék valami miatt idegeskedni.
2013. júl. 23. 17:53
 14/36 A kérdező kommentje:

13-as!

Ez a placebo hatás.

2013. júl. 23. 17:57
 15/36 anonim ***** válasza:
43%

Kedves Kérdező.

Az ember társunk iránt érzett szeretetet, ne keverjük az Isten iránt érzett szeretettel.

Gondold át kérlek a következőt mielőtt válaszolsz:

Kit szeretsz jobban, az anyukádat, vagy a közértben az egyik dolgozót, mint embert.

Katy Weaver

2013. júl. 23. 18:11
 16/36 A kérdező kommentje:

Kérdésedre kérdéssel felelnék:

Kit szeretsz jobban Istent, vagy az anyukád?

vagy másként:

Kit szeretnél jobban, a vér szerinti anyukád, aki a szülés után lelépett, és csak néha ad magáról hírt, vagy a nevelő anyukád, aki felnevelt, gondoskodott rólad?

2013. júl. 23. 18:32
 17/36 anonim ***** válasza:

Nem válaszoltál a kérdésemre.

ezért Én sem válaszolok a kérdésedre.

Katy Weaver

2013. júl. 23. 19:16
 18/36 A kérdező kommentje:
Persze, hogy az anyukámat szeretem jobban. De szerintem ez a hasonlat nem helytálló.
2013. júl. 23. 19:21
 19/36 anonim ***** válasza:
43%

De hogy nem.

Nyilván azt szereted jobban az emberek közül aki az életedet adta. Nem a szomszéd nénit.

De Őt is szereted csak más kép.

A kérdésedre pedig a válaszom:

A Teremtő Istenemet "jobban szeretem" mert az anyukám élete is tőle van és az elődeinkké is.

Anyukámat is nagyon szeretem, mert Ő hozott a világra, De a teremtő nélkül Ő sem, és Én sem lennék.

2013. júl. 23. 20:31
 20/36 A kérdező kommentje:
Tök mindegy ki miatt létezel, ha az anyukád elhagyott volna rögtön a születésed után, tehát nem ismernéd, azt sem tudnád ki is ő valójában, akkor nem szeretnéd. Nem számítana, hogy ő az, aki életet adott neked. Szerintem azokat kell szeretnünk, akik körül vesznek minket, és elfogadnak olyannak, amilyenek vagyunk. Isten például a melegeket sem fogadja el, pedig ők aztán nem tehetnek róla.
2013. júl. 23. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!