Milyen érzés a Szentlélek jelenléte?
Biztos, hogy csak érzésekről szól az egész dolog?
Van aki maszturbálás után érez ilyet.
Valóban szükséges hogy habozzon szám, fetrengjek és halandzsázzak vagy dobáljam a Bibliám transzba esve?
Gondolkodj el ezen:
"
11
Mikor pedig a zsinagógákba visznek benneteket, és a fejedelmek és hatalmasságok elé, ne aggodalmaskodjatok, mimódon vagy mit szóljatok védelmetekre, vagy mit mondjatok;
12
Mert a Szent Lélek azon órában megtanít titeket, mit kell mondanotok.
"
Tény, hogy Jézus nem azt akarta, hogy boldogtalan életünk legyen, kínozzuk magunkat, jajgassunk depressziósan és rettegjünk stb...
De ha körbe nézek, nekem nincs kedvem bulizni.
Szerintem a Szentlelket nem lehet érezni. Nem olyan mint a kati, amelyet a szórakozóhelyen felszívsz, majd ahogy érzed hogy átjárja az egész tested nagyon boldog vagy és táncolsz.
Viszont Isten a Szentlélek segítségével megtanított ellenállni a bűnnek, éreztem a hatását az életemben, és ez kellemes volt.
Karácsonykor minden nyugis, esik a hó, a szeretet ünnepe blablabla, jól érzi magát az ember, de nem csak akkor kell a szeretet és a béke, hanem a kemény helyeken is, ha imádkozol, a Szentlélek segítségével oda is tudsz békét vinni.
Kedves kérdező! A karácsonyi meghittség az nem az, az csupán egy jóleső érzés a lelkünknek, amit a körülmények váltanak ki.
Kárhozottak mennyors! A Te válaszod nagy homály, az oda nem illő igehellyel együtt. Idézlek: "Van aki maszturbálás után érez ilyet." Itt gondolom magadról beszélsz, de tudd meg hogy ekkor nem más történik mint hogy ilyenkor beindulnak a szervezetben bekövetkező kémiai folyamatok , és az orgazmuskor felszabaduló oxitocin segít a testnek ellazulni. Ezt érzed. De ahogy olvaslak tovább, idézlek:
"De ha körbe nézek, nekem nincs kedvem bulizni." ezek szerint tartós örömöt és békességet ez sem nyújt neked, így olvasd tovább a válaszom :D
Misfito!-nak idézlek:
"Szerintem a Szentlelket nem lehet érezni. Nem olyan mint a kati, amelyet a szórakozóhelyen felszívsz, majd ahogy érzed hogy átjárja az egész tested nagyon boldog vagy és táncolsz. "
Pedig bizony lehet érezni, az ördög a kábítószerrel pontosan ezt másolta le. Csak amíg annál beveszed a szert, és az kezd hatni a testedre, lelkedre, tehát kívülről halad befelé, addig a Szent Szellemmel való betöltekezéskor pont fordítva történik. Az ember szellemén "szívén" keresztül jön be, tehát belülről hat kifelé a lelkedben és a testedben.
"Én dicsőítő ének közben szoktam érezni, legszívesebben térdre esnék, kezemet felemelném és nevetve énekelnék az Úrnak"
-Ez a válasz nagyon tetszett, és valóban a Zsoltáros erről beszél a 100. zsoltárban, hogy hogyan kerüljünk be Isten Szellemének jelenlétébe. idézem 100.zsolt:
"Vígan énekelj az Úrnak te egész föld!...... Szolgáljatok az Úrnak örvendezéssel; menjetek eléje vígassággal.......... Menjetek be az ő kapuin hálaadással, tornáczaiba dicséretekkel; adjatok hálákat néki, áldjátok az ő nevét!"
Tehát ezt jól el lehet képzelni, van egy vidéki ház és mész befelé akkor nem a gondjaiddal, bajaiddal foglalkozol, hanem azokat félreteszed. Helyette felgerjeszted magadban a kegyelmi ajándékokat és örvendezve, és vigassággal indulsz be,amikor mész be a kapun, és akkor hálákat adsz Istennek. Hálát mindig, minden nap, minden percben, hálát lehet adni mindenért. Azért hogy élsz, azért hogy megtérhettél, vagy azért hogy tart még a kegyelem ideje, vagy hogy mozog a kisujjad, tehát bármiért... Amikor pedig a tornácra lépsz akkor dicséretekkel, dicsőítéssel... Ez tulajdonképpen a 100. Zsoltárban az Istentisztelet lényege van leírva. Annak bevezetése, hogy hogyan kerülhetünk a jelenlétébe. Ha ez megvalósul akkor ennek lehet "mellékhatása" a nevetés, az örömtől való sírás, vagy a "fetrengés" is. Ilyenkor az ember feltöltődik mint egy akkumulátor, ahhoz tudnám hasonlítani.
Vízkeresztség vagy helyesebben bemerítés, beavatás, és Szellemben való bemerítés.
A megtérés mellett Péter apostol ezt a kétféle bemerítkezést tartja a kereszténnyé válás alaplépéseinek:
"Apcsel.2:38: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatára és veszitek a Szent Szellem ajándékát."
Mt. 3:11:Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de aki utánam jön, …Ő Szent Szellemmel és tűzzel keresztel majd titeket.
A VÍZBEN emberek által merít alá, - megtérés után, az újjászületést eredményezi
SZENT SZELLEMBEN maga az Úr Jézus merít alá. – a természetfölötti világban való eligazodásba, a sikeres, hatékony hívő életbe, szolgálatba vezet be, természetfölötti erővel ruház fel bennünket.
Mt. 3:11:Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de aki utánam jön, …Ő Szent Szellemmel és tűzzel keresztel majd titeket.
SZENT SZELLEMBEN VALÓ ALÁMERÍTKEZÉS
Megtérés, vízkeresztség (ekkor történő újjászületés) után még Szent Szellembe akarja Krisztus a keresztényeket bemeríteni. A Felkent követőinek valóban felkentekké kell válniuk, akiket a Szentháromság harmadik személye teljesen körülvesz, elborít, átitatja az illetőt.
Még néhány igehely
SZENT SZELLEM KERESZTSÉG UTÁNI BETÖLTEKEZÉS
Nem elég egyszer venni a Szent Szellemet, újra és újra be kell töltekezni:
Apcsel.4:8: Akkor Péter Szent Szellemmel megtelve mondta nekik..
Apcsel 4:31: és miután könyörögtek, megmozdult a hely, ahol egybegyűltek. És mindnyájan beteltek Szent Szellemmel és az Isten beszédét bátorsággal szólták.
Apcsel 7:55: István: mivel pedig teljes volt Szent Szellemmel, mennybe függesztve szemeit, látta Istennek dicsőségét
Apcsel 13:9: de Saulus ki Pál is, megtelvén Szent Szellemmel.
Apcsel 13:52: a tanítványok pedig beteltek Szent Szellemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!