Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igazuk van a nagy embereknek?

Igazuk van a nagy embereknek?

Figyelt kérdés

„A keresztény Isten rettenetes egy jellem - kegyetlen, bosszúszomjas, szeszélyes és igazságtalan."

„a kereszténységnél torzabb rendszer még sosem köszöntött az emberre"

Thomas Jefferson

„Minden lehetséges világok legjobbika lenne ez, ha nem lenne benne vallás"

„a keresztény vallás kinyilatkoztatás volt és ma is az, de hogyan keveredhetett az a millió monda, mese, legenda a zsidó és keresztény kinyilatkoztatással, és válhatott belőlük a valaha volt legvéresebb vallás?"

John Adams

„A hivatalos kereszténységnek legálisan majd tizenöt évszázada volt, hogy bizonyítson. És mi lett a gyümölcse? Többé-kevésbé mindenütt a papságnál gőg és henyélés, a laikusoknál tudatlanság és szolgalelkűség, mindkettőnél pedig babona, bigottság és erőszakosság."

James Madison

„A világítótornyok fontosabbak a templomoknál"

Benjamin Franklin

2013. júl. 21. 20:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én ateistaként felpontoztam Mennyország válaszát, de szó mi szó nem a kérdésre válaszolt, csak ellenpéldákat hozott fel sok olyan tudóssal, akik egy olyan korban éltek, amikor a megbélyegzés egyenlő volt a halállal.
2013. júl. 22. 00:58
 12/12 anonim ***** válasza:

Pont erről a témáról néztem egy érdekes dokumentumfilmet:

The Hidden Faith of the Founding Fathers

http://www.youtube.com/watch?v=0DYdUmRKW4I

Mindegyik a kérdésben említett "nagy ember" szerepel benne. Sokuknak kapcsolata volt a szabadkőművességgel.

Benjamin Franklin amellett hogy szabadkőműves volt, sátánista klubba járt (ld. 1:1:30-tól).

2013. júl. 22. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!